Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

KamilSting

6. 12. 2009 21:34
Moc všem děkuji za přízpěvky - ocením je navazujícím článkem

Díky - se vším co píšete souhlasím. Mám pěkný obrázek na rychlostudium - jen k němu vytvořím článek a nechám se Vámi inspirovat. Ve Vašich slovech je hodně pravdy. Jak to má kolem nás vypdat, když mnohde rozhodují lidé, kteří nepoctivě vystudovali a potřebovali to k vyzískání svého korýtka a jejich jediným zájmem jsou prachy, ale pro sebe.

0 0
možnosti
KS

KamilSting

6. 12. 2009 21:35
Re: Moc všem děkuji za přízpěvky - ocením je navazujícím článkem

2) líbil se mi postřeh s managery - i já si to myslím. Politici nemají žádnou motivaci a odpovědnost! Jejich plat by se měl skládat z několika složek - jedna je prokazatelné výsledky a druhý něco jako do výsledky budoucna, ne všechny kroky jsou hodnotitelné hned nebo do konce roku. Odpovědnost za svoji odvedenou práci. Když to bude odvedené špatně - žádné odmněny - jen základní plat! O opuštění korýtka ani nemuluvím - at´se stane co se stane, u nás se tam drží jako vši a proč by teplé místečko opouštěli, když nemusí a nikdo je nedonutí! K tomu by také měla být i konkurenční doložka - když už korýtko opustí, informace a kontakty jim další hezké místečko zajistí a jistě velmi pěkné příjmy - to by se mělo změnit nebo by za to měli platit!

Omlouvám se, že jsem nenapsal dříve, ale položil mě bacil - musel jsem se s ním porvat a byl to pěkný hnus.

Všem děkuji, Kamil

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

4. 12. 2009 22:46
A

Jak české rodiny hospodaří? Hospodaří tak, že kumulovaný objem dluhů občanů je bilion korun.

0 0
možnosti
K

kaktusak

4. 12. 2009 17:59
Totalita je tu teprve 20 let.

0 0
možnosti
JV

georgino

3. 12. 2009 22:49
Jak to slušně napsat?

Těžko, ale pokusím se. Váš článek je celkem "legrační", ale z té legrace leze mráz po zádech. Protože je svým způsobem pravdivý. Koukám se na tenhle problém trochu jinak. Za 1. Proč ti stejní sliboválkové s rostoucími pupky i konty, kteří si jdou jednou za 4 roky pohovořit s lidem, jsou tak úspěšní? Protože je volíme, protože, ať to stojí, co to stojí, jen když se máme o trochu líp. Nám nadrobí, sobě nasypou. 2. Proč se z nich stávají osoby s povoláním "poslanec". President smí být jenom dvakrát zvolen do čela státu, poslanec tam může prosedět bez zodpovědnosti a beztrestnosti takřka celý život.  3. Manažer, a to i každý poslanec určitě je, nese za svou práci odpovědnost. Poslanec nikoliv. Tak domordovaný právní systém, jako má tato země, jenom pohledat. Co zákon, to zmetek. 10, 20, ..x krát novelizován. Právníci se neorientují, natož normální občan. Mám pokračovat?

0 0
možnosti

vodní želva

3. 12. 2009 23:05
Re: Jak to slušně napsat?

Odpusťte, ale v tom závěru nemáte pravdu. Já osobně, ale i spousta mých kolegů již námitkovala spoustu zákonů (oni se nás na to ti panáci i ptají, aby měli posvěcenou legalitu přijímaného zákona), ale ještě se nestalo, aby nás někdo poslechl. Nakonec všechny zákony ještě domrví poslanecké změny zákonů nebo zájmy lobbistů (a to většinou právníci nejsou). Navíc poslanci moc často tvoří zákony podle článků v novinách. Prostě stane se nějaký průser a oni si s tím nevědí rady, tak nevyužijí platného zákona - oni vymyslí nový a ten je většinou horší než ten starý.  

0 0
možnosti

vodní želva

3. 12. 2009 22:09
Jenom k tomu nadpisu.

Bohužel je pravda, že mnohé české rodiny si ze státu vzaly příklad a hospodaří stejně jako on. Tyto rodiny (a opravdu jich není málo) za nějaký čas dožene exekutor a mám strach, že stát dožene bankrot a nucená správa MMF. 

0 0
možnosti