Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Semper_2

22. 5. 2010 0:06
Nudné a navíc zkreslující

Theresienstadt bylo ukázkové ghetto, kam nacisti vodili delegace Červeného kříže.

 Byla to sice jen kulisa, ale i tak tenhle  "tábor" patřil k těm s nejvolnějším režimem.

Pane Šulo, když jste tématem KZ tak uhranut, jak vidím, proč nenapíšete něco o komunistických koncentrácích pro katolické rádové sestry ? O tom semoc  neví, je to  tabu... ? Takový lágr Bílá Voda fungoval až do r. 1991 a na tamním hřbitově leží stovky sestrer zemřelých ve velmi mladém věku. Podobně  Javorník a zejména Broumov ve VČ.

Když se sestry po r. 1992 chtěli vrátit např. na Sv. Kopeček spustila Vaše odporná  neobolševická media řev, že"jeptišky chtějí vystěhovat nebohé postižené dítky" .

Hanba vám p. Šulo, i Vašim zednářským a sionistickým kamarádům a špiclům

0 0
možnosti
W

Wendolene.

6. 5. 2010 1:21
Kampak zmizel prvni odstavec???

Najednou se ten clanecek upravil, kdyz jsem rekla cosi o prvnim odstavci? Dobre, dobre, pane Tydlidate Sulo, jak chcete...opravdu hezka ukazka vasi "mile" osobnosti.

0 0
možnosti

lubossula

6. 5. 2010 6:36
Re: Kampak zmizel prvni odstavec???

jste v poradku? K zadne zmene nedoslo...

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

6. 5. 2010 0:15
to je zas sila...

vy si ale vybirate temata... Hezke, ale depresivni. Chapu, ze tohle se nesmi zapomenou, nesmi se to opakovat... ale co taky neco pozitivniho? Radost ze zivota a tak?

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

6. 5. 2010 0:21
Re: to je zas sila...

ale jeho to těší. zároveň je toto jediná věc, která ho těší, tak mu to dopřejte. je jednostranně zaměřen. Zřejmě trpí nějakou lehčí formou autismu.

0 0
možnosti
V

Vikina

5. 5. 2010 23:12
Šubrlíku,

to snad přeháníš. Jaký největší a nestrašnější? Nejstrašnější snad byl komplex táborů kolem Osvětimi, kde bylo nejen mnohem víc lidí, ale ti byli navíc zřejmě rovnou likvidováni - snad s výjimkou samotné Osvětimi, kde zůstávali lidé na práci, než zemřeli právě na ni. Terezín byl jen shromaždiště Židů, přičemž mnohem strašnější byla shromaždiště v Lodži, Bytomě a Varšavě - tam se umíralo o sto pryč, zatímco Terezín sloužil Němcům jako Potěmkinova vesnice pro Červený kříž (ale tohle všechno přece dobře víš, proto Tvůj článek naprosto nechápu, co to je????). Možná byl takový Mauthausen menší, nevím, ale Terezín byl proti tomuhle táboru, kdy lidé dřeli v kamenolomu, úplný sanatorium. Dozorci tam vězně běžně zabíjeli, což v Terezínu ani náhodou. Tam se ostatně snad ani nepracovalo. V Mauthausenu rozhodně neměli divadlo ani hudební soubor či dětské kroužky, takže co má tenhle článek znamenat? Spoléháš na to, že dnešní lidé už nic neznají? Psát se smí jen o Židech? Navíc zkresleně?

0 0
možnosti

lubossula

5. 5. 2010 23:18
Re: Šubrlíku,

Vikino i ty spatne ctes. Tak predne - JEDEN z nejvetsich a nejstrasnejsich. Jinak k osvetim a vyhlazovacim centru se vyjadruji nize ve smyslu, ze oblast Generalniho Gouvernementu ze srovanani vyjimam, protoze tezko muzeme srovnavat tabory smrti s tabory koncentracnimi. Mauthausen nebyl mensi a ten zrovna patril i k tem, kde byl i ve vztahu k poctu internovanych vetsi pocet zemrelych nez v terezine. Proto ho tedy neuvadim jako tabor srovnatelny... Ten srovnatelny nebyl. V terezine se pracovalo o sto sest, sice jen ve vnitrnich komandech. Pracovni povinnost byla pro lidi od 16 do 65 let, postupne vsak pracovaly i 12 lete deti. Staci si o tom enco precist. Takze zaverem. Spoleham na to, ze lide neco znaji. Bohuzel i ty, a to mne prekvapuje, jsi prilis znalosti svym diskusnim prispevkem neprokazal. Stane se. U tebe zrovna je to naprosto vyjimecne.

