Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někteří nesouhlasí jen tak na oko. To je jen taková přetvářka těch stydlivějších lhářů.

0 1
možnosti

OSVČ platí do systémů zdravotního a sociálního pojištění na hlavu přibližně desetinu až dvanáctinu toho, co zaměstnanec, na daních odvádějí čtvrtinu. Protože jsou samozřejmě stejně nemocní jako zaměstnanci a stejně jako oni mají i své babičky a dědoušky a chlapečky a holčičky, tedy osoby, za něž odpovědnost přebírá a jejich potřeby hradí stát z výše uvedených fondů, tak fakticky na těchto systémech PARAZITUJÍ. Mládek měl naprostou pravdu.

.

Je fakt, že asi třetina živnostníků je do tohoto stavu nucena švarc-systémem, pomocí něhož větší ryby v podnikatelském světě okrádají stát na daních a odvodech. Jinak práci nedostanou, než když si pořídí živnosťák.

To ale nemění nic na FAKTU, že obě skupiny těchhle vyčuránků jsou v podstatě zlodějské existence, přiživují se a jsou na to ještě pyšní. Výkony jedou mimo účetnictví ("Bude to na fakturu, šefe?"), daně optimalizují k nule a ti nejschopnější si ještě nechají od strátu vracet.

.

Tvrdě s nimi zatočit, nic jiného nepomůže. Až první stovka půjde sedět za zločin krácení daně a jiného poplatku, tak se ten zbývající milion příživníků rychle ukázní.

4 11
možnosti
Foto

překroutila jste slova p.Mládka. Ve skutečnosti mluvil o parazitování na daňovém systému ČR

2 6
možnosti
Foto

M23i51l19a70n 14D84u96d60k83a

17. 3. 2013 12:14

A vy se živíte čím, jestli to tedy není tajné?

4 3
možnosti

mila autorko, ten vyrok vubec neni neeticky, ale pravdivy - Mladek jen uprimne rekl, co si doopravdy cssd mysli a co cssd doopravdy zavede, az se dostane k moci - jde jen o to, zda je budes volit, az ti tesne vpred volbami slibi za obvykleho buceni o "zlodejske" cssd/top9 nejake obvykle predvolebni pastelkovne;-D.

4 2
možnosti

já si moc dobře pamatuji, co ČSSD zavedla narozdíl od Vás a autorky článku. Třeba daňové paušály, což je pro nás živnostníky dar z nebes. Dá se s nimi opravdu kouzlit. Také proto to chce Kalousek zrušit nebo výrazně omezit.

Dále ČSSD zavedla hromadu daňových úlev a odpočtů, což pravicoví soudruzi také chtějí omezit, nebo už omezili.

Jinými slovy - za socanů se živnostníkům pracovalo a vydělávalo lépe, než za současné "pravicové" vlády.

1 3
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 904x
.

Seznam rubrik