Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vlastimil.Kornas

21. 6. 2010 2:01
Lidskost versus příroda

Správnost je tak napůl mezi článkem a KRUTOU PRAVDOU.Spíše blíže ke KRUTÉ PRAVDĚ.Jsem včelař a od včel mám vypozorováno,ža v úlu není žádný domov důchodců ani sanatorum pro trvale nemocné.Dokonce když je nějak defektní plod,bez milosti jej vyhodí.Kdo nepřispívá celku,nemá tam co pohledávat.Člověčí svět je přece jen jiný.Děti mají otce,což včely nemají,pokud se narodí dítě defektní,nemusí jej házet ze skály,jako ve Spartě ale může se matkou  o něj starat.

Celé to ovšem spěje k degeneraci a přenosu chorob do dalších generací.Přímo ukázkovým příkladem je cukrovka.Kdo ji měl před 100 lety,zemřel.Kdo ji má nyní,přežije a předá geny s náchylností k této chrobě další generaci.Takže nakonec tu bude lidstvo,keré bude závislé na různých uměle připravovaných lécích,pokud z nějakého důvodu jejich výroba ustane,tito lidé vymřou.

0 0
možnosti

KRUTÁ PRAVDA

21. 6. 2010 22:07
Re: Lidskost versus příroda

přesně tak. Ani já si nemyslím, že je třeba každého postiženého hned hodit ze skály. Já se hlavně snažím nastínit problémy z druhé strany. tedy ty problémy, které pseudohumanisté nechtějí vidět.

0 0
možnosti

Semper-TDI

20. 6. 2010 22:53
Pane Šulo, tohle je visitka Vaší ateistické společnosti

praktického materialismu, relativismu etc., zkrátka : Eto Vaše dělo!;-)

0 0
možnosti

KRUTÁ PRAVDA

20. 6. 2010 22:56
Re: Pane Šulo, tohle je visitka Vaší ateistické společnosti

šula má nějaký dělo? sakra, to abych si dala bacha aby mě nezastřelil.

0 0
možnosti

3lipy

19. 6. 2010 22:09
Herečka Táňa Fišerová,

když se ji narodil postižený syn a odmítla ho dát do ústavu, měla problém se svými rodiči a s manželem se z téhož důvodu rozvedla. Dodnes je pro ni její syn nejdražší bytost na světě. Velice si ji vážím. L.Č.

Pane Šulo,děkuji za vaše články, které nastavují zrcadlo pokřiveným hodnotám dnešní materialistické společnosti.

0 0
možnosti

KRUTÁ PRAVDA

20. 6. 2010 22:06
Re: Herečka Táňa Fišerová,

A kolik lidí tím trpělo a kolik si polepšilo a o kolik?

0 0
možnosti

POToole

17. 6. 2010 0:37
Pekny clanek!

Dekuji za velmi pekny clanek. Nevim, proc si nekteri lide mysli, ze dokazi nejlepe posoudit kvalitu zivota postizeneho ci dokonce jeho rodiny. Co me ale zarazi jeste vice je, kolik techto deti konci v ustavech? Rodina se o menecenneho clena odmita postarat - a to je velmi smutna vizitka spolecnosti, ne jen par jednotlivcu jako je Medvedice... :-(

0 0
možnosti

kellmorian

17. 6. 2010 9:10
Re: Pekny clanek!

Protoze chteji predat geny a memy a ocekavaji, ze je deti predaji znovu dal a ono to u postizeneho bude problem, ze.