0 0
možnosti

lubossula

5. 5. 2010 22:42
děkuji všem,

kteří pochopili, že obětí je ten, kdo je zavírán a vražďěn a nikoliv ten, kdo zavírá a vraždí. Děkuji všem, že ignorují hlasy, které vrahy stavějí do role obětí. Je to asi nejlepší cesta jak v demokracii s těmito křiviteli pravdy a przniteli historie nakládat. Slušný člověk se se zločinci nebaví. Nacismus stejně jako komunismus nejsou politickými ideologiemi, ale zločinem.

0 0
možnosti
N

nevimnicpisiovsem

5. 5. 2010 22:44
Re: děkuji všem,

R^R^R^R^

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

5. 5. 2010 22:32
Šule je fanatik

Zřejmě si myslí, že média a školy historii o nacistech záměrně zjemňují, aby nám nezpůsobily psichický škok;-D

A přitom je to přesně na opak. Ale Šulovi to nestačí a proto musí ještě něco přidat. Jen důkazy jaksi chybí.

0 0
možnosti
W

Wendolene.

5. 5. 2010 22:13
Ten nadpis je dost prehnany, ne?

Terezin  s Osvetimi, Dachau, Mathausen, Buchenwaldem, Treblinkou a jinymi neni srovnatelny...V Terezine se navic shromazdovala zidovska inteligence, kterou nacisti vyuzivali a potrebovali pro svou propagandu, byl tam natocen i film o tom, jak si tam vezni "ziji" dobre , reziroval ho Kurt Gerron, jeden z zidovskych veznu. Terezin rozhodne nebyl nejvetsi a rozhodne nebyl nejstrasnejsi.

0 0
možnosti

lubossula

5. 5. 2010 22:27
Re: Ten nadpis je dost prehnany, ne?

a ja nekde pisi, ze byl nejvetsi a ze byl nestrasnejsi??? Clanek jste asi obecne zrejme je tak prosel ocima. Jinak byste nepsal to co pisete, kdyz jasne uvadim: " A to přesto, že rozhodně patřil k těm největším, kteří nacisté zřídili. Pokud tedy pomineme vyhlazovací centra v Generálním gouvernementu. " Nechapu tedy proc mi vkladate do ust srovnani Terezina s Osvetimi a Treblinkou. POkud se shodneme, ze pro srovnani lze pouzit pomer internovanych a z toho pocet zemrelych, je Terezin v tomto ohledu srovnatelny s vetsinou jinym lagru koncentracniho charakteru. V rade pripadu to dokonce pro Terezin vychazi znatelne hure.

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

5. 5. 2010 22:10
Když něco tvrdím je třeba pro to mít důkazy

a uvádět zdroje

0 0
možnosti

jarinka

5. 5. 2010 21:02
Děkuji, pane Šula.

Považuji za povinnost vzpomenout aspoň v těchto dnech na ono utrpení a na oběti války. Včera jsem navštívila nedaleký hrob sedmi obětí pochodu smrti z Osvětimi v lednu 1945. V příštích dnech se chystám na další dva hřbitovy, lesní hřbitovy válečných zajatců. Čest jejich památce a vám velké poděkování za článek.

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

5. 5. 2010 21:12
Re: Děkuji, pane Šula.

a já se chystám jako každý rok navštívit hrob rudolfa Hesse, který chtěl mír a blaho pro Evropu. Čest jeho památce.

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

5. 5. 2010 19:54
můžete uvést zdroj

odkud jste vzal, že se měla v terezíně stavět plynová komora?

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.