Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CAS

cara al sol

26. 11. 2008 0:54
Teď k těm příčinám

Plně ovšem souhlasím s tím, že růst extremismu (kromě "iracionálních"

vlivů jako jsou ekonomická krize a osobní neúspěchy členů sympatizantů) má na svědomí právě špatná práce vládnoucích elit. Nejedná se pouze o problémové lokality, kde jsou občané sužováni zvýšenou kriminalitou a nepořádkem, ale rovněž o nedůvěryhodnost současných politických elit v čele s ODS, která má výrazný komunikační deficit a je zmítána aférami. Teze Miloše Zemana, že příznivci stran z okraje politického spektra jsou vlastně zdivočelí sociální demokraté, se po propadu SPR-RSČ sice do jisté míry potvrdila, nicméně po výměně vládní garnitury a nastoupení sociální demokracie k moci podle mého názoru dojde k odlivu příznivců socialistů, kteří budou zklamáni novou vládou a budou hledat útočiště jinde. Nástup nové strany do poslanecké sněmovny bude trvat podle mého odhadu zhruba dvě volební období. Ministr Langer možná zažije svých pár minut slávy, ale zákazem nevyřeší naprosto nic.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

26. 11. 2008 0:41
Vstanou noví bojovníci

Co ale považuju za důležitější, je, že po pár měsících útlumu vznikne s největší pravděpodobností jiná strana pod podobným názvem, kterou bude ministerstvo vnitra povinno zaregistrovat (připomínám, že ani v programu DS nejsou žádné pasáže, které by dávaly podnět k zákazu) a tato strana nebude oficiálně mít s DS naprosto nic společného. Všichni nicméně budou vědět, že tato strana je faktickou nástupkyní "té zakázané strany" a natáhne k sobě drtivou většinu nynějších sympatizantů i skupinu nováčků, kteří mimo jiné zareagují na "mučednický syndrom". Establishment zažije malé vítězství v podobě získaného času, než se nová strana zkonsoliduje (registrace, organizace nového vedení, vytvoření nového loga, mírně pozměněného programu, spuštění internetových stránek) a dodatečné náklady na transformaci. Toto vítězství ale pravděpodobně nevyváží ztráty, které vzniknou posílením nového subjektu a znevěrohodněním lidí zainteresovaných na zákazu.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

26. 11. 2008 0:30
Kliknul jsem ráno na karmu,

přestože rozhodně nemohu ve všem souhlasit. Pane Šulo, pokud si přečtete rozhovor se Zdeňkem Zbořilem na e15.cz, zjistíte, že v Dělnické straně jsou podle něj i vysokoškoláci. Program DS za kvalitní nepovažuji ani já (viz můj blog na caraalsol.wordpress.com) - není propracovaný, je populistický a podle mého názoru slibuje více, než lze splnit.

 

Co se týče těch lidí s poruchou osobnosti (psychopatů), rváčů a násilníků, ti zcela jistě existují ve skupinách, které s DS spolupracují, o Dělnické straně jako takové si to tvrdit netroufám, ale vyloučit se to nedá.

 

Scénář po případném zákazu bude podle mě následující: tvrdé jádro pravděpodobně bude nějakou dobu v ilegalitě, intelektuální špičky strany mohou spolupracovat s jinými politickými subjekty (v diskusích se hovoří o obnovení činnosti Národního sjednocení s novým vedením, dalším kandidátem je například Právo a spravedlnost).

0 0
možnosti
JM

jakub.m

25. 11. 2008 12:34
k zákazu

Pokud někdo nemá rád Dělnickou stranu či třeba KSČM, nechť nabídne lepší politická řešení a porazí její kandidáty v demokratických a svobodných volbách.

0 0
možnosti

lubossula

25. 11. 2008 13:26
Re: k zákazu

take se tak soustavne deje, ci ne? ;-D 

0 0
možnosti

Thorbear

25. 11. 2008 10:47
Zákaz je opravdu fajn

Stane se toto : hlasy voličů a sympatizantů zákázaných subjektů přetáhne Národní strana,která bude navenek vystupovat tak,aby nezavdala příčinu ke stejnému kroku.Vhodnou rétorikou,nevyhnanou do extrémů,získá spoustu dalších hlasů těch lidí,frustrovaných neschopností současného establishmentu řešit nejpalčivější problémy,kteří ale současně nesouhlasí s nesmysly typu "konečného řešení".

Tvrdé jádro "ilegálů" si bude potajmu držet pro případ,že bude apotřebí pustit psy ze řetězu.Ovšem oficiálně se bude od jakýchkoli násilností striktně distancovat.Tím se do podvědomí těch,co jsou naštvaní na parazity ale odmítají násilí,etabluje jako strana,která jako jediná hodlá problém řešit,ale standardními nástroji(nekompromisním vymáháním zákonů od všech bez rozdílu,navázáním sociálních dávek na školní docházku aj.),což se může rovnat spoustě dalších hlasů.Kam to teoreticky může dospět,známe z dějin.NSDAP se dostala k moci v demokratických volbách.

0 0
možnosti
D

D2uragan

25. 11. 2008 9:08
to Šulibrk

jinak: naše milované velmi přizpůsobivé nevyvinulo směrem k člověku nic, ani uplynulých 10 000 let. Kolik let by ti všichni pseudohumanisti (jako jste i vy) pro ně ještě chtěli? A kolik peněz? Chcete-li (viz jedna vaše minulá diskuze) tak si to plaťte někde jinde a ze svého - ne z našich daní! Ale v zásadě souhlasím s poslednímui návrhy opálených přesně v tomto pořadí: 1. Emigrace, 2. Vlastní stát s preziodentkou Dežomilou, 3. Vlastní ministry - klidně Veselý, Banga a další. Jenom to dodržet a nikdy se nevracet!!!

0 0
možnosti
D

D2uragan

25. 11. 2008 9:05
Šulibrku,

minulými články ve stylu modeky Věrky jste moc nenadchl. Je ale jasné (a vám taky, protože tak blbý zase nejste), že zákazy nic nevyřeší. Souhlasím s předpisateli, že první na řadě zákazu by měl být Íčko, Dežomilu za genocidu bílých odsunout do rodného Kozachcánu také a konečně zavést tvrdý metr na všechny (!) gaunery, včetně těch velmi přizpůsobivých. Tam bych začal.!

0 0
možnosti
VH-SM

Velká hlava - studnice moudrostí

25. 11. 2008 8:38
příteli nejvěrnější, Šulibrku,

...souhlaswím. První by mělo odstoupit íčko. Následně by si chlupatý měli uvědomit, že mlátit demonstraci obyvatelů - sousedů předchůdce- člověka nic neřeší. Místo stupidními debatami by měli seřezat tu cikánskou špínu a udělat v Janově služebnu.

[>-] :-© [>-]

0 0
možnosti
P

petrv19

25. 11. 2008 8:40
Re: příteli nejvěrnější, Šulibrku,

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008112301R^

0 0
možnosti
TB-V2

Todd Bertuzzi - verze 2

25. 11. 2008 8:13
Inu Luboši

důvodem existence neonacistických rváčů, násilníků a jedinců se zjevnou poruchou

osobnosti je existence cikánských rváčů, násilníků a jedinců se zjevnou poruchou

osobnosti. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2244x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.