Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CAS

cara al sol

9. 2. 2009 22:12
Ještě ke Gajdovi

Pane Šulo, mně je známo, že se skupina okolo Gajdy snažila v roce 1939 převzít moc, ale nemám pocit, že by šli přímo po Háchově funkci. Odkud jste čerpal, z Pasáka?

 

Mimochodem, co říkáte na to, že Beneš (pokud vím) neudělal nic pro propuštění Háchy ani dalších politických vězňů?

0 0
možnosti
KU

Karelur

8. 2. 2009 8:19
Ano HOlomek je na Slovácku a Valašsku cikánské jméno

Je ale kouzelné jak svazáci nové doby zuřivě pročesávají archívy ve snaze najít alespoň jednu pozitivní stopu po etniku, když většina stop se zachovala na stránkách soudních spisů už od středověku...

Nicméně v této době, která naprosto stejným stylem jako komunisté, ignoruje že by za republiku mohl bojovat i jejich ideologický nepřítel je to příznačné. Zkrátka za komančů se nesmělo nic říkat o am armádě u Plzně. A teď se nesmí ani pípnout o ruské armádě a jejich 144 tisíc padlých na našem území...

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

8. 2. 2009 11:51
Re: Ano HOlomek je na Slovácku a Valašsku cikánské jméno

proto je potřeba je nahradit hrdinně bojujícím etnikem!;-D

0 0
možnosti
LH

ant.

8. 2. 2009 0:57
...souhlasím...!!!

...Vzdejme hold romským legionářům - hrdinům a přestaňme vyplácet podporu flákačům, zlodějům a "turistům" z Kanady....;-)

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

8. 2. 2009 11:51
Re: ...souhlasím...!!!

R^:-)

0 0
možnosti
AK

ak1975

7. 2. 2009 17:09
Čech jsem a Čech zůstanu

Že by na té scénce z Obecné školy něco bylo?

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

7. 2. 2009 17:45
Re: Čech jsem a Čech zůstanu

R^;-D

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

7. 2. 2009 14:04
V podstatě jsem našel.

Do roku 1927 byli cikáni neplnoprávnými občany, takže nemohli sloužit v armádě. I když se na to za 1.SV asi moc nehledělo, a na pomocné práce je brali. Rozhodně nemohli skládat vojenský slib a tudíž jim nemohla být svěřena zbraň. Poté byli zbaveni plnoprávnosti v roce 1940, nejprve na slovensku a poté i v protektorátu. To bylo před tím, než se natáčel trailer k filmu Emila Loteanu.

0 0
možnosti

lubossula

7. 2. 2009 14:13
Re: V podstatě jsem našel.

dobra, zakoukal jsem se dal do knihy, kteryou v clanku cituji, kde se pise o jistem Alzete Danielove, jejiz syn byl odveden a vonejskou sluzbu vykonaval ve vidni u 2. divize jidniho delostrelectva. Za prvni valky narukoval na vychodni frontu a tam padl do zajeti. V Borispolu se prihlasil do legii, kde se stal vojinem 7. streleckeho pluku. Pozdeji byl prevelen na zapdni frontu a do konce valky byl zarazen u 23. pesiho pluku francouzskych legii. Takez tvrzeni, ze nemohli byt v armade povazuji za nepravdive. Na druhou stranu nikde s v te knize nepise, co konkretne delali. Tedy jestli skutecne bojovali, ci byli zarazeni v tylu. TO je pravda. OVsem rekl bych, ze to na veci nic nemeni, proste byli zarazeni v armadnich jednotkach a obavam se, ze v momente valky nasazuji zivot vsichni. Stejne tak delostrelec, jako kuchar, jako lapiduch. 

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

7. 2. 2009 13:35
Narazil jsem na zajímavý císařský patent

Patent císařem Karlem VI. dne 22. ledna 1726 za účelem tímto ve Vídni vydaný, zní v překladu takto:

I. ,,Všichni cikáni, kteří v královských českých dědičných zemích od kohokoliv dopadeni budou, ať považují se jako dříve za psané (vogelfrei).

II. Kdyby některý cikán při postihnutí dal se na útěk a nemohl být polapen, jest každý oprávněn jej hned (in loco) zastřeliti, aneb jakýmkoliv způsobem zabíti.

