Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

buxus

17. 5. 2010 8:45
V celé kauze je jeden nápadný trend

Svalit všechnu vinu na na podvodné studenty a Kindla a spol. a moc se neptat dál. Jinak by se mohly vyskytnout otázky - např. jak to, že na nebetyčný nepořádek na fakultě nikdo nepřišel? Jak je možné, že Kindlovi a spol. procházely po dlouhá léta naprosto primitivní triky? Jak je možné, že se nikdo nesháněl po evidenci podkladů, na jejich základě se diplomy vydávaly? Dovedete si představit, že Vám z magistrátu napíší, že některé osoby získaly řidičák neoprávněně a proto si Vás také kontrolujeme - račte si přinést kopie testů z autoškoly a potvrzení, že zkušební komisař byl opravdu oprávněná osoba a ne nějaký kolemjdoucí. Jinak Vám ten řidičák seberem.

Takže - zásadní vinu nese ministerstvo školství i rektorát ZČU - průšvih podřízené organizace je i jejich průšvih. Vykašlali se na kontroly, přestože odhalit ty podvody bylo jednoduché už při namátkové kontrole. Selhali i další - na shromážděních Advokátní komory se o tom už hovořilo - v kuloárech. Oficiálně nikdo nic nechtěl vědět.

0 0
možnosti

jirha

17. 5. 2010 7:42
Bože to je hlouposti a arogance

Kde se to lidi ve vás bere?

Za komunistů bylo možno vystudovat buď tak že se při zkouškách vytáhnul index tak aby upadla zároveň stranická knížka a zkoušející se bál studenta vyhodit a nebo se studovalo na školeních. Prom. ped bylo možno získat za 14-dní na Štiříně. Prom ing nebo prom tech se získával na Lipně za 3 14-ti denní kurzy. Nejtěžší byl Ing. a nebo MUDr. ty byly za 3 měsíční kurz tak po různu.

Jiná byla možnost získat titul za odpovědnou dělnickou agitaci týden před jmenováním ředitelem podniku nebo vývojové kanceláře.

Problém přeci tkví v kastování na ty co titul mají a na ty ostatní. Ti co mají titul jsou společensky žádání a ti ostatní to je plebs. Takto jsme si to nastavili a tak to je. Proč by tedy ti co nejsou plebs nemohli získat také titul a to lhostejno jakou cestou (koupit, pronajmout na splátky za s-e-x,...)?

0 0
možnosti

buxus

17. 5. 2010 8:35
Re: Bože to je hlouposti a arogance

Tak to nevím, kde jste studoval. Snad na nějaké vojenské škole to bylo možné. Já studoval za minulého režimu technický obor pět let a nikdo mi nic neodpustil. A když jsem přišel do praxe, tak jsem byl moc rád, že ne. Stejně jsem se musel toho ještě moc učit a nedokážu si představit, že by někdo s tříměsíčním kurzem mohl tu práci dělat. Obdobné to bylo v mnoha jiných oborech. Kdo projektoval všechny stavby, co se za tu dobu postavily? Nějací zedníci se stranickou knížkou? Taky pochybuji, že v nemocnicích sloužili lékaři po absolvování tříměsíčního kurzu - to jste sebral kde? Takže nadpis svého příspěvku byste snad měl v prvé řadě vztáhnout sám na sebe.

0 0
možnosti

coj@nato.2

15. 5. 2010 21:01
Zřejmě jsem zapomněl.......

dát karmu.R^ .......

Tak dneska je tam, pane Luboši.:-) To, co ste napsal, to sedí.

0 0
možnosti

Akia

15. 5. 2010 20:47
Život je prostě boj

Život byl je a bude vždy především nemilosrdným bojem o přežití. Za feudalismu, kapitalismu, socialismu, pořád. Lidé vždy budou dělat to, co se jim vyplácí, co je pro ně výhodnější. Ono to ani za první republiky nebylo až tak růžové, jak se dnes tvrdí. Abychom zabránili rozvratu společnosti, je třeba mít psaná jasná, jednoznačná a nedvojsmyslná pravidla a zákony. Zajistit, aby dodržování těchto psaných zákonů bylo výhodnější, nežli jejich bedodržování. Apely na morálku jsiu k ničemu. Co je to morálka?

