Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J65o82s54e71f 44P30o15t77r

1. 9. 2016 11:53

Paní Tenzler,

už jsem zde. Překvapivě pro vás a jistě i pro pana Švadlenku s vysvětlením souhlasím. Jen bych k tomu měl několik doplňujících údajů. Tenkrát totiž v té komunitě lidí, speciálně v komunitě žen se objevil názor, že jediné pokrokové, moderní, být in, chování je lesbická láska. Tak se všechny ženy, kromě bohabojné mitochondriální Evy navzájem milovali a byly pokrokové, moderní a in. Jenže se nakazily AIDS a vymřely.

Samozřejmě, že komunita mužů jim ty blaženosti záviděla, homosexuální láska nedala na sebe dlouho čekat a kromě Ychromozového Adama dopadli stejně jako ženy.

A důkaz je na světě. Ten starý hlupáček Hebrejec před 3 tisíci lety, kdy začínal psát svaté knihy, nevěděl, jak to před 150 tisíci lety vlastě bylo a považoval to za dílo nadpřirozena.

Ještě bych chtěl dodat citaci z článku z března 2015, " Pavel Duda, Jan Zrzavý: Přepisování evoluční historie lidského rodu" :

"Současná lidská populace je navzdory své velikosti a kosmopolitnímu rozšíření geneticky mimořádně jednotná. Je to důsledek jejího vzniku z poměrně mladé a pravděpodobně velmi malé zakladatelské populace"

... pravděpodobně velmi malé zakladatelské populace.. Kdyby pan Švadlenka sledoval vědecké výsledky svých kolegů, nemusel by si vymýšlet fantasmagorické konspirační teorie o vymírání a raději by nám měl vysvětlit, kde se ta velmi malá zakladatelská populace vzala, když v té době žádný předchůdce člověka nežil, tedy aspoň věda o něm neví. Ale skutečně vysvětlit bez používání podmiňovacích částic : asi, snad, pravděpodobně... 150 tisíc let není tak dlouhá doba ke ztrátě důkazů, když máme spoustu kosterních pozůstatků dinosaurů starých 100 miliónů let .

0 2
možnosti
DT

Já osobně si myslím, že místo toho, co byste si vymýšlel fantasmagorické pohádky a konspirační teorie, měl byste si ještě jednou - a pomalu - přečíst řádky autora blogu. To, co píše on, jsou skutečně zjištěné a ověřené fakty. :-)

2 0
možnosti
Foto

Vy jste ale toho moc nevysvětlil, protože jste nesdělil, jak se z hlediska genetiky stalo, aby určitá genetická výbava nezanikla v čase. Jinak řečeno, k přežití je nutné mít k dispozici 500 jedinců, složenou rovnoměrně ze zástupců obého pohlaví, aby byla zajištěna rovnoměrná reprodukce obého pohlaví.

0 0
možnosti

Není to takhle striktní, poměr nemusí být přesně dodržen a není třeba mít přesně 500 jedinců (jak je zřejmé z lidské historie). Každopádně jsem v textu uvedl, že existence "mitochondriální Evy" nic nevypovídá o velikosti tehdejší populace. Ta mohla čítat tisíce jedinců, jenom se nedochovala jejich mitochondriální linie.

1 0
možnosti
DT

Svělý blog! R^

Chápu to správně, že se může dědit nějaký sklon k tomu, aby v rodině byla extrémní nerovnováha mezi počtem mužských a ženských potomků?

A pokud to tak může být, co je příčinou?

(Jestli je vysvětelní delší, udělal byste to jako blog? To by bylo zajímavé, díky moc!)

Postrádám v diskuzi kreacionisty. :-) Kdepak jsou všichni ti pánové, co v diskuzích postulují, že "lidé zatím nic nevědí" a že to má vychytané jen Bible?

1 0
možnosti

Neslyšel jsem o tom, ale v principu to asi možné je. Jinak můžeme vycházet z běžné statistiky. Poměr pohlaví při narození je přibližně 105:95 ve prospěch chlapců. Je to tedy téměř fifty-fifty. Takže není zase tak nepravděpodobné, aby se souhrou náhod ženě narodily jenom dcery nebo jenom synové - máte to jako opakované házení mincí.

Jinak již byly popsány i jevy, které výrazně ovlivňují poměr pohlaví. Embrya jsou naprogramována, aby sama uhynula, pokud jejich vývoj neprobíhá optimálně. Potká jich to poměrně dost ještě v raném stádiu, kdy ještě třeba žena ani nemusí tušit, že je těhotná. Organismus tím předchází narození většiny postižených jedinců. Citlivější na poškození jsou obecně mužské plody. Ještě se přesně neví, proč, ale bylo to pozorováno (možná je to nějaký druh adaptace na stres). Pokud tedy dojde k nějaké události zamořující prostředí, je možné vysledovat výraznou změnu poměru narozených pohlaví ve prospěch holčiček. Takto to bylo pozorováno i v Československu v prvních měsících a letech po výbuchu Černobylu.

0 0
možnosti
Foto

Takto vznikají drby. Někdo vypátrá první ženu v linii jedné větve a druhý si to přeloží jako vědecký důkaz o biblické Evě. Hezký článek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Buněčný biolog se zájmem o historii i veřejné dění. Vášnivý turista a člen ODS. ------- V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

† únor 2021

Seznam rubrik