Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

kadyna

17. 3. 2011 9:22
díky za článek

člověk se pořád učí - o těch časopisech slyším poprvé..Je obdivuhodné, jak se snažili v těch podmínkách, které my si vůbec nedovedem ani představit, dělat věci, které jim pomáhali uvěřit, že se "nic neděje a život jde dál". Ať to byla jakákoli národnost - nikdo z těch lidí si nezasloužil jednání a konec, který jim přidělila válka...

0 0
možnosti
GI

Gwendolyn I.

17. 3. 2011 1:52
Ano, nekdy je podivne, jak se zastavil v CR cas,

kdyz clovek slysi nektere nazory, ma pocit, ze kovani bolsevik odchovany nacistou stale zije... a vida zije. Medvedice a dalsi. Bohuzel zde maji, zda se, protekci u cenzora. Idnes stale prekvapuje....

0 0
možnosti
V

Viki007

17. 3. 2011 1:53
Re: Ano, nekdy je podivne, jak se zastavil v CR cas,

náhodou, po medvědici jedou jak slepice po ...

0 0
možnosti
S

spaniel

16. 3. 2011 23:16
Židé

Lidé vždy budou vnímat Židy různě a často zle. Protože on je Čech a Žid a kdoví v jakém pořadí a co to vůbec znamená. Kdežto já jsem prostě jen Čech. Necítím s jinými Čechy takovou sounáležitost jako Židé mezi sebou. Nesegreguji se a nepožaduji po dětech, aby si vzali jedině Čecha. Atd, atd, atd.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

16. 3. 2011 13:06
No tak...

...abych to celé shrnul: někteří ti Židé byli víc Češi, než mnozí Češi. A někteří jiní Židé byli zase víc Němci, než jiní Němci. A někteří ti Židé vůbec už ani nebyli židé. Někteří byli vlastenci, jiní byli zapřísáhlí sionisté (to je prý něco jako nácek, akorát se to nesmí říkat, aby se sionisté neurazili). A někteří byli slušní lidé a někteří ne. A z té holčičky mohla bývala vyrůst velká spisovatelka, nebo taky třeba prokurátorka, která by posílala politické vězně na šibenici. Takhle z ní nevyrostlo vůbec nic a my se můžeme jenom dohadovat, jestli na tom lidstvo prodělalo, nebo získalo. Do melounu a do osudu člověk nevidí.

-

O tom, co jsme genocidou Židů jako kultura ztratili, potažmo získali, můžeme vést sáhodlouhé a vcelku zbytečné diskuse. Někdo bude truchlit nad ztracenými Poláčky a Einsteiny, jiný jásat nad tím, o kolik jsme přišli Železných a Lauderů. Ale v konečném součtu je podstatné jen to, že těm lidem se v zájmu něčích malicherných politických ambicí udála ohromná křivda.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

16. 3. 2011 16:51
Re: No tak...

"jiný jásat nad tím, o kolik jsme přišli Železných a Lauderů"

Co tím sakra myslíte. Jako, že Železný nebo Lauder by si zasloužil zemřít? Tak to je opravdu úlet...

0 0
možnosti
LB

Lucie Paceltová

16. 3. 2011 9:55
Nejde přece o národnost

Fascinuje mě, jak se dosud najde tak vysoký počet lidí - vit třeba v diskusi, kteří hodnotí míru křivdy a masakdry nevinných lidí podle toho, jakým mluvili jazykem nebo jaké byli víry. Autor článku dal pěkné příklady o jejich češství, protože tuším reagoval na jiného pisatele, což chápu. Ale jinak se určitě shodneme, že pokud se děje nespravedlnost a příkoří, je odsouzeníhodné a je třeba mu pro příště zamezit - bez ohledu na to, jestli se tak stalo Čechovi, Polákovi nebo Židovi atd.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

14. 3. 2011 9:49
reje nacku zde!

