Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

23. 9. 2010 22:31
Ano, co je proti tomu nějaká Katyň?

0 0
možnosti
MB

Mychal.B

23. 9. 2010 20:50
A proč jste to se svými kamarády těm Němcům dělal?

8-o

0 0
možnosti

originalni_demokrat

23. 9. 2010 20:23
Dobrý článek

Pro české šovinisty sice nepříjemné, ale je to tak. Je potřeba aby se o tom vědělo, jak jinak bychom se mohli poučit z historie, když ji neznáme. Češi když mohou beztrestně zabíjet a neohrožovat přitom svůj život tak prostě vraždí a loupí. Dělá to každý národ, nicméně pak bychom se neměli nazývat holubičím národem. Svině se už našly mezi legionáři v Rusku, po Sibiři vraždili a kradli co se namanulo, po bělovgardějcích plivali a i toho Kolčaka vyměnili za volný průchod domů. Pak se vrátila zbolševizovaná lůza do vzniklého Československa, postřílela pár Němců na demonstracích a bylo to. Menší část byli hrdinové a čestní lidé. Ti také bojovali potom proti Hitlerovi na všech frontách i doma. Domácí odboj skoro nebyl, hrdinové se vyrojili až když bylo rozhodnuto a pořádali nájezdy do pohraničí, vraždili a kradli. Pak si ještě zvolili komunisty. Za takovou pakáž se stydím.

0 0
možnosti
K

kaktusak

23. 9. 2010 22:36
Re: Dobrý článek

Špatné bylo zastavit odjezd legií do Francie a místo toho rozdmýchávat občanskou válku v Rusku. Velitelé legií tak byli zodpovědní za několik miliónů mrtvých. Však nám sověti tuto návštěvu o 50 let později oplatili. Řadoví legionáři to ale brzy prokoukli a vynutili si odjezd. Při jejich demokratickém smýšlení je samozřejmé, že vydali diktátora Kolčaka.

0 0
možnosti
K

kevinbb

23. 9. 2010 17:51
Z vas

jako jste vy Sulo se me dela jen spatne!

Myslite jako Sulo, ze mate pravo byt nase svedomi, ne, nemyslim. Vy zkratka chcete kazdemu, zvlaste nemcum dokazovat jaci jsme to svine, ze? Vy chcete dokazat vsem jak vy jste chytry a objektivni clovek kdyz budete stale rozvirovat davno zapomenute veci. Vy jste pro me jen ubozak ktery jeste nepochopil, ze jsou veci ktere by jste mel nechat byt, zkratka nechat spat. Slouzi to jen jednomu a to potomkum sudetaku kteri byli pravem odsunuti. Oni byli ti kdo rozdmychaval v pohranici nepokoje, byli to oni kdo se chtel odtrhnout, byli to oni kdo kolaboroval s nasimi okupanty, atd. Jedine z cim souhlasim je to, ze byli take treba odsunuti nevini a nebo ze byli i zabiti nevini, bohuzel, stalo se to a neda se to vratit, zvlaste tim vasim skucenim, jen to vyvolava zlou krev.

A uvedomte si uz konecne jedno, ceskoslovensko nevyvolalo druhou svetovou valku.

Rv

0 0
možnosti
K

kevinbb

23. 9. 2010 17:55
Re: Z vas

A jeste bych chtel napsat k tomu vasemu nadpisu,

"jsme specialiste na boj po valce", a co jste vy, Sulo?

Co vy vite o vsech odsunutych nemcich nebo o nejakych zastrelenych nemcich, jak to vite a jak vite, ze to byli nevini nemci a jak vite, ze ti nemci nemeli na rukou krev? Nevite, jen se dohadujete a tim hrajete na ruku sudetakum.

0 0
možnosti
HMC

Hrabě Monte Christo

23. 9. 2010 15:51
Pane Šulo, musím potvrdit vaše slova. I Češi byli vrazi...

... pocházím z Brna a tam byla silná ně,ecká menšina, i když tak německá ani nebyla. Češky se vdaly za české Němce a rodina měla jen německé příjmení. Každopádně s nacisty a Hitlerem neměli naprosto nic společného. Po válce se vyrojily tzv. revoluční gardy a pod záminkou odplaty, začaly tyto nevinné lidi vraždit a zmocňovat se jejich majetku. To všechno moje rodina zažila. Zažila i brněnský pochod smrti a za svědectví mých příbuzných vím, že vše bylo ještě horší, než uvádí historici. Z těch revolučních gard už nikdo zřejmě nežije, ale kdyby žil, zasloužil by kriminál, když už bohužel nemáme trest smrti.  :-/

0 0
možnosti
RR

machinist.

23. 9. 2010 11:01
dobrý pohled do zrcadla

R^

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

23. 9. 2010 11:00
Ano...

...evidentně tuto specializaci splńujete ;-D

0 0
možnosti
EK

Deleter

23. 9. 2010 10:59
Nějak mi to vyznívá tak,

že Češi jako národ nesou vinu za excesy několika jednotlivců a zároveň za to, že Němci nestihli spustit svůj vyhlazovací plán, poněvadž Čechy potřebovali ve fabrikách. Hm.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

23. 9. 2010 10:52
nejhrůznějším a nejzávažnějším válečným konfliktem v histori

bylo povstani Taipingu v Cine. Spolu se soubeznymi povstanimi v te zemi zpusobilo nekam ke 100 milionum mrtvych a na rozdil od druhe svetove valky neskoncilo ciste - jeho dozvuky v podobe valek a revoluci trvaly skoro sto let a prinesly jeste vic obeti. Zeme ktera predtim byla nejbohatsi na svete se takto dostala na uplne dno.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

23. 9. 2010 11:00
Re: nejhrůznějším a nejzávažnějším válečným konfliktem v histori

Pokud tomu dobře rozumím,tak před povstáním Taipingu bylo  v Čině 200 milionů obyvatel? A po něm 100 mil (stav na počátku 20. stol.)?

0 0
možnosti

rezjir rezjir

23. 9. 2010 10:42
k těm československým ztrátám

musíte připočítat i ty odsunuté Němce.

0 0
možnosti