Já tomu prostě nerozumím...

Na hlavní straně zpravodajského serveru Idnes.cz právě visí zpráva, že film o varšavském ghetu, který byl celou dobu považován za autentický, že je jen holou nacistickou propagandou. Člověk, který zde již nějaký ten pátek píše si již zvykl na všelijaké ideologické žvásty. Ale co je moc, to je příliš.

U článku mne zaujal diskutér, který poznamenal, že Židé byli při tom všem běsnění vlastně nejaktivnějšími pomocníky SS. Ti jim prý svěřili práci, na kterou neměli žaludek. Má prý bezpočet důkazů, že když takový Žid šel do plynu, stačil ještě udat SS své přátele, aby prý nedopadli lépe než on. Žádný důkaz ovšem nepředložil, a to i když jich má prý bezpočet.

Ukazuje se, že nejhlasitějšími jsou vždy právě ti, kteří věci nerozumí ani za mák, nemají ani nejzákladnější znalosti o věci ke které se vyjadřují a střílí od boku ideologické kontrukce jak se jim to hodí. Ale to vlastně není nic nového.

Jen mi je nepochopitelné a skutečně nerozumím tomu, jak něco takového vůbec může někdo z úst vypustit a nestydět se minimálně několik dalších dnů. Takový člověk vůbec netuší, jaký to byl fofr a že na nějaké udávání prostě nebyl čas. Gigantická nacistická vražedná mašinérie, vraždění jako na běžícím páse nic takového neumožňovalo. Vraždění Židů byl pro nacisty úkol číslo jedna. Tomu byla podřízena celá válečná logistika, když i transporty s vězni měly přednost před vlaky přepravující techniku, munici a proviantní zajištění na bojiště. Úkolem vyhlazovacích center bylo každý den zabít několik stovek, někdy i tisíce lidí.

Sonderkommanda skutečně vykonávala za SS tu nejodpornější práci. Starala se o transport určený k smrti od jeho příjezdu až po spálení obětí v krematoriích. Předtím, než byl tento "geniální" způsob vyhlazování vymyšlen byli Židé, a to zejména na východě, prostě stříleni přimo před hroby, kam bezvládná těla padala. Stříleni po tisících. Ano, existoval požadavek ze strany SS na jiný způsob vyhlazování, který by tak nemával s psychikou příslušníků vražedných komand, kterých žalostný stav se projevoval stále více a více. Nebylo málo případů, když se SS proti těmto praktikám ostře odmítavě stavěli.

Tak se vymyslelo vraždění, které psychiku nácků šetřilo a dělníky této mašinérie se stali sami Židé. Ovšem nikoliv dobrovolně. Nakonec kdo by se dobrovolně chtěl na něčem takovém podílet. Kdo by dobrovolně vytahoval z plynové komory těla svych rodičů a dětí.....

Členové sonderkommand moc dobře věděli, že jejich role je omezená časem. V Birkenau se sonderkommanda kompletně měnila po několika měsících a vždy nové sonderkommando zplynovalo to staré.

O těchto věcech se asi stále ještě málo mluví, stále málo se o nich učí. Jinak by nebylo možné, že by se vyskytovali v lidské společnosti ignoranti a skutečný lidský odpad, který by byl vůbec schopen obdobných vyjádření.

Židé z terezínského rodinného tábora v Birkenau před plynovými komorami nikoho neudávali. Zpívali českou hymnu........

Autor: Lubomír Šula | pátek 20.8.2010 19:05 | karma článku: 13,21 | přečteno: 898x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97