0 0
možnosti

pryc.s.nacky.a.bolseviky

16. 6. 2010 23:51
Pro medvědici

Píšeš, že je lepší řídit se rozumem, že to myslíš dobře. Víš co je cit? Víš co je láska? Víš co je empatie? Už jsi slyšela ty pojmy? Dokážeš pochopit, že někdo může milovat i postižené dítě? Přivést ho na svět, sdílet s ním radosti, starat se o něj? Kdo jsi, že chceš rozhodovat čí život je cenný a čí ne? Myslíš, že rodina musí trpět kvůli postiženým členům? Co když jsou šťastní, když můžou být s těmi, které milují. Představ si, i postižení mají city a váží si každé šťastné chvilky v jejich neradostném životě. Píšeš ať odložíme emoce a já doufám, že své emoce neodložím, protože ty ze mně dělají lidskou bytost. Píšeš, že jsi humánnější než my.Jsem hrdý na to, že nikdy nebudu jako ty. Jsi nelidská zrůda.

0 0
možnosti

KRUTÁ PRAVDA

17. 6. 2010 0:08
Re: Pro medvědici

Pokud se všichni členové chtějí dobrovolně starat (a pokud možno za své) rozhodně jim v tom nehodlám bránit. problém je, že se dnešní společnost snaží k péči nutit i lidi, kteří se starat nechtějí. dalším problémem je, že se ani členové jedné rodiny často na tomto problému neshodnou.

0 0
možnosti

KRUTÁ PRAVDA

16. 6. 2010 21:11
ještě chápu, že někdo cítí pohnutky

postarat se o postižené lidi.

Sterilizace (nebo důsledná antikoncepce pokud je třeba) je ale nanejvýš rozumná.

Prosazovat právo na děti u lidí, kteří se o ně nedokážou postarat a navíc často své onemocnění přenesou na děti, to už vyžaduje pořádnou dávku...(doplňte sami).

0 0
možnosti

KRUTÁ PRAVDA

16. 6. 2010 21:08
odpovězte si na mé otázky rozumem

když na chvíli odložíte emoce, zjistíte, že mám pravdu. A řídit se rozumem, je většinou nakonec lepší i pro emoce. je lepší učinit jedno radikální rozhodnutí, než trpět celý život.

0 0
možnosti

KRUTÁ PRAVDA

16. 6. 2010 21:06
Zdravím pane Šulo

děkuji, že jste uveřejnil mé příspěvky. slova jsou to sice krutá, ale pravdivá a stoprocentně si za nimi stojím. Když už byly položeny ty "zásadní otázky" tak byste na ně mohl také odpovědět. nejlépe se zdůvodněním a přímo k bodům z těch otázek.

Ono ty otázky tu totiž jsou, a tím, že o nich nebudeme mluvit nepřestanou existovat.

A ještě vám povím jednu věc. Jsem daleko humánnější než vy. Protože vy, abyste mírně zlepšil kvalitu života jednoho postiženého, tak klidně necháte trpět několik dalších členů rodiny, jejichž kvalita života se často rapidně zhorší. Vy si řeknete chudák postižený, ale ve své zaslepenosti již nevidíte utrpení zbylých členů rodiny.

0 0
možnosti

POToole

17. 6. 2010 0:44
Re: Zdravím pane Šulo

Znam nekolik rodin, ktere maji postizene dite. HMOTNA kvalita jejich zivota je asi o neco nizsi, DUCHOVNI kvalita o mnoho vyssi. Nikdy by je ani nenapadlo strcit postizene dite do  ustavu aby si mohli dovolit lepsi dovolenou - protoze neceni svuj zivot podle sve dovolene... Ale obavam se, ze tento pohled je asi tak trochu nad Vase chapani, Bohuzel...

0 0
možnosti

Sergeant

16. 6. 2010 18:07
Není sporu

že názory medvědice jsou mnohdy kruté a cynické. Ale autor se s ní vyrovnal označením za nacistku. Bravo, takhle se vede diskuse po bolševicku:-(

0 0
možnosti

pryc.s.nacky.a.bolseviky

16. 6. 2010 18:36
Re: Není sporu

Sama sebe označuje jako národní socialistku.

0 0
možnosti

Dennys

16. 6. 2010 16:53
Nekdy mam pocit,

ze spise dostava na frak zdravy rozum.:-/ I ve Vasem clanku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.