Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kosciuszko

24. 1. 2011 2:04
Nemáte tak docela pravdu

Když někdo prohraje sociální dávky v automatech  v den výplaty a vratí se na úřad

s tím, že mu peníze někdo ukradl, může údajně dostat až 60% původních dávek.

Tak jsem to slyšel. Jinak plně souhlasím  s vaším názorem na zmíněné politiky. Utahovat opasky, vyplácet dávky jen potřebným, s tím se mělo začít v roce 1990. Místo toho začal Klaus uplácet voliče štědrými dávkami. Další politici už neměli odvahu vycouvat, znamenalo by to pro nich nejspíše volební porážku.Chyba se stala na začátku a hlavním viníkem je bezpochyby Klaus.

0 0
možnosti

cara al sol

24. 1. 2011 0:20
Okno je zasklená díra ve zdi

Jak říkával s oblibou jeden důstojník ve Švejkovi mezi ostatními všem známými banalitami. Že za možnost "zneužívání dávek" stejně jako za mnohé jiné věci mohou politici, je nabíledni a neznám nikoho, kdo by tvrdil opak a chtěl to řešit jinak, než změnou příslušných předpisů. "Politická odpovědnost" je ale k ničemu, ta slouží jenom k oblbování lidí a předstírání, že systém funguje. Politici by měli být zodpovědni majetkem, svobodou a ve výjimečných případech možná i hrdlem. A to včetně dnes "beztrestných" úřednických vlád.

0 0
možnosti

motýl bombardér

23. 1. 2011 23:16
kdo

ve skutečnosti zneužívá sociální systém je kupodivu politik

0 0
možnosti

romualda

23. 1. 2011 17:24
nepřesnost

Vcelku by se dalo souhlasit, jen tam máte nepřesnost, kde píšete, že za vlád ČSSD došlo k většímu zneužívání - právě naopak, vláda ČSSD tento systém zpřísnila.

0 0
možnosti

nechci vyrusovat

23. 1. 2011 20:41
Re: nepřesnost

Jako pokus o vtip se Vám to povedlo, romualde.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

strycek-Joe GmbH

23. 1. 2011 16:20
Ano, souhlas, je to totéž jako pojem "špatný zákon"

nebo "chyba v zákoně" - nic takového neexistuje - jde prostě o produkt (nebo chcete-li exkrement) demokraticky volených zástupců.

0 0
možnosti

radim36

23. 1. 2011 15:54
Takzvané zneužívání či využívání sociálního systému

tady bylo vždy nejméně poslední půl století. Jednak  ze strany těch, co dávky pasívně přijímají a žijí na nich, místo aby se víc snažili se z přijímání dávek vymanit nějakou prací. Potom z druhé strany socialistických a jiných politiků či všelijakých odborových hnutí, kteří se rozdáváním z cizího (státního nebo firemního) snaží získat voličské hlasy. Až donedávna v tom v Evropě nebyl žádný zvláštní problém, protože pracující část evropského obyvatelstva vyprodukovala dotatek prostředků na rozdávání.

Tlusté do tenkých začalo být cpáno až posledních 5 - 10 let, kdy probíhající globalizace odvedla většinu práce ven z Evropy do levnějších oblastí a evropským státům se tak množství vyprodukovaných prostředků na rozdávání a podplácení levicových voličů podstatně snížilo . Projevilo se to na současné krizi, být dneska ta práce stále ještě v Evropě, Evropa by jen zvolnila tempo rozvoje, dluhy by byly neznámou věcí a populističtí socialisté by stále měli dostatek na rozdávání.

0 0
možnosti

por.Dub

23. 1. 2011 15:23
jasná správa

Celú túto pomerne početnú skupinu politici jasne potrebujú!!!!!! Hlas za párek, klobásku, volebný gulášek, prázde  keci - pardón volebné sľuby - to sú naši ľudia.!!

Len zlý hospodár svoju záhradku nehnojí, najme keď to zaplatí daňový poplatník!!!P.s. na Slovensku ako v Čechách.

0 0
možnosti

Jan Ruzicka

23. 1. 2011 15:07
(A)sociální systém,

nastavený tak, aby příjemce dávek motivoval k produkci co největšího počtu dalších příjemců dávek, je samozřejmě nesmyslný. Diskuse o vinících je diskusí o korupci občanů politiky, která je v euroatlantické civilisaci páchána od šedesátých let. Moc s tím ale nenaděláme.

0 0
možnosti

Medvědice se vrací

23. 1. 2011 14:34
souhlas

ale systém zneužívat lze.

zatajením majetku, nebo když pracujete načerno.

0 0
možnosti

lubossula

23. 1. 2011 14:39
Re: souhlas

to je pak uz ovsem podvodne jednani....To nema se zneuzitim nic spolecneho.

0 0
možnosti

Kruton

23. 1. 2011 14:16
Máte pravdu

Celé socialistické hnutí je populistické, nejde jí o nejslabší, ale o přerozdělení co největšího balíku co největšímu počtu lidí. Dnešní sociální stát vypadá tak, netáhlo za dávky doma kouká na satelit a slepci musí organizovat sbírky na výcvik psů. Celý efekt je silně asociální. Původně dobrá myšlenka sociálního státu a pozitivních práv se zvrhla v kupování hlasů ve volbách. Dnes se mnohým lidem vyplatí být na dávkách, než dělat běžnou práci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.