Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

Oldis_rab

30. 5. 2009 23:47
me je zase zle

kdyz se musim koukat na bandu kravataku a sukynkarek, nejprirozenejsi mi prijdou kapsace, pohodlne boty a mikina(s kapucou pro pripad deste), vzdycky kdyz kravataky vidim tak bych je za ucho vyved odkudkoliv kde se objevi.

0 0
možnosti
G

Gloom

29. 5. 2009 11:46
Ojojoj, jsem ztracen

Vidíš, tolik snahy a u některých jedniců to nehne ani sebejemnějším záhybem svědomí. Jsem v porovnání s tvým článkem barbar. Nepodléhám módním trendům a za posledních 20 let jsem nezměnil image... ideálně, když vypadám jako homeless, protože to pak ode mě nikdo nic nechce.

Tak například divadlo. Je těžké přimět mě tam jít. Ale do jednoho jsem chodil rád. Brněnská Husa na provázku. Dá se tam totiž vlézt v riflích a teniskách a stejně budu zapadat. většina společenských akcí a třeba divadel neuvidí moji přítomnost z toho jednoduchého důvodu, že prostě nemám a nesnáším oblek. Přitom, kdyby se tohle rozvolnilo, zašel bych se tam podívat.

0 0
možnosti
A

Arth-

27. 5. 2009 17:54
Hezký... ale marný.

Už podle diskuze je vidět, že ta dobře míněná slova zcela míjejí cíl...

Ano, já do divadla chodím ve smokingu...  na motorce jsme jedil v kožené bundě a plavu v plavkách.

Nedoporučuju měnit...  v budně se plave hódně mizerně a v plavkách je na motorce zima!

Souhlasím i s tím, že hudbu lze vychutnat i v džínách a ve svetru... a doma ji tak často poslouchám... ale jít tak do divadla by mě nenapadlo.

Ale o tom ten článek Adri nebyl, že ne? To bylo jen "pozadí"...  alegorie pro otázku, proč se politička pro volby do evrospkého parlamentu nechává fotit v růžových šatičkách a s rozpuštěnými vlasy...  bylo to volání po politice, jako střetu názorů a ideí - ideí v tom nejlepším slova smylu... ne střetu obrazů... obávám se, že marné volání...  :-(

0 0
možnosti
E

eNden

26. 5. 2009 19:09
Ještě dodatek

Je vidět pane Binko, že jste dlouho nebyl v divadle. Národní divadlo, ani Státní opera či jiné kulturní události nejsou prázdná tak proč proboha se podbízet - hlavně když někdoí do divadla přijde...8-o

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

28. 5. 2009 17:35
Re: Ještě dodatek

Bohužel omyl. Co se týče vážné hudby, tak je to naprostá tragédie. V divadlech je to lepší, tedy jak v kterých, ale je to boj o diváka a pokud bereme v úvahu skutečně kvalitní představení, tak diváků není nikdy dost.:-(

0 0
možnosti
E

eNden

26. 5. 2009 19:06
(Štěpán Binko, mail, 26.05.2009 12:14 )

Docela jste mě svým názorem překvapil, když uvažujete jako soudruzi v minulém století. Možná by Vás potěšilo, kdyby si do divadla odskočili  dělníci ze stavby v montérkách, neměli čas se převléknout, ale hlavně když se jim divadlo líbí a mají zážitek. Ano, divadlo patří pracujícím , či tak nějak by se dalo parafrázovat. Zde přeci všichni nedemonstrují společenský status, zde je společenské setkání lidí, kteří k duševnímu prožitku volí i vhodný oděv. Člověk ve svetru s nemytými vlasy....

Zklamal jste mě. K divadlu patří vhodný oblek.  Já Vám lekce dávat nebudu, ale nějaká společenská lekce by Vám neuškodila. Přecenila jsem Vás, svůj názor si musím opravit.

Nikdy by mě nenapadlo, že se zde bude diskutovat o tom, v čem do Národního divalda... Fakt je ta lidská kultura pokleslá, nebo už tomu nerozumím...;-(

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

28. 5. 2009 17:12
Re: (Štěpán Binko, mail, 26.05.2009 12:14 )

To není o soudruzích z minulého století a není to politice jako takové vůbec a jestli jsem Vás zklamal, pak je mi líto. Divadlo i klasiku mám rád a chodím na ni a možná i právě proto to pro mě není ten "svátek jednou za rok", na který se dámy zkrášlují dvě hodiny před zrcadlem a pánové zastrkávají pupky, aby se vešli do svých pět, deset, dvacet let nenošených obleků. Navíc tvrdit, že k divadlu patří oblek, to je podle mě skutečně přežitek. Divadla a představení dělím na dvě skupiny. Do jedněch se chodí ve smokingu nebo "večerním obleku", do druhých "slušně". Ale slušně nemusí nutně znamenat, že to je za každou cenu oblek, navíc často "nevečerního" charakteru. Slušně je prostě slušně.

