Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

multikulti Verus

12. 10. 2008 1:05
to autor:

demagogie nejhrubšího zrna. Uvedu jenom jednu námitku - že trest smrti nemá odstrašující účinek? Ale má: kdo ho jednou dostane, už to v životě znovu neudělá!!!!

0 0
možnosti
S

Semper2

8. 10. 2008 23:17
Vtaždou...

... řízenou státem by byla euthanasie, usmrcování starých, nemocných, či postižených, podobně jako to dělali nacisté.

Přikláním se spíš pro znovuzazavedení absolutního trestu za zvlášt brutální a vícenásobné vraždy.

Samozřejmě trest smti za tzv. zločiny politické (velezrada, deserce apod.)je nepřípustný.

0 0
možnosti

lubossula

9. 10. 2008 8:07
Re: Vtaždou...

dekuji za slusne prezentovany nazor, ale urcite nemyslite moc vazne srovnavat radeni nacistu s tim, jak je myslena euthanasie dnes. Naciste tim se tim chteli zbavit duševně či telesně chorych, kteri jinak byli zdravi, euthanasie ma za cil ukoncit obrovske utrpeni nevylecitelne nemocnych u kterych neni nadeje na zlepseni zdravotniho stavu. TIm netvrdim, ze jsem zastancem euthanasie, jen mi to srovnani nejak nejde pod vousy

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

8. 10. 2008 16:02
Pane Šulo, jste veliký demagog

Důkazy účinnosti trestu smrti? Vím o 5 zavražděných lidech, které zavraždil někdo propuštěný po vykonání trestu za vraždu. V případě trestu smrti by dále nevraždili. Odvažuji se tvrdit, že justiční omyly, které by vedly k popravě jsou vyloučené. Osobně si myslím, že v USA v minulém století mohlo být popraveno neprávem max. 5 lidí. Ono není řešení ani někomu dát neprávem doživotí.

Další důkaz - za nacismu výrazně poklesla kriminalita, celkově. Protože tu byly tvrdé tresty, vč. trestu smrti a nejen ten. Za komunismu bolševika hlídal svůj majetek, o lidi mu tak nešlo.  Takže kriminalita měla míru vyšší.  Tímto nedávám tyto režimy za vzor, ale poukazuji, že od zločinů trest odrazuje. Podobně, v arabských aj. muslimských zemích se za krádeže seká ruka nebo aspoň 2 prsty. Krade se tam daleko méně, často ze severu Afriky jdou ti lidé krást do Evropy - doma si to nedovolí. Není toto vzor, ale potvrzení, že tresty fungují.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

8. 10. 2008 16:07
Re: Pane Šulo, jste veliký demagog

Podobně je prokázané, že v demokracíích, kde jsou mírné tresty, narůstá zločinnost. Havlova amnestie znamenala, že propuštění kriminálníci začli zas porušovat zákon. Nárůst zločinnosti byl zřejmý.

Trest smrti, jako každý jiný trest, samozřejmě nefunguje samostatně. Musí zde být vyšetřování, soudy, co odsoudí, politická vůle, aby se soudilo dle zákona atd. Trest, který není vymáhán je jen deklarací.

Málokdo si dovolí nepřiznat daně. Stát to tvrdě stíhá. Kde na to stát kašle, tak lidi taky. Jednu dobu nemusel člověk splácet faktury a nic se nestalo. Podnikatelé to věděli a chovali se podle toho.

Váš názor za Vaším tvrzením, tj. že lidi jsou dobří a ti o ne, tak trest to nespraví je nesmysl. Lidi jsou pakáž a fungují jen na trest, násilí apod. Na hezké řeči se vám z vysoka vykašlou.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 10. 2008 15:48
Jednoduše

pokud po psych.vyšetření prohlásí,že je možná náprava,doživotí Vám soudce nesmí udělit.

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

8. 10. 2008 17:12
V Německu trvá "doživotí"

pouze 15 let, s možností propuštění po 2 třetinách trestu. Tedy celkem 10 let.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 10. 2008 15:40
Přestože vím,že trest smrti nemá odstrašující

účinek,jsem pro.

Pro ty kteří tady tvrdí,že jen soudce rozhoduje podle spisu jaký kdo dostane terst,doporučuji Trestní zákon.Ono to totiž tak jednoduché není.

§ 219 Vražda

   (1)  Kdo jiného úmyslně usmrtí, bude potrestán odnětím svobody na deset

   až patnáct let.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 10. 2008 15:41
Re: Přestože vím,že trest smrti nemá odstrašující

(2)  Odnětím  svobody na dvanáct až patnáct let nebo výjimečným trestem

   bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 a) na dvou nebo více osobách,b) zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem,c) opětovně,d) na těhotné ženě,e) na osobě mladší než patnáct let, f) na veřejném činiteli při výkonu nebo pro výkon jeho pravomoci,g)  na  jiném  pro jeho rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že je bez vyznání, nebo h)  v  úmyslu  získat  majetkový  prospěch  nebo  v  úmyslu zakrýt nebo usnadnit jiný trestný čin, anebo z jiné zvlášť zavrženíhodné pohnutky.

