Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vikina

11. 9. 2008 16:30
Re: Avis pro Vikinu

Díky Sempře, četl jsem už včera. Jinak zřejmě opustím tuto arénu, jest to ztráta času. Jsou to jen křížáci, potřebující rozšiřovat svou jedinou pravdu, diskuze nedbaje. Přestal jsem je vůbec navštěvovat, není třeba se probírat každou kupkou hnoje. I když, představ si, jednomu článku Tydli jsem dal karmu, až tak hluboko klesl. Ale byl celkem rozumný, i když ani v něm si neodpustila jakousi demagogickou vložku. Oni to už holt jinak ani neumějí. Tady Šulík sice demagog není (nebo to není tak zřejmé), ale zase je to o ničem, to už se člověk víc doví v diskuzi s ním. Typický užitečný ... Zdravím Vikina

0 0
možnosti

vlmach

9. 9. 2008 7:52
Letmý pohled do hlavinek nácků a podobné havěti

Potrefené husy zakejhaly.

0 0
možnosti

Semper2

9. 9. 2008 12:27
Re: Letmý pohled do hlavinek nácků a podobné havěti

R^

0 0
možnosti

Věra Tydlitátová

7. 9. 2008 11:04
Už víme, kdo je Semper2

Vážený pane Šulo, ono to sem možná nepatří, ale vzhledem k tomu, že jistý Semper2 má chorobnou potřebu se o mne neustále otírat i v diskusích, které se mě ani netýkají, zeptala jsem se kolegů v Budějovicích. Podle všech známek je Semper2 dr. Radomír Malý, přednášející na Jihočeské univerzitě. Tímto se omlouvám panu Semínovi, že jsem ho podezřívala. On je sice antisemita jako poleno, ale nesnižuje se k tomu, aby urážel,  lhal a pomlouval v internetových diskusích.

0 0
možnosti

Semper2

7. 9. 2008 12:06
Nevíte, ale já už vím, kdo jste Vy - neefektivní bonzačka

Zase rána vedle. Ale, jak Vy jste ubohá - to se jen tak nevidí...

Snad, abych se dr. R. Malému omluvil, že mu svým psaním mohu způsobit potíže. Díky sametovým zločincům nemohl dostat v Brně ani docenturu, přestože byl letitým signatářem CH-77 ( to byla ovšem "skvrna" na kádrovém dotazníku i po 89´ ). Teprve Alma mater budějcká mu poskytla svého druhu asyl. Nedávno, pokud Vím, mu zemřela manželka. Dobře Vám radím, neberte si nebohého prof. Malého do Vaších křivých úst. Nevím, kde se ve Vás bere ten pocit vlastní důležitosti. Snad si nemyslíte, že lidé formátu Michala Semína, či prof. Malého by tu s Vámi vůbec diskutovali.

A na "jihočeské kolegy" se neodvolávejte a nelžete ! Pochybuji, že někdo z kolegů prof. Malého by se mohl snížit k práskačským aktivitám, jež jsou Vám tak vlastní.

Č. Budějovice nejsou zednářská Plzeň, nebo Praha, víte....

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

7. 9. 2008 10:50
demagogie už v názvu

Letmý náhled do mysli kohokoliv je vždy agresivní demagogií. Vůbec nezáleží na tom, do koho je nahlíženo. Pane Šulo, pokud nejste nácek, tak nemůžete vědět co si myslí nácek. Můžete si jen myslet co si myslí nácek. Zde si mohu přečíst pouze to co si myslíte Vy.

0 0
možnosti

lubossula

7. 9. 2008 13:26
Re: demagogie už v názvu

moje soudy se opiraji o vysledky praci uvedenych a jsou regulerne uvedeny v publikace prof. Nakonecneho, jejiz nazev jsem uvedl nize.

0 0
možnosti

Semper2

6. 9. 2008 14:29
Podej d´áblovi prst - peklem se Ti odmění...

