Proč jsem se našla v politice

Článek Kristýny Světlíkové, spoluzakladatelky MSD LK, o tom, jak se dostala k politice a co chce změnit.

Od mala jsem sledovala různé debaty z politického dění. Vždy jsem chtěla nějak rozhodovat, ale samozřejmě v pozitivním slova smyslu. Jak šel čas, tak mě politika začínala nudit a hlavně znechucovat, jelikož to, co se v politickém světě dělo (bohužel i stále děje), bylo pro mne nepoctivé, neuctivé a bezcharakterní. Za pár let později, v mých 16 letech se to opět rozjelo. Politika mě začala nesmírně bavit a naplňovat. Také jsem ale naplno objevila a pochopila druhou stranu mince.
 
V srpnu 2013 jsem se zúčastnila kampaně proti domácímu násilí - Ruce nemusí jen ubližovat. Jsem spoluzakladatelkou další politické větve České strany sociálně demokratické, a to Mladých sociálních demokratů Libereckého kraje. Již třetím rokem píši různá politická vyjádření a chodí mi od Vás spoustu dotazů či názorů a velmi mě těší, že jich je většina kladných. Díky!
V žádném případě se netroufám nazývat politikem, politikem budu až něco v politické branži dokáži. Vím, teď si asi 3/4 čtenářů řekne, že se v politice nedá nic dokázat, pouze jen okrást občany a stát, ale tak to není. V politice se dají dokázat i věci, které pomohou, ale musí se dělat se ctí, bohužel jen o nich nevíme, protože se v mediích objevují pouze procesy a kauzy, které jsou právě z té druhé strany mince. 
Politika by neměla být vnímána jen jako kecání o ničem. Měla by být vnímána jako služba vlasti, něco, co se musí dělat srdcem. Bohužel si to 90 % politiků neuvědomuje. Pod pojmem politika si každý představí jen zloděje, bezcharakterní, nepoctivé a demagogické osoby, a já se vůbec nedivím.
Chci změnit pohled na politiku a politiky obecně, vím, že to bude těžké a že se mi to zřejmě ani nepodaří, ale pokud to alespoň nezkusím, tak si to budu vyčítat až do konce života. Jestliže chceme opravdu svobodnou republiku v pravém slova smyslu, tak dejme STOP demagogům, nenávisti a strachu. Naučme se dělat politiku takovou, která pomůže k hospodářskému růstu, stabilní ekonomice, sociálním jistotám apod.
Pokud jste to přečetli až sem, tak Vám ze srdce gratuluji. Politika není zrovna oblíbené téma, a to se musí změnit. Chci společnost spojovat, ne ji rozdělovat či bezohledně drolit.
Děkuji.
Kristýna Světlíková

Autor: Kristýna Světlíková | čtvrtek 31.10.2013 18:44 | karma článku: 9,13 | přečteno: 378x