Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Masculine reloaded

27. 5. 2010 17:44
Není vše černobílé.

Absolvoval jsem půlroční rekvalifikaci zaměřenou na získávání dotací - vyhledávání dotačních titulů, výzev, zpracovávání žádostí, prezentace projektů, atp. Pomohla mi v přehledu v dané problematice a zároveň rozvinuli docela podstatně mé komunikační schopnosti. I díky nim jsem získal svou současnou práci. Spoluabsolventka má už pár let flek na CzechInvestu. Máte sice pravdu v tom, že prvouživatel PC nebude po dvou měsících schopen ovládat animační program způsobem, který by byl využitelný pro zaměstnavatele, ale prosím nepaušalizujte. Já si na výsledek své rekvalifikace nemohu v nejmenším stěžovat.

0 0
možnosti

mira787

27. 5. 2010 10:57
kdyby radsi ten pracak

dal vic penez tem co zametaj chodniky, ale to ne oni to radsi nacpou svym kamaradum z ruznych firem a pak si stezujou ze nejsou na nic penize.

0 0
možnosti

mira787

27. 5. 2010 10:55
uplne presne

ja absolvoval rekvalifikace 2 a za kazdou zaplatil pracak neco kolem 20 tisic a ani jedna mi vubec k nicemu nebyla. vubec nic me tam totiz nenaucili. a to si vemte ze nas tam poslali z UP 20 a za kazdyho 20tisic vysolili. to se to nekomu vydelavaj prachy.

0 0
možnosti

Tecumtha

26. 5. 2010 13:18
souhlasím, ale proč ta paušalizace ?

Nebo takto fungují všechny školící agentury ?

0 0
možnosti

lubossula

26. 5. 2010 14:09
Re: souhlasím, ale proč ta paušalizace ?

Ja bych rekl pane Voksayi, ze nikdy neni nic tak, ze jako "vsichni". Ale pisi o tom, co jsem videl, o u ceho jsem byl....

0 0
možnosti

Klotilda

25. 5. 2010 7:41
Je to úplně přesně jak píšete

Náplň některých kurzů je prapodivná a skutečné zvyšování či dokonce změnu kvalifikace nenabízí skoro žádný.Dospělec nemá příliš šancí na solidní vzdělání uplatnitelné v praxi.Myslím,že do rekvalifikací by se měly zapojit již fungující učiliště a rekvalifikace by měla trvat minimálně jeden školní rok,jako večerní či víkendová škola pro pracující.Sama jsem se musela rekvalifikovat,úřad práce mi jako neperspektivní,nepřispěl ani kačku,obor mě živí již šestnáct let,má investice se rozhodně vyplatila.Nedávno jsem si zaplatila a absolvovala  další rekvalifikaci a bezva.Rekvalifikační kurz s dobrými osnovami a lektorem,je nevídaný zázrak,človek musí pátrat jako detektiv.Tady u nás spousta lidí pracuje v oborech terými se nevyučila,je spousta řemesel,které chybí.Vyučit se v nich,doplnit vzdělání k práci kterou člověk dělá pouze jako poučený laik ,nucený objevovat dávno objevené,je nemožné.Frekventanti, za které stát platí kurzovné ač v oboru mají maturitu, to je kapitola sama o sobě.

0 0
možnosti

Semper_2

24. 5. 2010 12:25
Jo, jo máte pravdu

R^

0 0
možnosti

jedna

24. 5. 2010 11:38
obávám se, že v každém kraji to je jiné

moje sestra jako nezaměstnaná adiministrativní pracovnice dostala možnost rekvalifikace, jediným oborem, který by jí platil l úřad práce byl obor pečovatelka, pracovnice v sociálních službách, zajímavá je ale skutečnost, že v našem regionu NIKDO ze sociálních zařízení žádnou pečovatelku nepotřebuje, všude je plno, na pečovatelky je pořadník, tudíž moje sestra by se rekvalifikovala jen proto, aby jako pečovatelka skončila na pracáku znova, ostatní rekvalifikační kurzy by si musela platit, ale ceny se pohybují v desítkách tisících korun, pokud jste delší dobu nezaměstnaný, pochybují že máte v peněžence takových 30 tisíc z mosta do prosta, navíc nezaměstnané nikdo na takový kurz nepůjčí a ha teď babo raď

