Obama to rasistům natřel

Barack Obama bude americkým prezidentem. Bude to první prezident této supervelmoci, který není bílé pleti. Svět se obrací, rasové mýty padají. Jen v Česku někteří zapadlí kvazivlastenci budou asi dál kout své legrační pikle


Je to milé probuzení do rána, kdy je zbořen jeden velký mýtus. Ještě před padesáti lety byli černoši v USA postihováni nesmlouvavými rasistickými postoji bílé americké většiny. Skutečnost, že by se někdy vůbec mohl černoch stát prezidentem USA se tehdy zdála být možná jen v románech sci-fi. Dnes je to pravda. Velkou a mocnou zemi povede muž tmavé pleti.



Je zvláštní, že v takto vlivné zemi vítězí v prezidentské volbě afroameričan, ale v malé evropské zemičce vystěhovává vicepremiér Romy ze svého města. Je zvláštní, že v USA získá muž tmavé pleti tak širokou podporu, ale v český rodič zakazuje svým dětem hrát si s dětmi romskými. Je zajímavé, že světovou velmoc povede černoch, ale u nás provádíme a chystáme na Romy pogromy.



Barack Obama bude již navždy ikonou konce éry globálních rasistických tendencí. Ukončil dobu, kdy posledních pár pomatenců bylo ochotno brát vážně rasové teorie, na hnojišti dějin tím definitivně končí pohádky o rasách, jak nad nimi bádali nacističtí rasoví inženýři.


I České republice tím byl vyslán jasný signál. Zaprděnci, kteří se mávaje prapory považují za české vlastence, patří do muzea nechutnosti. Dnešní době nemají co říci. Navíc již teď národně odporně páchnou naftalínem.

Autor: Lubomír Šula | středa 5.11.2008 7:23 | karma článku: 14,48 | přečteno: 1274x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97