Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zdeseny obcan

15. 2. 2011 21:30
koncentrace kapitalu

Drivejsi podnikatele byli spjati s lokalitou, byli verejne znami a meli zajem na tom miste osobni zajem. Dnes je vetsina firem vlastnena byrokratickymi fondy/bankami a nebo fyzicky vzdalenou anonymni oligarchickou elitou. Najaty manazer si zadne osobni mecenasstvi ani nesmi dovolit.

0 0
možnosti

Pavel Skeptik X

15. 2. 2011 20:46
Tak jste soudruzi,

neměli ty staré, poctivé boháče v r. 48 zlikvidovat a nebylo by o čem psát!Rv I na chudé děti by se našlo! ;-D

0 0
možnosti

Martin V2

15. 2. 2011 11:25
Zajímavé

Mohl by mi pan Šula vysvětlit, kde se berou peníze EU? Za rok do EU pošleme 30miliard Kč.

Máte představu, kolik by bylo za ty peníze škol, sokoloven a výstav? Na místo nesmyslných cyklostezek, které se postaví a dál se o ně nikdo nestará?

0 0
možnosti

Martin V2

15. 2. 2011 11:28
Re: Zajímavé

A k těm mecenášům - co si budeme namlouvat, na svojí dobu to byli neskutečně bohatí lidé, kteří vydělávali obrovské peníze na chudé, nevzdělané spodině, která od slunka do slunka robotovala v jejich továrnách.

Dovedete si představit, kdyby si majitel nějaké továrničky místo klasické vili postavil zámeček? To byste teprve prskal, jak neplatí sociální dávky a odírá stát na DPH, protože se může dovolit něco takového.

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

15. 2. 2011 10:36
Ale to přece nejde

Použít peníze na něco rozumného? Pane Šula, to nemůžete myslet vážně. Přece je nutné mít o všem přehled, tedy vybrat, přerozdělit, ulít pro sebe a pro své známé, prostě využít peníze na maximum. Vy ale za tím chcete vidět rozumný účel a smysl. To snad ne...

0 0
možnosti

lubossula

15. 2. 2011 10:54
Re: Ale to přece nejde

;-D;-D

0 0
možnosti

úplně nová Viktorka

15. 2. 2011 10:16
to je jen důsledek

zběsilého přerozdělování.  Platíme na různých daních a odvodech spoustu peněz do státního rozpočtu  a stát se tváří, že je za nás moudře rozděluje. Méně přerozdělování = více mecenášů.

0 0
možnosti

lubossula

15. 2. 2011 10:28
Re: to je jen důsledek

mozna mate pravdu, mozna. vice muj nazor zde http://sula.blog.idnes.cz/c/37899/Byli-bychom-rozumni-jako-Kanadane.html

0 0
možnosti

Adam Pospisil

15. 2. 2011 10:08
lubossula

Dobrý den, nevím jestli jste tentýž pan Šula, který přispíval do diskuze pod článkem pana Matějky ohledně Švýcarského referenda o zákazu střelných zbraní. Pokud to nejste Vy tak se omlouvám. S panem Matějkou v drtivé většině jeho názorů co píše na svůj blog nesouhlasím (abych byl upřímný tak jediné v čem jsem s ním kdy souhlasil jsou právě jeho postoje k vlastnictví zbraní). Co mě ale trošku naštvalo je to jak jste napsal, že lidé kteří mají zbraň se za to asi stydí a proto to o nich nevíte. Tohle jste skutečně myslel vážně? Proč by měl někdo podle vás mít potřebu veřejně hlásat že vlastní zbraň? Já také legálně vlastním střelnou zbraň a nikdo (kromě rodiny) o tom neví a nemám sebemenší potřebu se tím někde chlubit atd. Pokud budu veřejně hlásat že mám zbraň, tak se to dozví i případný útočník a přizpůsobí tomu i svojí "strategii" útočku (počká si na mě někde v tmavém koutě, praští mě zezadu do hlavy.... zkrátka tím že budu veřejně říkat že mám zbraň, ztrácím tím určitou "strategickou"

0 0
možnosti

Adam Pospisil

15. 2. 2011 10:14
Re: lubossula

výhodu, takže z logického hlediska je výhodné to vlastnictví zbraně co nejvíce tajit. Ale nikoliv z toho důvodu že bych se za to styděl, ale z důvodu popsaných výše - moment překvapení atd. A chci Vás ujistit že opravdu nejsem žádný mafián (často se setkávám s názory že zbraňe potřebují jenom mafiání a zločinci) ale jsem normální člověk, kterému se zbraně líbí již od malička a mám to jako koníček, zbraně mám doma řádně zabezpečené v trezoru a občas u sebe pro jistotu i nějakou nosím (ale spíše vyjímečně). Víte, obětí trestné činnosti se může stát i normální člověk, nikoliv pouze grázlové typu Mrázka, Pitra, Krejčíře a dalších. A dodal bych, že opravdu nejsem fanoušek pana Matějky a většinu jeho názorů považuji za stupidních.

P.S. Omlouvám se že píšu sem, ale nikde jsem nenašel na Vás e-mail.

0 0
možnosti

stedrik

15. 2. 2011 8:41
mecenášem je každej pracující člověk

vyrábějící nějaké hmotné věci. Momentálně třeba teď financují ze svých daní a DPH ze své práce nesmyslnou akci za za dva a půl mld, nazývající se sčítání lidí. Pro pár úředníčků předstírající činnost. O různých nesmyslných agentur pro začleňování čehokoliv kamkoliv ani psát nebudu. Když ještě žili ti Vaši slavní mecenáši, tak tolik nemakačenků  placených erárem rozhodně nebylo. Kdyby je někdo obíral tolika daněmi a poplatky nepostavilo by se tenkrát vůbec nic.  

0 0
možnosti

Martin V2

15. 2. 2011 8:31
Jak bylo podotknuto

Vyplatí se to? neměli tehdejší mecenáši nějaké slevy na dani, když něco takového postavili nebo zařídili výstavu?

Také je dobré si uvědomit, že spousta podnikatelů "soukromníků" přispívá, jen to není tak vidět, protože jsou chudší než Vámi zmiňovaný člověk.

0 0
možnosti

martin.p

15. 2. 2011 8:10
Chce to snížit daně

Až budou nižší daně, bude více mecenášů ;-)

0 0
možnosti

petrph

15. 2. 2011 8:01
asi je odpověď, že u nás mecenáši prostě nejsou

Už jsme to tu jednou probírali. Manažeři velkých podniků nejsou jejich majitelé, aby mohli "z dobré vůle" rozdávat zisk na dobročinnost .Ten patří akcionářům,  má jim být vyplacen, a oni ať si sami rozhodnou zda je dají na dobročinnost. Jenže  po  rozdělení podle počtu akcií to už zase nejsou žádné závratné částky, sotva na pár darovacích smsek..

A čistí podnikatelé, vlastníci svých podniků? Ti nyní v krizi zoufale shánějí zakázky aby spláceli úvěry aby o podnik nepřišli.Na bohatou charitu to skutečně není....

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.