Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pimpa.m

30. 9. 2008 23:35
Církevní kruhy????

Pane Šulo, proč usuzujete, že za sdružením stojí církevní kruhy? Sdružení je apolitické a necírkevní, přestože samozřejmě své členy nijak nelustruje stran jejich politické či církevní příslušnosti! Své nezávislosti na politice a církvi si naopak velmi váží. Nemůže za to, že jediní, jimž osud dobře fungující organizace není lhostejný a konají, jsou právě faráři!

A pokud sdružení ve svém prohlášení nevysvětluje, co Vy toužíte vědět, je to jen proto, že vyšetřování dosud neskončilo!

0 0
možnosti

lubossula

1. 10. 2008 10:19
Re: Církevní kruhy????

omlouvam se, ale nikde v clanku nepisi, ze by za sdruzenim staly cirkevni kruhy. Jen zminuji, ze cleny sdruzeni mimo jine spojuje evangelicka vira a ze k podpore se chystaji evangelicti duchovni. na techto skutecnostech nevidim nic spatneho, ale musim se ohradit oproti tomu, ze jsem timto chtel rict, ze jak uvadite, by za sdruzenim staly cirkevni kruhy. To nikde netvrdim. Pokud usuzujete, ne jedini, komu osud organizace neni lhostejny jsou farari, je to smutne. Ani me malickosti ten osud neni lhostejny a rekl bych, ze neni lhostejny nikomu, spise naopak, tezko byste hledal cloveka, ktery by sdruzeni pral neco nepekneho. A posledni vec, zalezitost sestri policie, to samozrejme, Ale obavam se, ze vysvetleni vedeni sdruzeni zna, proc ho nerekne, je prave to, co mne zarazi. 

0 0
možnosti
AH

nyny.

30. 9. 2008 16:13
inu

mohu chápat cokoli z lidského hlediska, nicméně lidé jsou různí, v tomto případě mám na mysli citát z metráčka, nepředpokládám černého anděla. Ale právě proto léky má podávat pacientovi jen na základě lékařského předpisu (nejdná-li se o samozřejmě o léky, které to nevyžadují).Myslet to může kdokoli jakkoli dobře, ale halt není-li mu shůry dáno, může být nebezpečný.Já to vidím jako jasné pochybení a měly by z toho být vyvozeny důsledky a značné revize praktik v celé organizaci. Tím si nemyslím, že by byla organizace špatná,jde jen o praxi a úroveň a znalosti lidí v ní pracujících.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

30. 9. 2008 12:17
Hmmm

Jde tedy o systémovou chybu nebo o chybu jednotlivce? Proč se "evangelické církevní kruhy" chystají k podpoře? To hodlají podporovat porušení zákona, nařízení nebo něčeho podobného?

Achjo, zatracené emoce.

0 0
možnosti

lubossula

30. 9. 2008 12:28
Re: Hmmm

to nevim, spis bych rekl, ze jde o to, aby organizace mela co nejmensi ztraty na sve povesti a k tomu asi chteji evangilecke kruhy prispet.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

30. 9. 2008 11:38
jestli se nemýlím,

hospic je sociálně zdravotní služba. Provozovatel má registraci sociální služby, tím pádem i standardy poskytování...Čili mimo jiné musí existovat papír, který přesně popisuje pravomoci a povinnosti zaměstnanců i dobrovolníků a určitě taky  nakládání s opiáty. Pokud neexistuje = chyba organizace. Pokud existuje = chyba pracovnice.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

30. 9. 2008 12:18
Re: jestli se nemýlím,

ááá pardon, byla jste rychlejší a položila stejnou otázku.

0 0
možnosti
PN

vver440

30. 9. 2008 11:19
Bych to sem netahal

lidí je a bůh to tak chtěl;-D

0 0
možnosti
JD

pedr64

30. 9. 2008 10:59
no, myslel jsem, že se budete zabývat

etickou, morální nebo lidskou stránkou kauzy. Škoda, jde Vám víc o papíry a byrokracii než o člověka.A obdobně bude postupovat policie, která v rámci boje s narkomafií je schopná hnát k soudu např.babku pěstující si doma konopí na mazání bolavých kolen.

0 0
možnosti

lubossula

30. 9. 2008 11:01
Re: no, myslel jsem, že se budete zabývat

eticka a lidska stranka veci je jasna, aktery cauzy osobne znam a velmi si jejich prace vazim, o to vic mne prekvapuje zasadni vec o ktere pisi.

0 0
možnosti
S

sphagnum

30. 9. 2008 10:59
Je pravda, že

doktoři odmítají předepisovat opiáty na bolest i u nevyléčitelně nemocných (u kterých se o možné budoucí závislosti nedá mluvit), ať už ze strachu, nevědomosti nebo lenosti si opatřit blok na recepty s modrým proužkem. To neomlouvá nikoho z hospice, zákon se prostě dodržovat musí. Pikantní je, že vlajkonoši tvrdé protidrogové politiky (do níž patří i zmíněné omezení na léky s opiem) jsou právě církevní kruhy. Tím spíše by sami sobě neměli měřit jiným metrem.

0 0
možnosti