Jsme skutečně taková hovada?

Media přinesla zprávu, že exprezident Václav Havel se podrobil drobnému zákroku a následně, že zdravotní stav pana Havla je velmi vážný. Zprávu samozřejmě neopominul ani server, kde se momentálně nacházíme. Co však předvádějí někteří diskutéři nelze označit jinak, než hyenismus nejhrubšího zrna!!!

Václav Havel patří k těm, kteří se nikdy před zločinným komunistickým režimem nesklonili. Za své aktivity si vysloužil pět let živoření v komunistických kriminálech. Většina ostatních občanů v té době mlčela a v tichosti plnila socialistické závazky, někteří zvlášť aktivní se přímo podíleli na „rozkvětu“ socialistické vlasti v řadách KSČ, někteří z nich se bohužel i dnes „podílejí“ na rozkvětu demokratické vlasti v dresech nejrůznějších stran, včetně tzv. „pravicových“.


Václav Havel je synonymem pro demokracii a humanismus. Jeho podíl na obnovení demokratických pořádků v Československu a později v České republice je neodiskutovatelný. Jako výraznou osobnost ho vnímal a stále ještě vnímá celý demokratický svět a politici zvučných jmen se předháněli v zájmu o přijetí u tehdejšího prezidenta naší republiky.


Ale i Václav Havel je jen člověk. Dopustil se několika přehmatů, několika sporných rozhodnutí a snad i několika vyloženě špatných počinů. To ovšem neubírá na významu jeho osobnosti ačkoliv může být, a to nutno přiznat, někým chápán velmi kontroverzně.  


Je s podivem, jak se k jeho zdravotnímu stavu staví dnes někteří diskutéři, kteří si zřejmě často ještě neuměli nedávno sami utřít nos. Spokojeně využívají výdobytků demokracie, ale jeden ze strůjců jejich svobod je jim natolik na obtíž, že by bylo dle nich lépe, kdyby nás již na tomto světě neobtěžoval. A to dokáží říci velmi razantně, velmi jasně, velmi hrubě.


Nebudu tu veřejně jejich výplody prezentovat. I nepříliš znalý uživatel sítě si vše dokáže sám najít. Stačí jen podotknout, že redakce tohoto serveru při článku o komplikujícím se zdravotním stavu exprezidenta již diskusi raději ani neotevírala. Tento čin ovšem není o cenzuře či demokracii. Je o zachování elementární slušnosti a úcty k člověku a životu.


Pan Havel naštěstí nemůže číst výkřiky tohoto lidského odpadu. Přeji mu tedy uzdravení s ujistěním, že láska a pravda skutečně zvítězí nad lží a nenávistí. .     

Autor: Lubomír Šula | středa 14.1.2009 11:42 | karma článku: 34,36 | přečteno: 2788x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97