Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

12. 4. 2010 23:38
KLDR je kapitalismus dovedený do důsledků

KLDR je totiž soukromým majetkem Kim Čong-ila a sice soukromým majetkem absolutním a nedotknutelným, jak to má být. Kim si sám o svém majetku rozhoduje, nikdo mu do jeho práv nemluví a dává lidem práci. Někteří jsou nevděční a porušují pravidla, která on jako majitel stanovil. Jednou svůj majetek odkáže synovi a to je správné, protože dědění musí být zaručeno. A ptát se po původu soukromého majetku? Kdo to kdy slyšel? Takové otázky kladou závistivci, jsou předzvěstí trestání schopných, znárodňování apod....

0 0
možnosti

originalni_demokrat

13. 4. 2010 18:17
Re: KLDR je kapitalismus dovedený do důsledků

Opět inteligentní příspěvěk. Co taky čekat od přitroublého marxisty. ;-D

0 0
možnosti
L

lopucho

12. 4. 2010 20:49
Poslanec Dolejš?

To je ten Rocky Balboa co minule dostal nakládačku na ulici? To úplně hřálo na duši;-D

0 0
možnosti
K

kaktusak

12. 4. 2010 23:42
Re: Poslanec Dolejš?

Bílému teroru je potřeba se bránit, komunisti prokázali, že jsou v tom mistři.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

12. 4. 2010 15:45
.

R^

0 0
možnosti

originalni_demokrat

12. 4. 2010 15:18
Komunismus je svinstvo

Ukrajina měla cca v letech 1930 41 milionů obyvatel. V letech 1932 - 33 nechali sovětští komunisté vyvraždit a vyhladovět cca 5 - 6 milionů lidí. Většina krutě vyhladověla. Sebrali místním sedlákům veškerou úrodu, pole hlídali vojáci NKVD. Ukrajinci si nemohli potravu ani koupit a vypěstovat. Veškeré obilí bylo prodáno na Západ. Celý svět o tom věděl, noviny o tom psaly...

Německo mohlo mít ve válečných letech cca 60 milionů obyvatel (nevím, nechce se mi to hledat) a to nepočítáme dobytá území a stačili během války vyhladit cca 10 milionů obyvatel ale včetně dobytých území.

Komunisté u nás to měli jednodušší. Část nepřátel jim pomohli vyvraždit nacisté, velkou část potenciálních nepohodlných se podařilo odsunout hned po roce 1945, takže měli o mnoho méně práce. To se pak těžko posuzuje, které režimy byly horší. Na české poměry samozřejmě nacismus. Na evropské poměry komunismus a na světové poměry taky komunismus.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

12. 4. 2010 15:26
Re: Komunismus je svinstvo

Dokonce pražské GESTAPO zaměstnávalo nevědomky dva příslušníky NKVD, kteří měli za úkol, zlikvidovat českou inteligenci, aby měli komunisté lehčí nástup.

Československé občany - ruské emigranty, které odvleklo NKVD na Sibiř, nebudeme raději ani počítat. Do milionů to samozřejmě nešlo.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

12. 4. 2010 13:28
Socialismus je vždy feudalismem.

To je přece Marxovo učení o zákonu negace negace:

Kapitalismus je negací feudalismu.

Socialismus je negací kapitalismu.

Ergo socialismus je feudalismus.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

12. 4. 2010 13:30
Akorát, že je to horší feudalismus.

Podle Marxe se lidi za kapitalismu mají líp než za feudalismu a za socialismu se měli mít líp než za kapitalismu.

Jenomže praxe ukázala, že za socialismu se lidi mají nejen hůř než za kapitalismu, ale dokonce i hůř než za feudalismu.

To byla ta marxistická verifikace teorie praxí.

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark III

12. 4. 2010 12:41
Pozor pozor, meritum věci je jinde!!!

Parada je, že komunistické ideály "svoboda, bratrství, rovnost" (Liberté, fraternité, egalité) prezentované Marxem jsou krásné, řekl bych, ušlechtilé. No vždyť kdo by nechtěl rovnost mezi lidmi, svobodu, kamarádšoft.

Ale za jakou cenu! Marx mluví o revoluci, ale jaksi se vyhýbá přesnému mechanismu. Dejme tomu, že to vezmu jako nekonkrétní blábol.

Problém nasátvá s panem Uljanovem, který si marxismus pozměnil k ruskému obrazu a přidal mechanismus nastolení revolučního řádu. A tady nastává extrém - můžete pro lidi chtít dobro, ale ne bez jejich souhlasu a ne za potlačení jejich práv.

