Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lrkfa

27. 1. 2011 16:29
Na výpovědi mají lékaři právo, ale proč teroristicky

vyhrožují - Náš exodus, váš exitus.:-(

0 0
možnosti

lubossula

27. 1. 2011 16:32
Re: Na výpovědi mají lékaři právo, ale proč teroristicky

a cim jako? 8-o

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

27. 1. 2011 15:35
Ona už se dohoda rýsuje

Heger prý hledá dle instrukcí lékařů v těch lůžcích. Pokud tomu rozumím dobře sníží se počet akutních lůžek minimálně části přeměnou na lůžka následné péče. Tím se ušetří zjevně významný obolus. Lůžka akutní péče jsou drahá, lůžka následné péče levná. Počet lékařů to nijak neovlivňuje. Jde o to, že pacient po operaci leží-li na lůžku chirurgie, platí pojišťovna to drahé lůžko po celou dobu hospitalizace. Je-li pacient po určité době přeložen na lůžko následné péče např rehabilitace, platí pojišťovna daleko méně. Dlevšech informací je to v pořádku neb se tvrdí, že poměr je tuším-li dobře cca 70000:7000 a měl by být cca obrácený.

0 0
možnosti
MB

buxus

27. 1. 2011 15:43
Re: Ona už se dohoda rýsuje

Pane Špáto, jak jste to myslel s tou retroaktivitou u fotovoltaiky za kterou vládu kritizujete? Uvědomujete si, že do téhle situace, včetně pozměňovacího návrhu, který ji ještě výrazně zhoršil nás navezla nynější opozice? Takže co vyčítáte této vládě v tomto konkrétním bodě? Jakou jinou záplatu byste vymyslel vy?

0 0
možnosti
V

Viki007

27. 1. 2011 15:17
Opět dobrý, Šubrlíku,

ovšem jak z diskuze vidím, opět marný. Lidi jsou prostě stádo a věří novinám, co na to říci :-/. Kdyby si je přestali kupovat, prodejné vedení redakcí by si rychle uvědomilo, že skrzevá lhaní goebelsovského typu cesta nevede.

0 0
možnosti
L

lajika

27. 1. 2011 13:54
to se to nehysterčí

Není těžké nebýt hysterický a tiše vyčkávat, pokud nepočítáte, že byste v nejbližší době potřeboval lékaře kvůli něčemu strašnějšímu než je angína.

Horší je to ovšem pro nastávající březnovou prvorodičku. SAmozřejmě - i tady je hysterie zbytečná (přinejmenším situaci stejně nepomůže), ale vysvětlujte to těhotné ženě v osmém měsíci, která je denně masírována několika články na téma "péči o rodičky a novorozence nebudeme schopni zajistit." Taky byste si trochu dělal starost, nebo ne?

0 0
možnosti
RR

machinist.

27. 1. 2011 13:56
Re: to se to nehysterčí

tak odrodí doma, a co?

0 0
možnosti
MM

Marie Magdalena

27. 1. 2011 12:38
Už jsem se naučila nehysterčit,

když se média hrabou v podobných kauzách. - viz  stávka v prosinci. Den poté po ní neštěkl pes. Jsem vcelku odolná proti mediální masáži a řeším problémy, na které osobně dosáhnu. Jak jsem si všimla, ve frontě čeká chřipková R^epidemie a prasečí chřipka, takže budeme mít kauzu novou. Počkejme do března, a pak uvidíme...

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

27. 1. 2011 13:35
Re: Už jsem se naučila nehysterčit,

jelikož nebudeme ani rodit ani nečekáme na operaci, tak také spíš přihlížím....je mi líto těch, kteří tuto volbu nemají;-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

27. 1. 2011 12:22
problém je, že za selhání minulých vlád

teď mohou doplatit občané i životem. Tj. logika "A" mi ublížil, ale na A nemám, tak nakopu B, a toho zlého A donutím ke změně postoje. Jen nechápu, proč se B zlobí na mě a ne na A".

Je v popisu logiky něco špatně?;-D

p.s. jediné v čem se shodnem, že aktivita lékařů je zcela legální postup....v čem ne, že jde i přes legálnost o nemorální nátlak, vydírání v době, kdy se chce jedna skupina zahojit na úkor druhých. Jestli právem už je dnes jedno, to bylo zajímavé než si vzali pacienty jako rukojmí.....jsem také zastáncem toho, že s "teroristy" se nevyjednává...kéž by dopadli co nejhůř, bandaRv

0 0
možnosti

lubossula

27. 1. 2011 12:30
Re: problém je, že za selhání minulých vlád

koho myslite temi druhymi,na kterych se chteji zahojovat. Ja myslim, ze je naprosto jasne, ze temi druhymi jsou ti, kteri z toho bordelu tezi a kterym skonci v kasickach tech temer 30 milirad rocne. A na tech, at se klidne zahojuji.....Cim drive tim lepe.