Ale to celé je fuk, protože já jsem reagoval hlavně na klas. a operu a tam jsme opravdu ve stavu, že buďme rádi, že na ni mladí vůbec přijdou. Já osobně bych měl radost z týpka, co si vedle mě v džínách a červených teniskách bude podupávat při klasice. O tom to bylo, nikoli o tom, jak do divadla chodím já.

0 0
možnosti
FP

forhend

26. 5. 2009 14:16
S vámi souhlasím.

Normální člověk by měl mít úctu ke starým mistrům i k Národnímu divadlu! A měl by se dle toho obléci. To je to samé, jako by nějaký mladík přišel na mejdan (pařbu atd.)  ve smokingu. Ale politiku do toho netahejte.

0 0
možnosti
JV

notabene9

26. 5. 2009 13:42
"Nechápejte mě..

"Nechápejte mě špatně. Já jsem pravicový volič," píše autorka a je to jako by si tímto vyjádřením koupila vstupenku do lepší a slušné společnosti..Asi každá doba má něco takového -  větičku dvě, jež je třeba říci..Autorka ta slova řekla a my ji teď nebudeme chápat špatně..Snad..

0 0
možnosti
AS

Adriana

26. 5. 2009 14:04
Re: "Nechápejte mě..

Ta větička měla smysl v tom, abych nebyla nařčena z toho, že jsem levičák, a proto do paní Češkové ryju. A jak vidno, stejně jsem to schytala....

A s tou lepší a slušnou společnosti....o politice zas takové iluze nemám, ale své politické vidění světa mám celkem srovnané. Nikomu ho ale nevnucuju.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

26. 5. 2009 12:56
A co cizinci nebo i lidé z Čech, kteří přijeli na pár dní?

Jedou třeba s batohem, kde mají nejnutnější oblečení a chtějí si zajít v Praze na operu. Mají s sebou vozit oblek a velkou večerní - v batohu by se jim to zmuchlalo, takže pěkně bokem na ramínku, nebo nemají na operu chodit vůbec? Když jdu na operu v Praze, kde bydlím, vezmu si šaty. Když jsem mimo republiku a sváteční šaty nemám, vezmu si to, co mám k dispozici. Chce to být tolerantní, už proto, že je lepší, když jde mladý člověk na operu v džínách, než když na ni (třeba i kvůli vopruzu s oblekem) nejde vůbec.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

26. 5. 2009 12:14
Dobrou hudbu

si lze vychutnat i v džínách a triku. Je to jenom o předané rádoby tradici a o nostalgii. Lidé se jdou do divadla bavit, jdou uspokojit svoje potřeby poslechnout si kvalitní kus a nikoli demonstrovat nějaký společenský status. Osobně budu rád za každého v džínách a tričku, který si bude v rytmu vážné hudby poklepávat nohou a bude mi jedno, co na ní má a ocením to víc, než parodii na nějaký společenský oděv a "statusovou" návštěvu divadla nebo koncertu.

Také bych přemýšlel, jesti mě bude v divadle urážet víc někdo v tmavých džínách a padnoucí košili než někdo v nepadnoucím umělohmotném obleku s botama na vyšším podpatku, což považuji za mnohem horší, než první případ.

Zkusme se vykašlat na nějaká klišé a buďme rádi, že normální lidé chodí na vážnou hudbu a do divadel. Dělejme z toho takovýhle cirkus a už tam nebude chodit vůbec nikdo.

0 0
možnosti
AS

Adriana

26. 5. 2009 12:18
Re: Dobrou hudbu

Já Vás sice chápu, ale i tak to nepovažuju za vhodné...

Samozřejmě - šašků, kteří chodí na operu jenom proto, že si myslí, že se to hodí k jejich společenskému postavení je spousta, ale i tak trvám na tom, že pokud člověk není úplný sociální idiot, tak se prostě do divadla slušně obleče.

A to neznamená ani džíny, ani tenisky (jinak já normálně chodím i v teniskách i v džínách, takže nic proti, ale do divadla to prostě nepatří)

0 0
možnosti
C

culka

26. 5. 2009 10:16
Nevíte náhodou,

zda jde o stejnou Andreu Češkovou, která provozovala zkrachovalý "butik" s oděvy v Holečkově ulici a po zavření krámu převedla "modely" do obchodu Jančík a syn dole na Plzeňské? Taková shoda mi připadá až dost nápadná.

0 0
možnosti
AS

Adriana

26. 5. 2009 10:23
Re: Nevíte náhodou,

Tak to opravdu netuším a nikde na internetu jsem nic takového nenašla.. Pokud ale víte, jak vypadala, není težké si jí vyguglit...

0 0
možnosti