Lovci pšouků

Také jste si všimli? Někdo vypustí smrdutý pšouk a hned několik bloggerů – lovců pšouků má potřebu hodnotit jeho kvalitu a ekologickou nezávadnost. Někdy dokonce porovnávat tyto parametry s pšouky jiných, které jsou jim ovšem libé.

Každý z nás si občas pšoukne. Má se to dělat v soukromí, ale prostě se to někdy stane i jinak. Na většinu z nás však není vidět jako na ty, na kterých pšouky lovci pšouků čekají jako myslivci na čekané.

Když si normální člověk pšoukne ve společnosti, tak jsou dvě možnosti. Pokud je to společnost velmi blízkých osob, zřejmě se celá aféra stane důvodem k vtipkování. Ve společnosti jiné se to zpravidla přejde mlčením, případně zkoumavými pohledy a reakcemi, které se snaží dopátrat autorství.

Na tyto lidi se ovšem lovci nezaměřují. Ti cílí svou pozornost na jiné kalibry. Občas někdo pšoukne cosi o Mikešovi, jindy zase kdosi pšouká o tom, že je nejlepším diskutérem na světě. A to je ta pravá půda pro lovce. Lovce pšouků.

Někdy jich jsou i desítky. Admini pak neodolají a v souvislosti s jejich loveckými zprávami založí speciální rubriku, kde různí lovci rozebírají konkrétní pšouk. Aby jaksi pšouk report byl pohromadě.

Není na tom nic špatného. Lovec pšouků může být i poměrně výnosné povolání. Jen by možná ti lovci měli předtím, než dotyčný pšouk rozeberou se zajímat, co o tom pšouku publikují konkurenční lovci. Pak by nebyly zprávy z lovu pšouků tak jednotvárné a shodně hodnotící.

Ale jestli lovecká vášeň lovců pšouků je stejně intenzivní jako vášeň skutečného lovce, či jestliže mají někteří lovci pšouků potřebu původní pšouk přebít kvalitativně i kvantivně pšoukem svým, tak pak prosím….

Také máte své oblíbené lovce???

 

 

Autor: Lubomír Šula | čtvrtek 15.4.2010 11:39 | karma článku: 17,15 | přečteno: 1934x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97