Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Děkuji za informace.

Není mi jasné - čeho chtějí demonstranti vlastně dosáhnout? Mají nějaký program, požadavky? Jsou jednotní nebo jde o desítky skupin, které spojuje jen odpor vůči tomu, co je teď? Jde o dosažení něčeho konkrétního, jsou ty demonstrace plánované a organizované, či jde spíš o výbuchy hněvu...

Také se píše o útocích na policejní stanice, na snahu ukrást zbraně - to mi moc nepřipadá jako demonstrace, spíš jako snaha o ozbrojený převrat. Jak to v Iránu vlastně je?

1 0
možnosti
MK

R^ Dobré info. Irán, jako šíitská bašta, to nemá lehké v sevření okolních sunitů.

1 0
možnosti
Foto

Bylo to moc zajímavé. Díky.R^

3 0
možnosti
Foto

V těchto zemích vede přílišná demokracie dříve nebo později k chaosu a násilí. Nyní vidíme důsledky této politiky. Je otázkou, zda by nemělo vedení postupovat stejně jako v Turecku a opozici umravnit.

1 2
možnosti
Foto

Tak jste znectila agentury, ale přinesla jste zajímavé informace dílčího rozměru.

Naproti tomu jsem se někde u oficiálních agentur dočetl, že íránská vláda jako reakci na nepokoje hodlá vypnout sociální sítě a to už je informace (alespoň pro mne) zásadního charakteru a nebývalého rozsahu blížící se někam ke KLDR a Číně. Škoda, že v tomto směru nemáte bližší poznatky.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Včera byly v agenturní zprávě zde na tomto serveru záběry z PROvládní naaranžované demonstrace, které mě inspirovaly k napsání tohoto článku. Sociální sítě, které fungují přes smartphony (telegram a instagram) byly blokovány pár hodin, internet byl zpomalen, ale určitě nelze mluvit o totálním odřezání země. Zprávy a záběry se ze země bez problémů zatím dostávají ven.

2 0
možnosti
OF

Zajímavé.

Kdysi mi někdo říkal, že šáh znamená také kráva,jen se to nějak jinak čte...

V Teheránu snad mají muzeum islámské revoluce, je to pravda ?

Jak se podařilo Chomeinimu národ tak zfanatizovat ? Prý Iračány popudilo ,že si

v televizi přiťukl s americkým prezidentem / Carter ?/ vínem...

Kdysi ,když k nám přijel Reza Pahlavi na návštěvu /s Farah Dibou/ ,tak jejich fotografie v rámečku byla i na přední straně Československého sportu / ten jsem

i četl/...

No a na závěr vám něco popřeji maďarsky / učíte maďarštinu, ne ?/,

maďarsky umím jen pozdravy....

Bo borat es buzat / mělo by to být hodně vína a pšenice/. Boldog uj Evet;-DR^

0 0
možnosti
OF

Bort, búzát, békességet!

Bort ne borat.... ;-D

0 0
možnosti
JS

Situace v Íránu mě zajímá. Na druhé straně nemám zájem o vymývání mozku.

0 1
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Slavíčku, můžete mi laskavě sdělit, která informace je podle Vás vymýváním mozků? S radostí ji opravím.

1 0
možnosti
Foto

Prozatím to pouze vypadá na další posílení konzervatismu převládajícího v iránské společnosti.

0 1
možnosti
Foto

Dobrý den a děkuji za Váš příspěvek, můžete mi laskavě sdělit Váš zdroj, na základě kterého usuzujete, že je celá íránská společnost převážně konzervativní? Nebo myslíte spíše převládající konzervatismus vlády a politických špiček? Íránská média občas také vypustí zprávy, podle kterých je "většina lidí na západě závislá na alkoholu a žije v nevěrou rozvrácených manželstvích".

1 0
možnosti
Foto

Bavil jsem se letos s člověkem, co do Iranu jezdí nakupovat šafrán a ten místní lidi moc vychvaloval, jak jsou přátelští.. Tak snad se ten jejich režim zmírní, i když ženy tam mají asi určitě víc svobody, jako v jiných arabských státech. Nakonec oni prý o sobě ani netvrdí, že jsou muslimové, ale že jsou Peršané.. Jinak díky za info..R^

7 1
možnosti
Foto

Muslim neni narod. Persan ano

1 0
možnosti