Projev prezidenta Miloše Zemana v Poslanecké sněmovně

V prezidentově projevu zazněla zmínka i o státním dluhu, korupci atd. Já osobně skoro se vším, co Miloš Zeman včera řekl v Poslanecké sněmovně souhlasím, tedy kromě přijetí eura a až "nezdravého" sympatizování s Evropskou unií.

V úterý poprvé ve své funkci navštívil M. Zeman - prezident ČR Poslaneckou sněmovnu PČR. Hovořil především o státním dluhu ČR a také připomněl, že bude odvádět 30% ze svého prezidentského platu právě na, alespoň malé snížení státního dluhu, který v tuto chvíli činí zhruba 1 775 919 719 169 Kč. Dále mluvil o korupci, která se šíří celým politickým spektrem a nejen ním. A také o řadě dalších problémů, které provází naši republiku den, co den.

Skoro se vším, co Miloš Zeman řekl ve svém projevu, naprosto souhlasím a velké plus mu přičítám k tomu, že bude ze svého platu dávat 30% na snížení státního dluhu. Zdali se inspiroval francouzským prezidentem Françoisem Hollandem, který si hned při nástupu do funkce dobrovolně snížil svůj plat je už vedlejší, hlavní je to, že se rozhodl pro podobnou věc. A to upřímně oceňuji.

Autor: Kristýna Světlíková | středa 8.5.2013 1:19 | karma článku: 23,56 | přečteno: 1062x