0 0
možnosti
JD

round robin

27. 1. 2011 11:10
Jelikož

je akce hromadně organizovaná (odbory samozřejmě), tak se jedná o formu nátlaku, která se svobodným vyjednáváním zaměstnance a zaměstnavatele nemá co dělat. Ale jinak musím souhlasit.

Ministerstvo a vedení nemocnic měli už dávno:

1) Deklarovat určitou lhůtu, po kterou budou příjimat zpět odvolané výpovědi, po uplynutí této lhůty je návrat do práce nemožný

2) mapovat a oslovovit domácí ale i zahraniční trh práce, aby se alespoň částečně pokryla náhrada za odcházející lékaře.

Jen doplním, že kdyby nemocnice byly částí soukromého sektoru, vláda uvolnila ruce zdravotním pojišťovnám aby vznikla skutečná konkurence a vůbec zbavila zdravotnictví toho dědictví socialismu, nikdy by k podobné situaci nemohlo dojít.

0 0
možnosti
F

Falewick

27. 1. 2011 11:36
Re: Jelikož

1) Člověk nemůže vyhazovat, nemá-li z čeho. Primář neurochirurg nečeká na pracáku. Nápad IDNES vyhrožovat lékařům vězením, jakkoli absurdní, dává větší smysl než je velkopansky odmítnout. Bez lékaře bude ošetřovat kdo? Babka kořenářka?

2) Toto je nutné, ale ne kvůli protestu. Je to nutné, protože kvůli platovým podmínkám utíkají absolventi (tj.nejdéle by pracovali) do soukromých praxí (kdo může) a zbytek za hranice. Prostě máme kvalitní lékaře, ale málo peněz, musíme tedy lovit v zahraničí.

0 0
možnosti
F

Falewick

27. 1. 2011 10:54
Děkuji autorovi a podepisuji

Chtěl jsem sám napsat článek, ale řekl jste to za mne. Ano, lékaři vyrukovali s nejtěžšími zbraněmi, ale protože už 20 let se slibuje, 20 let se řeší a nic. Ale provedli to v souladu se zákonem, a za cenu vlastních obětí. Je někomu příjemné zřeknout se platu, aby na sebe upozornil? Nebo odejít ze své země, od přátel a rodiny?

.

Jakými propagandistickými podpásovkami reaguje na toto volání o pomoc IDNES je k neuvěření - redakce se opravdu spokojí s manipulací pouze toho nejsprostšího davu. Kdo osočuje lékaře z "vydírání" a bije se za nemocné děti (a přitom do včerejška na ně kašlal, právě lékaři se o ně starali) jsou právě lidé kteří nemají ani páru o obtížnosti medicíny a odpovědnosti lékaře.

.

Od IDNES jsem upřímně čekal kritiku toho jak ministr před utíká před jednáním a jak vláda schovává hlavu do písku, tak jako deset vlád předtím. Po odchodu protestujících lékařů nás čeká další rána - zrušení nadměrných přesčasů zbytku lékařů v roce 2012 /nařízené EU/ - o tom se ale psát nesmí.

0 0
možnosti

Danny boy

27. 1. 2011 9:21
Základní problémy

1. Být učitel nebo lékař je na rozdíl od jiných poslání a ne jen povolání. Teď se ukazuje jak mnoho učitelů a lékařů není povoláno a zaměstnání si zvolili jen pro jeho exkluzivitu. 2. Učitel je na tom z hlediska vydírání hůř. Všeobecně se předpokládá, že učit může každý (učení potomků doma bez nutné docházky do školy), zatímco lékař přece jen musí dlouho studovat. 3. Z lékařů udělalo veřejné mínění polobohy, protože mohou ulevit v nemoci a bolesti.

Závěr: máme dostatek léčitelů. Sice nenahradí všechno (např.chirurgii) a najít kvalitního není jednoduché, ale totéž platí i o lékařích.

Takže ti, kteří nejsou povoláni ať raději jdou!!

0 0
možnosti
DITM

Dr. Ing. Tomáš Marný

27. 1. 2011 9:27
Re: Základní problémy

uf, strhujici uvaha zaka zakladni skoly. takze nektere profese si nekdo bere jako poslani a tak ma mit tim padem nizsi ohodnoceni, protoze mu to prinasi jine nez materialni vyhody. a tedy si nesmi pak stezovat, ze je spatne ohodnocen.

0 0
možnosti
MB

buxus

27. 1. 2011 9:02
Pane Šulo

Dole jsem napsal, že hysterii nepěstuji, jen jsem požádal zda by mi mohl někdo říci, co jsem zavinil já a ostatní

lidé, kteří budou za to po 1.3. potrestáni- a to dost citelně, možná i fatálně. Vláda, politici i LOK si

přes své kontakty zdravotní péči pro sebe a své rodiny zajistí. My

ostatní ne.

Nikdo mi na to neodpověděl. Mohl byste mi, alespoň Vy (ze staré známosti) říci, za co budu potrestán?

0 0
možnosti
FK

František Kolejka

27. 1. 2011 9:43
Re: Pane Šulo

Že by to byly nevhodné příspěvky?:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.