Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CAS

cara al sol

14. 11. 2008 23:13
Dále nevím,

zda je dobré spojovat spodní hranici legálního pohlavního styku s hranicí trestní zodpovědnosti. Nezletilý sexuální styk je buďto špatný per se, nebo není špatný vůbec.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

14. 11. 2008 23:09
Pár poznámek

Podle mě hlavně u závažných trestných činů by mělo být možné trestat i mladší děti, ale soud by měl přihlížet ke schopnosti dítěte posoudit závažnost svého počínání. Přijde mi nesmyslné trestně stíhat desetileté dítě za to, že ukradlo v obchodě lízátko, ale pokud banda desetiletých dětí spáchá loupežnou vraždu (stalo se), situace je jiná. Teď zbývá otázka, jaký trest povede k nápravě nebo jaký trest ty potenciální dětské delikventy .

 

Trestat rodiče za čin spáchaný dítětem podle mě není správná cesta. Je jistě možné rodiče trestat za zanedbání výchovy (a to do jisté míry už dnes), ale nemyslím si, že by bylo možné dát do přímé souvislosti zločin spáchaný dítětem s konkrétní špatnou výchovou. Proti mluví podle mě tři věci: 1. Špatná výchova může být příčinou skutku spáchaného v pokročilé dospělosti. 2. Mohli bychom dále argumentovat tím, že za špatné rodiče mohou jejich rodiče. 3. Špatná výchova se nemusí odrazit pouze v přestoupení zákona, ale může mít i jiné dopady na život dítěte.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

14. 11. 2008 23:17
Re: Pár poznámek

Něco mi vypadlo, takže opravuji: ...nebo jaký trest ty potenciální dětské delikventy dokáže odradit.

0 0
možnosti
DO

Dasa.O

13. 11. 2008 13:54
jsem snaživá

ale počítejte se mnou ráno vyjedu v 7,00 hod do práce ,aby jsem nás uživila dělám 8,5 hod jako většina tedy od 8 do 16,30 hodina zpět v půl šestý jsem doma jak na koni ;-( a teď jídlo,úkoly, na kroužek by ani chodit nemohl kdyby jsme neměli babičku a kde je čas jen pro moje dítě v sobotu pereš uklízíš tak neděle dobrá a stačí to ?? kdeže je pomoc státu co si nevidělám nemám a kde je čas pro mě ...............není to jen bílé nebo černé ,prevence to je to nač dát peníze a čas a ne zákony jestli 14 nebo 158-o

0 0
možnosti
DO

Dasa.O

13. 11. 2008 13:56
Re: jsem snaživá

oprava .......nevydělám jsem se upsala:-)

0 0
možnosti

lubossula

13. 11. 2008 11:18
jit

k soudu prece automaticky neznamena jit sedet. Existuji treba verejne prospesne prace. Pokud jde o materilani skody, mate pravdu, ovsem jejich vymahatelnost je casto velmi slozita. Nedovedu si predstavit, ze kdyz vam nekdo poskace medveda, skoda bude sto tisic, jak to budete od rodicu, kteri nepracuji vymahat.

0 0
možnosti
JD

pedr64

13. 11. 2008 11:13
no jo, ale

odpovídá který rodíč? Matka, otec, nebo oba napůl. Rodič skončí v kriminálu, a co děti? To, které to způsobilo možná v polepšovně, ale co případné další děti, které se nijak neprovinily. Do děcáku s nima, když budou rodič  seďět. Já samozřejmě odpovědnost rodičů nepopírám a myslím, že i teď jsou rodiče odpovědni aklespoň za materiální škody způsobené jejich dětmi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2244x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.