Ransdorf je starý lišák - žvanit bude stále o krásných idejích, ale zkuste se ho zeptat na fungování. To určitě odsoudí jako "chyby minulosti" a "to my opakovat nebudeme" ... OMYL OMYL, oni tohle opakovat budou, protože z minulosti vědí, že to je JEDINNÁ proveditelná CESTA K MOCI, ostatní pokusy vždy dostaly na zadel. Komunisté mají krásné ideje, ale lidská přirozenost jim to kříží, proto dlouh. neuspějí.

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark III

12. 4. 2010 12:42
Re: Pozor pozor, meritum věci je jinde!!!

MArxismus jako takový mi nevadí.

Marxismus upravený panem Uljanovem mi vadí ... velmi vadí.

A jak je na tom pan Ransdorf? 8-o

0 0
možnosti
VH

Totedyne

12. 4. 2010 10:42
souhlasím se šulinem

Srovnávat je skutečně těžké. Navíc v různých statistikách jsou různé odhady. Např. mne zaujalo tvrzení: "V někdejším Československu bylo zaznamenáno na 360 tisíc obětí nacismu.

Z toho tvořili Židé a Romové téměř jednu třetinu...." Číslo 360.000 obětí nacizmu jsem někde četl taky, ale bylo tam doplnění, že Židů bylo 85%. Tomuto číslu bych věřil víc s ohledem na původní počet židovského obyvatelstva v ČSR. Zavražděných Čechů bylo prý jen o něco málo víc, než zabitých Sudetských Němců po válce (tam se započítávají i sebevraždy po prohrané válce a úmrtí na následek špatné zdravotní péče).

0 0
možnosti

lubossula

12. 4. 2010 10:55
Re: souhlasím se šulinem

mate pravdu a dekuji za upozorneni na nepresnost. Omylem jsem vztahnul pocet zidovskym a romskych obeti z CR k celemu Ceskoslovensku. Spravne ma byt, ze zidovskych a a romskych obeti je z tech 360 000 temer 280 000. Jinak bych byl povdecen za jine osloveni. Dekuji.

0 0
možnosti
AA

Saša

12. 4. 2010 8:48
V Severní Korei je realisován marxismus.

Severokorejský režim je nejpřesnější realisací marxismu, jaká se kdy povedla. V praxi soudruhů z KLDR je nejméně oportunistických úhybů, v jejich teoretických východiscích je nejméně revisionismu ze všech komunistických stran.

Severní Koreu můžeme směle vnímat jako stát, jehož praxe se limitně blíží čistému a nedeformovanému marxismu.

Že je ten režim krutý a nelidský? No jistě - vždyť je to režim marxistický.

A že se čeští marxisté snaží zastírat podstatu politického systému KLDR? No to se není co divit, vždyť kdyby to přiznali, musel by je soud rozpustit podstatně rychleji než Dělnickou stranu!

0 0
možnosti

lost

12. 4. 2010 8:55
Re: V Severní Korei je realisován marxismus.

v indické Kerale se taky realizuje marxismus .

0 0
možnosti
WTS

William Tecumseh Sherman

12. 4. 2010 8:42
Nicméně

To ,že je R. inteligentní a zároveň komunista je zdánlivě protimluv, ale vzpomeňme na velice inteligentní lidi, kteří byli nacisty, třeba Wernera Heisenberga. To že inteligentní lidé zastávají často názory, které jsou na první pohled úplné hovadiny, není nic výjimečného.:-/

0 0
možnosti
T

Tecumtha

12. 4. 2010 9:16
Re: Nicméně

a helemese - příbuzný ;-DR^

0 0
možnosti
T

Tecumtha

12. 4. 2010 8:28
souhlasím-Ransdorf je skutečně inteligentní a sečtělý

také jsem již mnoho let zpět litoval, že si vybral právě komunisty. Nicméně mne velmi zaujalo, že v jakémsi jeho medailonu se přiznal, že trpí chorobou, která mu neumožňuje zapomínat. Právě proto je debata s ním poměrně nebezpečná, protože si je schopen v mžiku vybavit vše co kdy četl a slyšel. Také umí tuším asi 5 světových jazyků- zajímavý člověk. Bohužel komunista .  V rámci jeho preferované ideologie již také plácl několik nesmyslů- když byl hostem u Jílkové - nijak příliš už nezářil. Přeji hezký den. MV

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.