Hezky česky – vlastenecky

Jisté skupiny se nám neustále snaží vnutit, že právě oni jsou spasiteli. Spasiteli českého národa, spasiteli naší vlasti. Místo úcty ke státnímu symbolu, kterým naše vlajka je, jí mávají při různých obskurních příležitostech, které mají ukázat těm jiným sílu českého národa.

Ano, jsou to oni. Prý naše elita. Jaký je však vztah těchto „vlastenců“ k vlastnímu rodnému jazyku? Našel jsem na webu stránku jistého človíčka, který sice zřejmě příliš intelektem neoplývá, ale to mu nebrání, aby svá prohlášení neparafoval jako „český národ“.  Úroveň rodného jazyka je ovšem katastrofální.


Dovolím si několik citací a níže doložím k ověřením odkazy na uváděné nádhery. „Mohl to být poklidný volební mýtink…..“ uvádí vlastenec na úvod videa o trestné výpravě DS směrem Janov. „ Jenže to se každému nelíbí proto byly napadeni policií“… konstatuje hošík k akci Policie ČR. „ Začala chránit romy mezi kterýmy jich pracuje minimum a byly ozbrojeni….. „ dále rozebírá situaci na bojišti v Janově. „ Kam až se musíme ponížit aby jsme našly svoji hrdost?“ ptá se na závěr vlastenecký aktivista.  Komplet k vidění zde http://www.youtube.com/watch?v=TIEVSlvsAdE .


„ V tomto videu se oběvují materiály….“ upozorňuje autor na úvod dalšího výživného videa. Celý úvodní titulek je podepsán jeho rukou za celý český národ. „Vyžeňme je tam odkud přišly“ nastiňuje mladík možné řešení problému. Jako u každého správného seriálu, tak ani zde nechybí upoutávka na další pokračování. Autor upozorňuje v závěrečných titulcích, že další jeho dílo „bude mýt téma porno nebo válka co škodí dětem víc?“. Vše je k vidění zde http://www.youtube.com/watch?v=rYdiE9s3Ku0&feature=channel_page .


Tak vám nevím, možná ti vlastenci měli v Janově spíše vzít útokem tamní  základní školu a spolu s romskými třeťáky se věnovat základům českého pravopisu. Jsem dokonce i přesvědčen, že by si velmi porozuměli a na konci školního roku se rozcházeli jako super kamarádi.

Autor: Lubomír Šula | pátek 19.12.2008 16:09 | karma článku: 14,93 | přečteno: 1009x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97