Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zeus

11. 3. 2009 20:14
může radnice zabavit peníze z dávek sama?

Ve svém článku máte v mnohém pravdu. Minimálně v tom, že exekutorské zásahy nejsou rozhodně zadarmo a platíme je tedy potažmo zase my všichni.

Osobně si myslím, že jde o typické náhradní řešení v situaci, kdy je v systému něco špatně. Pokud vím, jde hlavně o nezaplacené pokuty za drobné krádeže, rušení nočního klidu atd. Jinak řečeno, pokud by se příslušný jedinec choval dle zákonů, k žádné exekuci by nedošlo. Pokud by mohla radnice takovéto pokuty odečíst z vyplácených sociálních dávek rovnou, bylo by to asi nejjednodušší řešení. Nemůže-li, hledá řešení jiné. Jedním z možných špatných řešení jsou exekuce. Dobré řešení, bohužel, nemáme.

O takové samozřejmosti, jako že pokuty se mají platit, doufám, žádná pochybnost není? Nebo snad ano?

0 0
možnosti
MV

Martin V

11. 3. 2009 20:53
Re: může radnice zabavit peníze z dávek sama?

Na moji otázku ohledně placení pokut, když je člověk na dávkách žádný zastánce neodpověděl. Asi ze sebe nechtějí dělat velké blbce?

0 0
možnosti
B

Blechová

11. 3. 2009 17:26
Poslední pokus.....

Vy (někteří) tvrdite, že starostka donutila dlužníky platit. Ona je donutila pracovat-? Jestliže ne, pak je nedonutila k ničemu jinému, než aby se staly článkem v jí dobře vymyšleném kolování peněz, které MY odevzdáme na daních, přičemž zaměstanla hromadu lidí navíc, minimálně toho exekutora.

0 0
možnosti
B

Blechová

11. 3. 2009 17:30
Re: Poslední pokus.....

Výsledný efekt:

1) Peníze ze SR do dluhu Chomutovské radnice a exekutorovi

2) Starostka zviditelněna

Pozn.: Budou volby do EU - kdepak asi najdeme kandidovat pani starostku?

0 0
možnosti
D

DOBR

11. 3. 2009 16:22
Kde zůstalo řešení?

Vážený pane učiteli.Po několikerém přečtení Vašeho článku si kladu otázku.O co tomu člověku vlastně jde?Minule jsme se již shodli,že těmto parazitům všichni odevzdáváme část svojí výplaty.Proč tedy obhajujete,že pokuta za rušení nočního klidu je od těchto lidí nevymahatelná.Když se tito lidé nastěhutí vedle Vás,budete se chtít vyspat a bude Vám naprosto ukradené,že nemají na pokutu,nebo kolik z toho dostane exekutor,budete trvat na tom,aby Vám úřady zajistily noční klid.Tak jim prosím nepodrážejte nohy svými konstrukcemi o postiženém bratrovi a výdělku exekutorů.Navrhněte konkrétní funkční řešení.Podle školy ve které pracujete byste měl mít s romy bohaté zkušenosti.Nebo je Váš motiv jiný??

0 0
možnosti
M

marxengelskocek

9. 3. 2009 23:58
...

Promiňte, ale nechápete vůbec nic. Některé dluhy nejsou dluhy, nýbrž lichva a zlodějina nejvyššího kalibru. Zneužívání moci, zákonů a síly proti prostomyslným a jednoduchým lidem. Domyslete svůj názor do extrémna: Neplatíš svoje dluhy? Co s tebou, táhni pod most - o to se už různí exekutoři a jiná zlodějská sebranka postarají. A co dál, chcípnout hlady? V pořádku, ještě se na to budeme dívat a fandit, kdo chcípne dřív a atraktivněji, abychom si o tom mohli večer v teple v hospůdce povídat u piva. O tom je přece dnešní svět. Všechno se měří jen prachama, kdo je nemá, je líná verbež. Že třeba umí hezky malovat, co s tím, to je na ho..v..o.... prachy prachy, to je podstatné , všechno ostatní je trapnost. Že nemá geniální matematik na nájem, tak ať chc..ípne, šmejd jeden. Je mi z vás na blití, státní rozpočet ČR je přes 1 bilion Kč a všichni platí daně, uplně všichni. I ten poslední cikán platí DPH z každý koruny. 

0 0
možnosti
TI

TristanTzara II.

10. 3. 2009 0:07
Re: ...

8-o

0 0
možnosti
MV

Martin V

9. 3. 2009 23:34
Otázka, asi blbá

Pro všechny, co si myslí, že dávky nemohou být zabaveny na splácení dluhů.

Může být nezaměstnanému na sociální podpoře udělena pokuta? Může být po něm tato pokuta vymáhána? Může být vůbec takový člověk zavřený do vězení? Podle argumentace Šuly, Blechové a spol. mi na všechny otázky vychází odpověd - nemůže8-o

0 0
možnosti
TI

TristanTzara II.

9. 3. 2009 23:38
Re: Otázka, asi blbá

R^

0 0
možnosti
B

Blechová

9. 3. 2009 15:29
Mám úplně jednoduché řešení:

V současnosti platíme ze SR přes radnici, dávky, exekutora dluhy radnice.

