Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

romyhp

23. 11. 2010 16:44
Pane Šulo!

Váš pohled ohledně vzniku Izraele na základě "historických" faktů, která uvádíte je nevěrohodný a zkreslený :-(

0 0
možnosti
ML

marlow

5. 9. 2010 10:14
Je to tak

Zidovsky stat vznikl na Palestinskem uzemi a Palestince odtud vyhnali a vyhani dodnes. Ospravedlnenim je utrpeni zidu za 2 svetove valky a fakt ze tam pred 2000 lety byl zidovsky stat. Co maji Palestinci spolecneho s holocaustem a ze tam ziji stovky let nikoho nezajima. Je to proste verbez teroristicka a je potreba je nekam zavrit a zahodit klice at uz je klid. Ano jsou mezi nimi parchanti ale to neznamena ze se jim nestala krivda, ze se o tom mlci a nikdo nehnul prstem pro jeji napravu. Za techto podminek nelze ocekavat mir a Izrael ho ani neocekava...

0 0
možnosti
ML

marlow

5. 9. 2010 10:20
Re: Je to tak

Nechce se mi verit vlastnim ocim pri cteni clanku a diskusi kde lide jednim dechem tvrdi ze my jsme ta vyspela tolerantni civilizace, uznavame lidska prava a jsme proste hrozne fajn a vzapeti bez  mrknuti oka diskutuji o tom jestli by se Palestinci meli vyhladit nebo jen zavrit do koncentraku a hlidat. Lidska prava snad plati jen pro Evropany? Divi se nekdo ze nas Palestinci nenavidi?

0 0
možnosti
H

hlava222

5. 9. 2010 8:10
Cituji ze slátaniny soudruha Šuli

"Situaci nepřidali Britové, když se oproti původnímu plánu rozhodli ukončit přítomnost svých jednotek v oblasti k 15. květnu 1948.

Židé využili této situace a soustředili se na důkladné "vyčištění" Palestiny od arabských obyvatel."

 

Bože Šula vy jste to lhaní a překrucování snad studoval v Moskvě a potom jste to trénoval léta v Rudém právu.

Takže Britové opustili 15.května, tehož dne ze všech stran se vojáci 5 ti mohamedánských států vyřítili s ohromnou převahou na čerstvě vyhláčený stát Izrael s jasně deklarovaným úmyslem, vyhubit do posledního dítěte nebo zahnat do moře což je jedno a totéž, a soudruh Šula nám nám tohle zásadní zatajil a tvrdí že Židé využili situace k důkladnému vyčistění Palestíny. Ale podle těch faktů to bylo přesně naopak, Mohamedáni se rozhodli Palestinu vyčistit od všech Židů a ty změny hranic a ty statisíce uprchlíků to byl potom důsledek té prohrané agresivní vyhlazovací války.

0 0
možnosti

ellukas

5. 9. 2010 9:54
Re: Cituji ze slátaniny soudruha Šuli

No řekl bych, že ti Židé těm Arabům nezůstali nic dlužní. A navíc vy zde reálné podrazy, které skutečně byly provedeny, stavíte proti abstraktní potenciální hrozbě, která nikdy nenastala a ani nemohla nastat díky ilegálním československým dodávkám zbraní a podpoře Stalina (spíše Beriji). Máte snad právo zabít šestileté dítě, když na vás zaútočí v zoufalství pěstičkami? Vždyt i tu loď s československými zbranění pro Sýrii potopili izraelští haganisté.  

Navíc bylo slušné nabídnout těm uprchlým Palestíncům po skončení válečných operací návrat do jejich domovů, byla to snad jejich půda a jejich domy.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

5. 9. 2010 1:10

mám úplně jasno: židovský stát je teroristický a protiprávní. Dokonce ve filmu Indiana Jones: Dobyvatelé ztracené archy není na mapě žádný Izrael, ale : Palestina.

0 0
možnosti
A

Alfie

5. 9. 2010 9:11
Já to tušila!!!