III. Byl-li některý cikán polapen, ať se ihned spoutá a dobře uvězní.

IV. Mužové cikánského plemene ať se ihned provazem utratí.

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

7. 2. 2009 13:35
Re: Narazil jsem na zajímavý císařský patent

V. Silným, osmnáctého roku však ještě nedosáhnuvším cikánským klukům (Buben), pak všem dospělým ženským cikánské roty, ať kat v království českém uřízne pravé, v markrabství moravském, vévodství slezském a markrabství kladském pak levé ucho. Po přestálém tomto trestu musí každý cikán neb cikánka vystaviti a odpřisáhnout hrdelní revers, že se nikdy do dědičných zemí království českého nevrátí; po té ať je kat metlami mrská a za hranice té které země odvede.

VII. Kdyby postižení takovíto kluci cikánští, nebo cikánky ještě nějakého zločinu se byli dopustili, a nebo kdyby po prvním trestání opět do zemí království českého se vrátili, ať se jim ihned druhé ucho uřízne a ostatní svrchu uvedené tresty ať se při nich opakují.

VII. Kluci cikánští neb cikánky jimž již jedno neb obě uši chybí, nebo kteří na zádech nějaké trestné znamení vypálené mají, ať se po dostihnutí a uvěznění mečem odpraví, jelikož se se vší určitostí dá souditi, že jsou nenapravitelní (Incorrigibilitaber).

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

7. 2. 2009 13:14
a co černoši? :-)

Mimochodem, šimli jste si, jak často Hollywoodských filmech jsou vidět černoši v rámci normální jednotky za 2.SV? A přitom US armáda byla rasově segregovaná a černoši tvořili samostatné jednotky, často týlové. Ale měli třeba i svoji letku, 322SS. Ale smíšená posádka nebo jednotka je nesmysl. Asi mají multikulti poradce jako je autor tohoto blogu.

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

7. 2. 2009 13:15
Re: a co černoši? :-)

zřejmě ano, a to stejně odborně erudovaného!;-D

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

7. 2. 2009 12:59
Ještě jednou :-)

(zase smazal, asi omylem ;-), tak to připomenu a nahradím slova :-D )

Kofola bojující v čs.legiích je stejný blábol, jako hrdinný černoch v armádě USA za 1.SV. Oba by nedostali pušku. Což nevylučuje, že mohl dělat pomocné práce v kuchyni, vyvážet odpadky, čistit výstroj, kopat zákopy. Proto stavět na piedestál vynašeče odpadků mi připadá dost ujeté. Nedovedu si představit kofoly hrdiny. Poznal jsem jich na vojně asi deset a bez výjimky to byli zbabělci. Jít večer na stojku na muničák sám nechtěl ani jeden. Za to na pévéesce dělat bor... dokázali skvěle, když byli tak čtyři u sebe. Ještě mi připadalo komické určovat kdo je a kdo není kofola na podkladě příjmení. Znal jsem plukovníka Holomka a ten byl bílý :-).

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

7. 2. 2009 13:03
Re: Ještě jednou :-)

R^

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

7. 2. 2009 12:41
Pinochet?

Jak píše black&green, chování Pinocheta je ospraveditelné. Představil jsem si ČR, pokud by u moci sůstali humaťáci a multikulťáci, za 50 let. Tak 60% společnosti tvoří sociálně slabí a nepůvodní obyvatelstvo. Podporovaní a vedení různými pseudointelektuály. Živí je ekonomicky činná část z těch zbývajících 40%. Ti tvoří i základ armády, protože socky jsou příliš líné jít i do armády. Ale máme demokracii a těch 60% chce volbami převzít jednostranně moc a těch 40% obrat o majetek, terorizovat, pozavírat. V takovém případě má podle mě těch 40% právo podpořit někoho, kdo tyto volby armádou, vojenským pučem, zvrátí, pseudointoše popraví, a ty, co jen parazitují odkáže do patřičných mezí. Je to něco nepředstavitelného? Pro mne už ne. Vždyť k ničemu jinému nespějeme.

0 0
možnosti

lubossula

7. 2. 2009 12:46
Re: Pinochet?

netusil jsem ze mate sociologicke vzdelani, ze jste tedy kompetentni na zaklade neceho relevatniho si predstavovat tuto spolecnost za 50 let. Pokud vase kompetento je rudo pred ocima kdyz vidite kohokoliv tmavsiho, nez jste vy sam, tak to je pocertu malo. JEste se musite hodne ucit, a k tomu vam rinceni vasi koltiky nepomuze.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

7. 2. 2009 11:35
Karle Holomku,

máš smůlu. Dělal jsem, co jsem mohl. ;-)

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

7. 2. 2009 11:36
Re: Karle Holomku,

To mělo být o vlákno níže, ale budiž.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.