0 0
možnosti

petrhajek.blog.idnes.cz

24. 5. 2010 10:46
castecne souhlas...

rekvalifikace samozrejme smysl maji - muzou nezamestnanym otevrit nove dvere, novou perspektivu. Ale zaroven musi byt s rozumem - jednak nejit na vse, ale na veci, co cloveka zajimaji a idealne k nim ma i nejake predpoklady a pak samozrejme mezi kurzy dat casovy odstup a nejake samostudium. Coz se asi lehko rekne a blbe udela - jak maji nezamestnani samostudovat, kdyz nemaji na cem? treba: rekneme, ze zkousky by byly 2 - jedna hned v kurzu a dalsi,  narocnejsi, po nejakem zaziti. Treba by se dalo udelat treba specialni pocitacovou ucebnou, kam by meli pristup X hodin po rekvalifikaci s naprosto volnou naplni. Pravdepodobne by ucebna s dozorem (treba relativne levna prace pro uspesneho absolvena?) vysla levneji, nes serie 5 kursu po sobe, co skonci v zapomneni.

0 0
možnosti

vena65

24. 5. 2010 17:18
Re: castecne souhlas...

A co takhle rekvalifikace platit z podpory? Nějakou dobu tak sice bude nezaměstnaný dostávat méně, ale bude koukat na to, aby takto vynaložené peníze nepřišly vniveč. A pokud by se někdo rozhodl, že se rekvalifikovat nebude a chce podporu plnou, budiž, ale po určité době snížit na existenční minimum.

Ale víc než jakékoliv podpory a soc. příspěvky by se mi líbila záporná daň navrhována Svobodnými. Je to v principu to, co kdysi navrhoval Tlustý a před ním nějaký americký ekonom(nechce se mi to teď hledat).

0 0
možnosti

kabalenka

24. 5. 2010 10:45
zaplaťte

mému otci úřad práce sdělil, že může jít na rekvalifiaci, ale že si ji musí zaplatit. A možná zpětně mu něco dají.

0 0
možnosti

John_Matey

24. 5. 2010 9:14
Účelnost

Nějakou dobu jsem tyto kurzy učil, jednalo se o 8 nebo 5 denní formát (dotace 40 vyučovacích hodin). Lidi se tam učili nějakou teorii, ovládání PC, Word, Excel a internet. Ano, ti co to viděli poprvé z toho byli na větvi a sami bez pomoci samozřejmě závěrečný test nezvládnou. Ale nezapomeňte na to, že za tento čas se to lidi nemůžou naučit, oni musí během této krátké chvíle pochopit, že se to lze naučit, dostat se k tomu počítači, přestat se ho bát. Většina začátečníků neměla doma počítač, teď už ty lidi ví, že když bude potřeba, tak se dá nějaký koupit a naučit se ho ovládat. Prostě překonali tu fobii, kterou z něj měli a to je hlavní. Teoreticky je možné, se na všechny tyto lidi vykašlat, nedat jim šanci a "postavit" 100 metrů dálnice.

0 0
možnosti

radim36

24. 5. 2010 10:02
Re: Účelnost

Souhlas. Rekvalifikace samotná nikoho nic nenaučí.

Ale může toho nezaměstnaného člověka nakopnout. Rekvalifikace plus potom dlouhodobé domácí studium třeba jen bezplatných článků na internetu nebo i z nějakých placených učebnic, pokud se jedná o "kancelářské" věci nebo zkoušení práce doma, pokud to je u té práce možné plus nějaký podpora i ve firmě, kde nastoupí a z člověka je potom hotový rekvalifikovaný pracovník schopný se tím živit.

Nejdůležitejší je asi to dotlačení toho nezaměstnaného k důkladnému vlastnímu samodomo studiu toho oboru....

Je taky žádoucí v životopise nějak vyplnit dobu, kdy je člověk bez práce. Pokud někdo napíše, že byl půl roku nebo ještě déle jen na pracáku, takový životopis bez ohledu na vzdělání a předchozí praxi toho člověka téměř každý personalista hodí do koše, protože si představuje "snadný život na dávkách v hospodě" a podobně. Pokud má v tom životopise, že během té doby, co byl na pracáku, něco dělal, třeba ty rekvalifikace, personalista zpozorní ....

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.