To je strasne, jak tu rejdi nacista "Politicky korektní lež" - mel by byt dle IP adresy dopatran a verejne zostuzen na Vaclavskem namesti! Kazdy slusny clovek by si na nej plivl.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

14. 3. 2011 13:58
Re: reje nacku zde!

Slušný člověk neplive ani na nácka :-P

názory, jakkoliv hloupé nejsou trestné. A ona (myslím, že je to ženská) není úplně ztracená, přečtěte si debatu o té holčičc, která psala o Slečně Kryse. 

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

13. 3. 2011 21:36
tobinko

a víte že hitlerovi paradoxně nejspíš vděčíte za to, že jste se vůbec narodila?

0 0
možnosti
KH

Tobinka

13. 3. 2011 21:38
Re: tobinko

Já vím docela přesně, komu vděčím za to, že jsem se narodila. Bratranci mé mámy, který seznámil tátu s mámou Je to vlastně docela milý příběh.. Ale jmenoval se Poláček, nikoliv Hitler.

0 0
možnosti
KV

_-1-_

13. 3. 2011 20:15
Tak já se tedy autora zeptám ........

1. Mluvili česky?

2. Cítili se jako Češi, nebo jako Židé?

0 0
možnosti
KH

Tobinka

13. 3. 2011 20:17
Re: Tak já se tedy autora zeptám ........

Zeptejte se jich, ne autora.

Ale nezapomeňte si koupit spiritistickou tabulku, většina je to totiž mrtvá:-P

0 0
možnosti
KH

Tobinka

11. 3. 2011 23:05
obrana

Někdo dole se mě sugestivně ptáte, zdali bych, když nejsem ochotna účastnit se masové vraždy, byla ochotna bránit život sebe nebo svého blízkého A mám uvést konkrétní příklad.

Takže. Představila jsem si situaci, kdy by ke mně dorazila Dáda, daly bychom si vínko a pokecaly o životě. Pak by Dáda řekla, že už je pozdě a já bych jí nabídla, aby u mě přespala, že přítel zrovna není doma, takže se v našem 2+kk celkem pohodlně vejdem. Otevřely bychom další láhev, když v tom byste dorazila oknem z terasy vy, ozbrojená patrně plechovkou spreje proti hmyzu a pokusila byste se zavraždit moji kamarádku s odůvodněním, že její prarodiče neměli přežít Osvětim.

Tak ano, v takovém případě bych udělala všechno proto, aby ji ochránila. Nakonec zákon mi to umožňuje.:-P

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

13. 3. 2011 19:18
Re: obrana

Fajn. A opravdu si myslíte, že bych byla ochatna se šplhat do nějaké špeluňky 2+kk, abych odstranila nějakou bezvýznamnou dádu, když bych tím riskovala, že vymněním svůj dům 200m čtverečních, za hrob 2 m čtvereční, nebo za celu 10m čtverečních a i v případě úspěšnosti akce bych si vysloužila u společnosti antipatie?

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

11. 3. 2011 15:34
pro notordluhousek- příbuzná krev

Zákon o říšském občanství§ 2

(1) Říšským občanem jest pouze státní příslušník německé nebo příbuzné krve, který dokazuje svým chováním, že je ochoten a schopen věrně sloužit německému národu a říši.

.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

11. 3. 2011 15:35
Re: pro notordluhousek- příbuzná krev

Zákon o ochraně německé krve a německé cti§ 1

(1) Sňatky mezi židy a státními příslušníky německé nebo druhově příbuzné krve jsou zakázány. Manželství uzavřená proti tomuto zákonu jsou neplatná, i když byla k obcházení zákona uzavřena v cizině.

§ 2Mimomanželský styk mezi židy a státními příslušníky německé nebo druhově příbuzné krve je zakázán.

§ 3 Židé nesmějí ve své domácnosti zaměstnávat státní příslušníky německé nebo druhově příbuzné krve mladší 45 let.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.