Ještě že se ti Romové neučili!!!

Před několika měsíci médii proběhla aférka, kdy pracující Romové měli na sobě trička s nápisem “Měl jsem se líp učit”.  Dovedete si představit, co by to znamenalo, kdyby se lépe učili? Byla by to totiž katastrofa. Představte si, že by byli jako my!!! No zaplať pánbu za ty dary……

Je pravda, že ti co se lépe učili zpravidla dokáží vymyslet “náročnější” zločin. Nemají potřeba krást někomu z kapes vlastní rukou. Mají k tomu sofistikovanější metody. Z tohoto pohledu napřiklad obyčejné kapsářství je neuvěřitelnou a nebezpečnou dřinou pro ty, kteří se málo učili. Ti kteří se učili dost dokáží z tepla svých kanceláří na dálku krást z kapsy každého z nás miliardy, nemají potřebu se pachtit kvůli pár stokorunám.

Ti co se učili mají na svědomí krádeže v hodnotách stovek miliard. Stačí připomenout současným prezidentem kdysi velebeného Koženého, podvody z lehkými topnými oleji, podvody daňového charakteru, podvody při privatizaci, krach bankovního systému v devadesátých letech, čáry máry kolem státních zakázek, podvodné konkurzy obchodních společností a firem. Takto bychom mohli pokračovat.

Před časem psal časopis Týden o novém fíglu, který vymysleli ti, kteří se učili. Očíhnou si nemovitost, kterou díky registraci obchodní společnosti zakoupil cizinec, který se ovšem o nemovitost příliš nestará a nepřebírá poštu. Ti co se učili vytvoří falešnou směnku, kterou samozřejmě nikdo nepřevezme a soudu pak nezbývá, než smyšlenou směnku krýt predejem nemovitosti.

Představte si, kdyby se Romové učili a řídili třeba takový skvělý vzdělávací ústav jako je Právnická fakulta Západočeské university v Plzni. To by bylo hukot. To by i ten pověstný nezbeda, co pohladil Obamu byl JUDr. A nejen on, ale i ten Rom, co se rozhodl podpořit Ivanu Řápkovou by tam studoval a třeba byl Řápkové spoulužák. On by možná z paměti vydoloval jména zkoušejících, u kterých konal zkoušky a u kterých obhajoval diplomovou práci.

Představte si, kdyby se Romové učili a dostali se do politiky. Třeba kdyby byl ministrem dopravy takový Aleš Řebičko, snědý hoch, co se učil. To by se teprve děly věci. To by kilometr dálnice stál více, než autostráda z Murmanska do Buzuluku:-)) No fakt, ještě že se ti Romové neučili!!!

A tak nezbývá než s úsměvem na rtech sledovat tu dětskou hru, kdy defraudant a zloděj co se učil a žluklé máslo se mu roztéká po hlavě, volá na zlodějíčka co se neučil - chyťte zloděje!!!!!

Bůh nás chraň před tím, aby se Romové lépe učili, aby se učili od nás….

Autor: Lubomír Šula | pátek 23.4.2010 7:06 | karma článku: 16,64 | přečteno: 1732x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97