Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrhajek.blog.idnes.cz

5. 5. 2010 0:17
hezky clanek,

tohle me taky stve. Prehnane skatulkovani, zarazovani. Hlavne aby jednou zaskatulkovany clovek neudelal nazor z druhe skatulky, to by byl prusvih.

Lidi musi skatulkovat vzdy a vsechno. I v hudbe - tohle je jazz, tohle rock, tohle metal a tohle country. Pak se zanry clenily dale, kupodivu hudebnici se nedrzeli porad zavedenych schemat. Tak vznikla rada jemnejsi a pak jeste jemnejsich skatulek. Vysledek je, ze mame radu subzanru, ve kterych se nikdo nevyzna a jedna kapela je razena hned k rade tech skatulek, protoze do jedne s enevejde. Protoze porad jeste mnoha lidem nedoslo, ze je hlavni, jesli hraji dobrou a nebo spatnou hudbu.

Na druhou stranu je to asi logicke, Myslim, ze zevseobecnovani (a skatulky nic jineho nejsou) mame dane prirodou. Clovek se prece spali jednou, dvakrat a pak si zevseobecni, ze ohen pali. Nebude zkouset kazdy, na ktery narazi, jesli to plati i pro tento konkretni ohen.

Takze se snazme premyslet a budme shovivavi,kdyz to nejde. Priroda to tak chtela.

0 0
možnosti

oslik

4. 5. 2010 17:39
Pravá, levá, přední zadní...

Stejně je to zcela blbé členění. Mnohem lepší je rozlišovat na systémy, které jsou totalitní a takové, které člověku garantují svobody a práva vyváženě s povinnostmi. Anarchie (tedy jen svobody bez povinností) nefunguje, takže ji můžeme vypustit. Zmiňované levicové režimy v Karibiku a Latinské Americe jsou totalitní (pokud máme na mysli tytéž, jako že nejspíš jo). Není na nich nic, co bych mnohl obdivovat. Jsou mi z hloubi duše odporné.

Stejně tak mi jsou odporní lidé u nás, kteří by neustále něco zakazovali a regulovali, tedy usilovali o mé svobody. Příkladem je aktuální snaha zasahovat do průzkumů veřejného mínění, voleb nanečisto, a podobné totalitní manýry. Dále jsou mi odporní ti, kteří sotva otevřou hubu, padají z nich jen lži a nereálné sliby, kteří nedodržují žádné dohody. Přitom je mi ukradané, zda sami sebe řadí nalevo nebo napravo, takoví lidé jsou prostě obecně nebezpeční. Pokud se víc takových sdruží do jedné tlupy, pak je načase bít na poplach.

0 0
možnosti

jarinka

4. 5. 2010 16:32
Nedejme se zfanatizovat.

Co na to říci. Zase dobrý a pravda.

Mám také určité názory, kvůli kterým mě někteří diskutéři napadali jako soudružku užívající stranických výhod. Přitom jsem nikdy v žádné straně nebyla, spíše taková rebelantka. Otec byl dokonce při čistkách v padesátých letech z KSČ vyhozen a vězněn. Názory lidé také mění, podle toho, jaké zkušenosti udělají.

0 0
možnosti

machinist

4. 5. 2010 16:30
Pekne!

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.