Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Špica písmenka i betálná koc ;)

3 0
možnosti
Foto

Palec a karma. Stejný problém jsem měl, když jsem po maturitě v roce 1975 nastoupil do práce v chemičce v Litvínově.

Sice jsem si zvykl přepnout na jazyk přiměřený prostředí ve kterém jsem se momentálně nacházel, ale stejně mně vždycky při návštěvě domova brácha peskoval ať nečížkuju a mluvím normálně a opačně, po návratu do Litvínova mi všichni říkali: "Hele nebyls teď náhodou doma?" . Jsem Brňák a jsem na to hrdej, ale po těch letech už moc hantecu neovládám a výslovnost mám českou. Nicméně, když mám příležitost mluvit s Moravákem, tak mně to co slyším zahřeje na srdci. Děvče, mluv jak je Ti od přírody dáno a na kritiky se vykašli.R^R^R^ :-)

1 0
možnosti
Foto

Zasmal jsem se. A radim vam se na Prazaky vykadit a ponechat si moravstinu. Budete originalni a oni si zvyknou. Jeste dnes si vzpominam na brnaka, ktery rikaval, "hele, kémo, votěhotni mně tu róru!. Asi vite co je to a pro prazaky preklad je, "hele vole, zapal mi to cigáro." Ja jsem z Moravy, ono je tam hodne malych oidstinu v nareci, ale vase je hezke. Opravdu.

2 0
možnosti
Foto

Tož hezké článek R^

4 0
možnosti
JM

R^ Tož to bylo dobré! :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1028x
Jsem dobře utajený optimista žijící ve Švýcarsku, který se snaží, aby ho život bavil, ale občas to není lehké. Mám dvě kočky, jednoho přítele a hodně nápadů - ti všichni se podílí na mém psaní.

Seznam rubrik