Vyhodila bych z toho exekutora, zneužití dávek a pojmenovala bych to přímo.

Paní starostka chce ze státního rozpočtu uhradit dluhy.

Když jí je stát uhradí rovnou, nebude muset dlužník na úřad, nebude se přiživovat exekutor a (ovšem nikoliv nepodstatná chybka?) starostka z toho nebude třískat politcký kapitál!

Chce tu ještě takto někdo starostce fandit?

0 0
možnosti
MV

Martin V

9. 3. 2009 23:29
Re: Mám úplně jednoduché řešení:

Já!

Ono jde o to, že pokud za neplatiče stále budeme platit dluhy, nebudou i ti poslední "slušní" mít snahu ty dluhy platit.

Je to asi pro Vás, multikulti, těžké pochopit, ale když tato skupina znající svá práva a ne své povinosti, zjistí, že platit nemusí vůbec nic, protože ti bílí blbci nemohou ty dluhy z nich žádným způsobem získat a ani neomezí množství peněz jim dávaných budou si žít jak prasata v žitě na úkor těch slušných.

Jestli toto nechápete, tak běžte za Šulou do ústavu, třeba Vás tam vyléčíR^

0 0
možnosti
VTG

Vladimír054

9. 3. 2009 15:18
Vnímám to možná trochu odlišně

Předpokládám, že sociální dávky jsou určeny na úhradu základních sociálních potřeb. Mezi základní sociální potřeby řadím i bydlení. V tom případě ovšem ony peníze právě na úhradu základních sociálních potřeb použity byly. 

0 0
možnosti
B

Blechová

9. 3. 2009 15:32
Re: Vnímám to možná trochu odlišně

Starostka z toho chtěla uhradit i jiné dluhy než dluh na nájemném. Je jejím problémem, jak dokáže peníze z dlužníků vymáhat. Ona je ale šibalsky nevymáhá z dlužníků, ale čerpá je skrytě ze SR!

0 0
možnosti
TV

tomtop

9. 3. 2009 15:02
z extrému do extrému

buď neplatí a nikdo se o to nestará, nebo jim vše seberou .. to jsou 2 extrémy. Zkušenost říká, že extrémem nic neřeším. Můžou jim přece vzít jen část ... z čeho ti lidé mají žít ?

0 0
možnosti
OF

Olda Farský

8. 3. 2009 0:38
...

Ve chvíli, kdy úřad věděl, že dávky zabaví, tak měl povinnost okamžitě zastavit řízení o těchto dávkách a dávky vůbec nepřiznat, protože již v tu chvíli úřad věděl, že tyto dávky nebudou použity v souladu se zákonem 111 o hmotné nouzi, ale budou zneužity k řešení privátních problémů města (uhrazení dluhů). Příjemce dávek má ze zákona povinnost použít dávky pouze k jasně vyjmenovaným účelům, dávky jsou určeny na "živobytí" a na příspěvek na bydlení. Poskytovatel dávek může vyplatit část dávek také formou "poukázek", tak aby byl naplněn účel dávek - pomoc v hmotné nouzi.Proč to úřad neudělal, je zcela jasné, z poukázek by svoje dluhy neumořil a také by bylo docela směšné vidět v TV exekutora, jak v ruce třímá hrst poukázek, které by si mohl směnit leda za rohlíky v sámošce.Pro mě je to zcela jednoznačné, úřad zneužil zákon 111 o hmotné nouzi k řešení svých privátních problémů,to znamená, že okradl vědomě stát. A ještě se k tomu starostka v TV otevřeně přiznala,že to byla plánovaná akce.

0 0
možnosti
MV

Martin V

8. 3. 2009 9:42
Re: ...

Děláta, jak kdyby do té doby byly dávky použity v souladu se zákonemRv

Neplacení nákmu není privátní problém města, ale těch co nájem neplatí. Vím je to slovíčkaření, ale tak nějak píšete blbostRv

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

6. 3. 2009 21:57
Milý Lubomíre,

jste pomýlen. Pobírači dávek je zaprvé nepobírají  kvůli nějakému "humbuku", ale kvůli stupidně přecitlivělým zákonům. Kdyby jim z nich část nesebrala radnice a exekutor, platili bychom taky, jen by si za ně chudák dávkař dal slivovici, cigárko a zahrál v herně.  Z toho, že je exekuce možná vyplývá, že dávky jsou zbytečně vysoké. A propos - jaké tresty byste pro dávkaře navrhoval, pokud ruší klid, páchají drobné krádeže, neplatí nájem ani energie? Pokud se jim na dávky nedá sáhnout, jsou, pokud nespáchají vraždu, beztrestní. Já bych sice raději neplatil nic, ale když už musím, tak raděj Chomutovské radnici a exekutorům než těm šmejdům. Někteří si na přebírání dávek obstarali právníka. Ejhle - na pokutu a dluhy nemají, na právníky ano. Doufám, že ty zmetky radnice pořádně přidusí.

0 0
možnosti

lubossula

7. 3. 2009 0:01
Re: Milý Lubomíre,

tez doufam, ze ty zmetky z radnice nekdo pridusi. Nechat dojit dluhy do ctvrtmiliardove vyse si zaslouzi vyhoditje zavrenym oknem;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.