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

8. 10. 2008 15:20
Pane Šula, vaše tvrzení,

že slušný člověk zbraň nepotřebuje je sprostá demagogická lež. Navíc velice hloupá lež.

Mně osobně už moje zbraň několikrát ochránila před zmlácením a okradením. Tím je vaše lež vyvrácena.

0 0
možnosti
S

Sampis

8. 10. 2008 15:58
Re: Pane Šula, vaše tvrzení,

Carolus, že ty budeš takovej ten konfliktní týpek, co jen čeká na to, aby mohl zamachrovat krochnou?

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

8. 10. 2008 13:29
je dobře, že byl trest smrti zrušen,

tak jako jiný drakonický tresty. Vsadím se, že před 400 lety se taky našel nějakej Todd Berrtuzzi, kterej vyřvával, jak je možný, že někdo, kdo zabil 2 lidi, je jenom oběšenej a nelámou ho v kole s následným rozčtvrcením. Jsem si jistej, že tak jako my koukáme divně na podobný krutosti, co se děly dřív, tak za pár desítek let nebudou lidi chápat, jak jsme mohli bejt v naší době tak krutý a popravovat.

Nejzákladnější argument proti je opravdu justiční omyl - pokud na doživotí odsouzenej vrah uteče a zabije další lidi, za jejich smrt je odpovědnej on sám, pokud ale společnost nechá popravit jednoho nevinnýho, jsme  vrahy my všichni. Podle logiky zastánců trestu smrti bysme pak všichni zasloužili popravit.

0 0
možnosti
ÚJSČ

Úplně jiný sedlák Čupera

8. 10. 2008 10:43
pro Todda:

chodím po diskuzích a hádám se s lidma už hodně let a řeknu ti, lidi jako Sampis je opravdu hodně..ale opravdu a furt jich přibývá..varuju před tímto co to dá, ale samo to nemá žádný účinek..společnost dopadne špatně když půjde tímto směrem

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

8. 10. 2008 11:48
Re: pro Todda:

R^

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

8. 10. 2008 10:37
Sampis vzorový příklad humanistického pí/čuse

Holčičce zabité recidivistou může být fuk, jestli dostane trest smrti protože je mrtvá, ale vraha nesmíte popravit, protože by ho to v "nebíčku" bolelo. Rv;-D

0 0
možnosti
ÚJSČ

Úplně jiný sedlák Čupera

8. 10. 2008 10:38
Re: Sampis vzorový příklad humanistického pí/čuse

;-DR^

0 0
možnosti
JM

Hucul

8. 10. 2008 10:22
Neodvolatelnost?

Jak presne si myslite, ze "odvolate" trest zalare, kdyz se dodatecne zjisti, ze byl odsouzeny vlastne nevinen? To mu jako vratite tech 6, 15 ci 30 let zivota? Vratite zpatky, to, ze ho spoluvezni i dozorci sikanovali a bili? Vratite zpatky, ze si jeho manzelka nasla noveho muze a ma uz jinou rodinu? Vratite mu zpatky jeho karieru ci zdravi? Co se stalo, nemuze se odestat, a to plati nejen pro trest smrti, ale i pro jakykoli jiny trest. Tento argument by se mel bud pouzivat jako argument pro zruseni veskerych trestu, nebo by se mel nechat lezet ladem. Podle mne je spise dulezite trvat na osobni zodpovednosti soudcu za jejich vynosy. Pak by se totiz nestavalo, ze nekdo jentak klepne kladivkem a posle Vas brucet bez padnych dukazu.

Tady ve Svedsku nedavno hybal verejnosti pripad sadistickeho pedofila, ktery byl opakovane souzen a odsouzen za stalking, ohrozovani mladych divek a znasilneni. Pokazde vyvazl s par lety v lecebne. Az loni znasilnil a otresnym zpusobem zavrazdil malou holcicku.

0 0
možnosti
JM

Hucul

8. 10. 2008 10:26
Re: Neodvolatelnost?

Mam za to, ze kdyby byl tento clovek nasilne kastrovan ci proste usmrcen, spolecnosti by to prospelo, prospelo by to te male holcicce (jmenovala se Engla) a zachranilo by to mnoho mladych divek pred dozivotnim traumatem. Ale humanisticka spolecnost kastraci i usmrceni takove nepovedene lidske zrudy zapovida pro jejich definitivnost, a tak musela Engla zemrit.

Jsem pro ochranu prav obeti, ne pachatelu. A pokud na tom vsichni zapracujeme, jiste dokazeme vygenerovat spolehlivejsi system soudnictvi, ktery by nam umoznil branit se pred sociopatickymi kreaturami.

S Vasim pristupem mam dojem, ze kdybyste se ocitl uprostred filmu o zombiich, pokusil byste se s nimi vyjednavat.

0 0
možnosti