Slíbil jsem tu p. Šulovi něco napsati o jeho soudruhu Adornovi a dalších kreaturách ze školy nového marxismu, kterážto zove FRANKFURTSKÁ. Ale beru si k srdci slova níže píšícího Vikiny a budu tedy stručný:

Po bolševické revoluci v Rusku r. 1917 sice došlo k exportu marxistického "dobra " do Evropy, ale všechny pokusy skončily neúspěchem: Bavorské bolševiky vyřídili, během několika týdnů, čerstvě se navrátivší veteráni světové války, a ani v Berlíně se Rose Luxemburgové a Liebknechtovi zrovna moc nevedlo. Mad´arský bolševik Béla Kůn dokonce zabral polovinu Slovenska, ale jeho režim (také díky čs. legiím) trval jen pár měsíců. Také Poláci rozdrtili ruské komunisty v grandiosní bitvě na Visle (tzv Zázrak na Visle, psal o něm zde pěkně p. Václavek). Proletariát tedy zklamal: Što dělat´ - Was kann man machen ? Že by se Marx mýlil ? Vedlo se snad dělníkům v kapitalismu přiliš dobře ? Ne, mnozí na tom byli opravdu špatně. Tak tedy proč ?

0 0
možnosti

Semper2

6. 9. 2008 14:33
Re: Podej d´áblovi prst - peklem se Ti odmění /II....

A tak průkopníci pokroku dumali, dumali a zjistili, že na vině je stará křestanská kultura, kterou je i proletariát stále natolik "infikován", že to otupuje jeho třídní bdělost a uvědomělost. Prvním vědátorem opraveného marxismu byl G. Lukács, který si přivydělával jako agent Kominterny, ale byl současně démonickým (tak se sám popsal) komisařem pro kulturu v době bolševického režimu Bély Kuna v Madarsku. Již v r. 1923 založil Lukács s německými komunisty na universitě ve Frankfurtu a. M. Institut fuer Sozialforschung, dnes známý pod názvem Frankfurtská škola. Nastala změna strategie: pro Marxe a Lenina byl hlavním nepřítelem kapitalismus a k moci se chtěli dostat násilnými revolucemi (a la r.1789, 1870, 1917). Pro neomarxisty se stala halvním nepřítelem západní křestansko - antická KULTURA a tradiční RODINA: "Vítězství se dostaví (...) až z duše západního člověka zmizí křestanská víra. Obsad´te kulturní instituce Západu - jeho opevnění a valy a stát se zhroutí bez boje"

0 0
možnosti

Semper2

6. 9. 2008 0:52
Adorno a další neomarxistickáverbež /pokračování zítra

Tak jste se p. Šulo konečně dostal (prokousal ?) k Vašemu nevědomému - arcit´ tušenému - guru jménem Adorno. Že Vám to ale trvalo. Konečně jste kápl "božskou". Ted´ nás ještě seznamte s tvorbou Marcuse a dalších individuí z Frankfurtské školy.

Zítra Vám k tomu dá-li Bůh něco napíšu. Ted´ jdu spat.

0 0
možnosti

Vikina

6. 9. 2008 1:23
Re: Adorno a další neomarxistickáverbež /pokračování zítra

Sempře, stojí Ti ten šulík za to? Slyšels´ někdy o házení hrachu na zeď, resp. o házení perel sviním?

0 0
možnosti

Hvězdář

5. 9. 2008 23:09
Blábol

Přihlouplý, rádoby inteligentní blábol o ničem. Navíc, odvolávat se na Milana Nakonečného, jehož učebnice byly povinným čtivem v době studií už za hlubokého komunismu a samozřejmě tehdy v ostrém rozporu se západní moderní pedagogikou, je dnes poněkud směšné!:-(

0 0
možnosti

časy jsou zlé kamile

6. 9. 2008 0:27
Re: Blábol

Co je na tom směšného, vyrostl v komunismu tak se odvolává na jeho autoryR^

0 0
možnosti

ctvrta.sudicka

5. 9. 2008 22:58
Aby se rozumělo...

Vy se ptáte proč, ale chtělo by to ještě houb a jinak:) A taky se pokusit mezi klasiky vnýst něco vlastního, pak bych si třebas i sedla na hýždě:o))))

0 0
možnosti

ctvrta.sudicka

5. 9. 2008 22:55
Líbí se mi

jak ten proud odbornejch výrazů vyústil hezky českou větu jednoduchou:o))) Přijde mi to ale trochu popisný, víc bych se ptala proč....Subkultury jsou vůbec děsně zajímavý téma, nicméně (a možná je to tím, že jste se zaměřil na nacisty, neonacisty atd mi tenhle článek zní mentorsky...

0 0
možnosti

časy jsou zlé kamile

5. 9. 2008 22:11
Řeknu k tomu jen toto

viz. nick

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.