Filmy nelžou! A ve filmu Den nezávislosti mají v Area51 celý zachovalý létající talíř, to je jasný důkaz! A taky už je mi jasné, že Hitler byl ovládán bandou maskovaných mimozemšťanů a v Antarktidě je pod ledem ukryté bojové stanoviště na obranu planety, které tam zanechala dávná civilizace! :-)

0 0
možnosti

originalni_demokrat

4. 9. 2010 23:54
Díky za objektivitu

V článku píšete správně o sionistech, jejichž radikální názory nesdílí všichni Židé. Dokonce v Rakousku některé židovské organizace protestují proti politice Izraele. To jenom kdyby někdo chtěl paušalizovat jak ti Židi jsou špatní x jak ti Palestinci jsou špatní. Pravdou je že si o Palestincích z velké většiny nemyslím nic extra dobrého. Zejména styl války, to jak se chovali v Jordánsku atd. Myslím že nejhůř je na tom manipulovatelná palestinská chudina. Super článek. Paní Věra by s Vámi asi nesouhlasila, ona je tu pro podporu Izraele. Na objektivitu či fakta z druhé strany jsou jiní autoři. R^

0 0
možnosti

originalni_demokrat

4. 9. 2010 23:57
Re: Díky za objektivitu

jinak článek dokazuje i to jak je fanatismus špatný. Když sionisté se neštítili ani zabít vyslance z královské rodiny, tak co si o nich pomyslet....

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

4. 9. 2010 21:40
mile jste mne překvapil

asi nebudete zlý člověk a asi ani hloupý. věřím, že vaše články o holokaustu jsou způsobeny jen přílišnou důvěrou v "historické" knihy, které sepsali vítězové.

0 0
možnosti
LV

Leona Vysloužilová

4. 9. 2010 21:52
Re: mile jste mne překvapil

Doufám, že tato lichotka jednou bude pálit svědomí páně Šuly, a to hodně. Pane Politicky korektní lež, můžete svou lichotku rozvést? Řekla bych, že zřejmě asi ne...

0 0
možnosti
E

echo.3

4. 9. 2010 19:39
Něco tomu chybí

Mimo neúplná autorova fakta a vytržení z kontextu, mně vadí též rozpory v uvedených číslech. Pro osvěžení paměti jsem namátkou kliknul jen na Wikipedii a mám údaje rozdílné. Cituji:

"29. listopadu 1947 byl Valnému shromáždění OSN předložen plán na rozdělení. Podle něj měl arabský stát zaujímat 7 200 km2, 804 000 Arabů a 10 000 Židů, židovský pak 8 800 km2 (velkou část z tohoto území tvořila neobývaná Negevská poušť), 538 000 Židů a 397 000 Arabů."

0 0
možnosti
E

echo.3

4. 9. 2010 19:42
Re: Něco tomu chybí

pokračování:

"Zatímco sionistická organizace plán na rozdělení přijala (byť s nechutí, neboť se vzdávala Jeruzaléma jako předpokládaného hlavního města), arabská strana plán nekompromisně odmítla. V arabském světě vypukly po oznámení výsledků nepokoje vůči Židům. Nepokoje, při nichž bylo zabito několik desítek Židů a řada obydlí a synagog vypáleny, propukly jak v Aleppu v Sýrii, tak i v Adenu v Jemenu. V Palestině vyhlásil Arabský vyšší výbor stávku od 2. do 4. prosince 1947."

Tolik na Wikipedii. Co k tomu autor?

0 0
možnosti
H

hlava222

4. 9. 2010 18:27
Apropó by mě tak zajímalo jestli

existuje nějaký národ a stát který není na území které někdy bylo někomu "uloupeno"

A je vidět že to nemuselo být jen ve válkách "lupiči" jsou všichni co někdy migrovali někam jinam na území kde už žili jiní, tedy i tací Češi v USA nebo jinde.

Tedy bych řekl že lupiči jsou i Mohamedáni v Evropě a Americe, Cikání, Afričani, Španělé a Portugalci v Americe zkrátka všichni.

Je potřeba to všechno loupení vrátit, i když je tady problém že každý tvrdí že ten správný stav je právě ten jeho co mu vyhovuje, tohle tedy bude nutno zřejmě vyřešit nějakou 100 let trvající světovou válkou. :-)

0 0
možnosti
JS

J.K.S.

4. 9. 2010 19:05
Re: Apropó by mě tak zajímalo jestli

Tohle není nutné, jde spíše o to, že Palestincům nikdo žádné území nesebral... Tedy dá se polemizovat o novější době, jenže...

0 0
možnosti
OR

oskie98

4. 9. 2010 18:21
Dejr Jasin

Masakr v Dejr Jasinu provedli extrémistické militantní skupiny Irgunu a Lechi (Brity tehdy považovaní za teroristy). Od jejich akce se distancovala Jewish Agency, většina židovských politiků i hlavní vojenské uskupení Hagana, takže se v žádném případě nejednalo o nějakou "státní izraelskou" akci, jak to vyznívá z vašeho článku.

0 0
možnosti
OR

oskie98

4. 9. 2010 18:06
Cože aneb wtf?

"Přidat se na tu, či onu stranu sporu si skutečně netroufám. " ???? 8-o Evidentně už jste se přidal! Rv

0 0
možnosti