0 0
možnosti

socbubák

14. 5. 2010 20:33
chybná analýza

Takhle to dopadne, když jednoho potrefí ztráta paměti...To, co popisujete jako důsledek amorality českého "kapitalismu", jsem vídal jako standartní mechanismy lumpensocialismu. A to podle xichtu nejsem starší než Vy. Tohle je pouze a jen pokračování amorality, o kterou se ve společnosti zasadila vláda primitivních soudruhů, mj.tím, že likvidovala ty nejlepší z Čechů, přesně po vzoru jejich předchůdců - nacistů. Co nestihli v Pečkárně, to dokončil bolševik na Pankráci, v Jáchymově...Protekce, šedý trh se zbožím ze západu, známej policajt, známej na byťáku, známej támhle a tudle, bezpáteřní kreatury - vždyť to jsou jen vyjeté koleje. A ty lidi se nikam po listopadu nepropadli, ti jsou tu pořád. Včetně těch v politice. Předražené dálnice, korupce při výběrových řízeních, fízl spolčenej se soudcem a mafiánem...pořád po staru, kolego. Chybná analýza...  

0 0
možnosti

Mikeš

15. 5. 2010 11:03
Re: chybná analýza

Máte plnou pravdu táhne se to s námi už od dob soudruhů!!!!!!!!

0 0
možnosti

Daniel Ch

14. 5. 2010 12:23
Státní zaměstnanec

Naprostý souhlas. Co mě na tom nejvíce štve, je o jaké lidi se jedná. Téměř vše státní správa. Pak se divíme, že na dveřích titul a uvnitř ...  Už vůbec zde neuvádím jak utrpěla pověst vysokého školství.

0 0
možnosti

honzajaka

13. 5. 2010 12:18
na co

potřebuje politik, nebo nějaký úředník teoretické znalosti z něčeho, jemu stačí jen to lejstro nic jiného

0 0
možnosti

Helča

13. 5. 2010 11:01
Hrůza

Dobrý den,

plně s Váma souhlasím, mám stejný názor a hlavně dlouhodobé zkušenosti a vůbec ale vůbec se mi to co se děje v celé společnosti nelíbí, je to děs a hrůza!!!!!!!!!!!!! Helča

0 0
možnosti

Kolumbo

11. 5. 2010 22:16
To, co popisujete,

je důsledkem bobtnání státu a "všeobecných demokratických" voleb. Že berou Chinaski /drnkálisti/ podle vás pětinásobek toho, co skutečný virtuos, je výsledkem svobodné volby Lidu - stejně, jako jsou jejím výsledkem naši poslanci a následně i zákony. A v takovém binci je velice lukrativní vlastnit jakékoli kulaté razítko. Diplom z "Práv" je ovšem super - zvlášť když stát vytvoří pro právníky spoustu míst, které občan těžko může pominout. Jako kdyby za středověku biřici dostali právo ponechat si polovinu z mýtných poplatků nebo poplatků za vstup do města.

0 0
možnosti

Daniel Ch

14. 5. 2010 12:31
Re: To, co popisujete,

Chinasky to přeju tam je to o něčem jiném. Ti se totiž musí prosadit a udržet narozdíl od státního zaměstnance který díky neustále větší a záměrně vytvářené administrativě má práci vždy. Všichni to víme ale změnit už to téměř nejde, protože moc státních zaměstnanců je téměř nekonečná.

0 0
možnosti

by.drake

11. 5. 2010 21:15
Vubec nechapu, za co dostavate karmu.

Asi ctu jinej clanek. Ale muzete byt kvuli mne v klidu, vzdycky jsem byl mimo. Uz jen titulek clanku je spatne, kdyz rikate, ze "Kauza plzeňské právnické fakulty naznačuje rozvrat společnosti", je evidentni, ze ta kauza nic NENAZNACUJE, ta kauza to DOKLADUJE. Tak to vidi sam velky "by.drake";-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.