Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

20. 7. 2012 10:19
a to právě děláte špatně

Že se totiž pokoušíte vytvořit nějakou definici o tom co pohádka je a o tom co pohádka není. Přeci každý rodič když jde dítěti číst před spaním, tak si určí, toto je vhodný příběh ke čtení dítěti na noc- a toto  není , bez ohledu na tom zda to má označení pohádka. Ve skutečnosti,jak i ten rodič dobře ví, že některé pohádky jsou spíše horory, a naopak mnoho z literatury pro děti se čte krásně a má to pro děti význam, i když v nich není nic pohádkového.

Ale i mimo to,na literatuře bylo vždy krásné, že nebyla svázána přesnými definicemi a škatulkováním, i díky tomu se dokázala rozvíjet,vyhledávat nové cesty  a oslovovat další a další generace. A naopak, tam, kde byla snaha cenzurovat, škaltulkovat a určovat "co je dobré a co není", šla brzy celá literaturu, kultura i svoboda do háje...Takovým smutným případem škaltulkování byly i letošní státní maturity...Nenapsal jsi přesně úvahu jak si to představuje hodnotitel-tak to nemá nárok na maturitu a půjdeš k lopatě..

0 0
možnosti

martinsuraba

20. 7. 2012 10:33
Re: a to právě děláte špatně

ospravedlnujem sa, nechcel som zniet mentorsky a pisat definicie. Budem si na to v dalsich prispevkoch davat pozor, dakujem za nazor;)

0 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 465x
Hľadač príbehov

Seznam rubrik