Nádražák Onderka dává češtině na zadel...

Sociální demokracie stále ještě nepochopila, že výběrem svých exponentů z řad pracovníků Českých drah si míchá smrtící koktejl, kterým si pak sama často potřísní svůj "z ostudy kabát".

Bc. Roman Onderka, MBA je brněnským primátorem. Na jaře médii proběhly zprávy, že způsob, jakým pan Onderka získal vysokoškolský diplom, odpovídá spíše praktikám pověstných plzeňských práv, než regulernímu studiu. Onderka studoval na Vysoké škole Karla Engliše a Akreditační komise jeho závěrečnou práci vyhodnotila jako nevyhovující a plnou nedostatků.

Dle předsedkyně Akreditační komise jeho práce neměla být nikdy obhájena ani k obhajobě připuštěna. Přesto Roman Onderka práci obhájil a získal za ni nejvyšší možné ohodnocení. Nevím, zda je náhodou, že podobné problémy se závěrečnou prací měla i Onderkova náměstkyně Bohuňovská. Jak však bývá v našich končinách dobrým zvykem, nic se nestalo a Onderka i Bohuňovská se titulem pyšní dále.

" ... převedením okresu přešly na město, aniž by za to dostala jedinou korunu...."

" ... Město Brno, když bych dal klasický příklad, má čtyři zdravotnická zařízení. Praha nemá ani jedno. Některá obce mají jedno, některá nemají žádné. "

" ... chci upozornit, že všechny velká města jsou složena z malých obcí...."

" ... Někde to řeší kraje a krajské samosprávy s tím, že rozpočtové určení daní ve vztahu k těmto krajím..."

" ... ne se probudit v noci jako ministr Kalousek a s nějakým nápadem přijít a řeknout si...."

To jsou perly z úst brněnského primátora, které pronesl dnes ve svém monologu v pořadu Václava Moravce během pěti minut. Pak jsem pořad již nesledoval. Nicméně si nejsem jist, jestli důvodem zpochyňování záverečné práce pana Onderky Akreditační komisí byly skutečně jen neuvedené odkazy na použité zdroje a nedostatečná délka práce.

Možná politicky korektně Akreditační komise nechtěla napsat, že pan Onderka nevládne rodným jazykem tak, jak by se od absolventa vysoké školy čekalo.

 

Autor: Lubomír Šula | neděle 25.9.2011 18:00 | karma článku: 24,33 | přečteno: 1953x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97