Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pan Hrubý má pravdu,ostatní blekotají nesmysly.

0 0
možnosti
VH

Překvapený je jen ten, kdo neví, jak se důchod vyměřuje. A vždy vyměřoval!

 Mimochodem: Ono dnes těch 10 tisíc zní poměrně bídně.  Ale v roce 1991 (před 23 roky) měly ty peníze hodnotu dnešních cca 27 tisíc!!   Ještě v roce 1994 byl průměrný starobní důchod lehce nad třemi tisíci, takže Váš otec měl 3,5 násobek průměrného důchodu.  Ještě jedno srovnání: v roce 1991 byla průměrná mzda méně než 4.000!

   Takže překvapená jste byla proto, že jste věděla (a zřejmě víte) kulové o ekonomických souvislostech.

   PS: Za nestoudný možná považují důchod Vašeho otce (pokud se dožil, má dnes po valorizaci hodně přes dvacet tisíc) někteří důchodci, kteří mají  d n e s    důchod mezi osmi a jedenácti tisíci.   Kupodivu - takový mají jen ti, kteří celý život poctivě makali.

2 0
možnosti
VH

PS: Omluva - dodatečně jsem přečetl Váš dodatek, že se otec pětaosmdesátin nedožil.

0 0
možnosti
Foto

V tomto režimu jsou nejlépe placeni policisté - cca ve 45 letech dostanou tzv. odslužné ve výši cca 15-20 tisíc. Zde vidíme, že vysoce kvalifikovaný inženýr dostane v 60 letech cca 10 tisíc. Režim si tedy více cení policajtů, neboť ti chrání systém a privatizované hodnoty.

0 0
možnosti
VH

Čtete pořádně! (Jenže to byste nemohl žvanit, že?)  Těch deset tisíc bylo v roce 1991. V době, kdy průměrná mzda byla někde kolem 3.500.  Dnes, po valorizaci, by byl (nebo je, pokud pán žije) hodně nad dvacet tisíc.

   PS: Že je odchodné ozbrojených složek a podmínky jeho pobírání nestoudné nepopírám.  Že autorka brečí jen proto, že neví, co by užitečného dělala nepopřete snad zase Vy.

3 0
možnosti
MK

Ale to musel být už v té době královsky placený, to si nebyl schopen našetřit?

2 0
možnosti
JB

J74a93n 26B13í25l91e45k

10. 10. 2014 21:57

Je ale na druhou stranu faktem, že před 25 lety to byl slušný důchod. V porovnání s výší nynějších důchodů by to bylo cca 4x více.

4 0
možnosti
RV

Tiež si to myslím. To rozčuľovanie sa autorky je naozaj neprimerané.

3 0
možnosti
PS

Borec, i článek je výborný. [>-]

1 0
možnosti
PV

protoze tenhle posahanej svet si vice vazi "celebrit" a "kopacu do pryzovyho nesmyslu" nez lidi, kteri ovlivnuji jejich kazdodeni zivot v tom dobrem. proto sikovni lide konci v "zapomeni". nastesti mivaji sve milujici rodiny, co je pro ne v konecnem dusledku ta nejvetsi sarisfakce. Karma R^:-)

3 0
možnosti
Foto

Čest památce vašeho otce.

Myslím, že máte do značné míry pravdu. Občané dost často mocným překáží a ačkoliv se neustále ohánějí zájmy občanů, jsou tyto až na chvostu jejich zájmů.

2 2
možnosti
VH

To máte na mysli důchod 10 tisíc v roce 1991???????

1 0
možnosti