Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mychal.B.

7. 3. 2011 11:40
Jaký v tom bude rozdíl?

1) vlády jdoucí po sobě budou zavádět a rušit vzájemné vymyšlenosti

2) vzhledem k neschopnosti se dohodnout žádná změna nebude nikdy zavedena

0 0
možnosti

petrph

7. 3. 2011 11:01
ono na tom vlastně tak moc nezáleží

Nezapomeňme že přestup do soukromých důchodových fondů bude nepovinný, většina lidí na to lanaření nezareaguje a zůstane v bezpečí vyplácení státem vypláceného důchodu.Sice se říká, že budou menší -ale je tu časová diskontinuita - kolik skutečně bude člověk brát důchod, to se dozví až  mu ten důchod vyměří- těsně před ním Kdežto do soukromého fondu by musel začít platit(a připlácet ze svého)okamžitě-a taky mu vlastně nikdo neřekne o kolik by bral za těch 30-40 let víc(a kdoví jestli).Takže na takovou vařenou nudli asi utáhnou málokoho.

Sociální demokracie už nyní deklarovala, že až se dostane k moci, zvýšenou DPH zpět snižovat nebude.Takže vlastně nebude co vracet a co rušit. Vlády si odškrtnou že penzijní reforma byla splněna(i když jí skoro nikdo nevyužívá)a zbude tu živořit pár  penzijních fondů,zoufale se přetahovat o pár klientů co by o ně projevily zájem, postupně krachovat,spojovat se a zanikat,a lobovat o statní podporu,asi jako zdravotní pojištovny...

0 0
možnosti

Stará kára

7. 3. 2011 11:11
Re: ono na tom vlastně tak moc nezáleží

Na obdobnou vařenou nudli se utáhlo cca 4,6 mil. klientů současných - nepovinných - penzijních fondů.

0 0
možnosti

Bouše

7. 3. 2011 10:34
V našich podmínkách nebude mít žádná reforma dlouhého trvání

Ono totiž není nic snazšího, než si před volbami dát do politického programu zrušení nepopulárních kroků dosavadní vlády a máte vyhráno. Díky této taktice (zrušení zdravotnických poplatků) vyhráli socani svého času krajské volby. Není nejmenší důvod se domnívat, že by v příštích parlamentních volbách neudělali totéž. :-/   

0 0
možnosti

romualda

7. 3. 2011 10:39
Re: V našich podmínkách nebude mít žádná reforma dlouhého trvání

Ne, vládní koalice tehdy prohrála kvůli aroganci, lhaní a neplnění volebních slibů.

0 0
možnosti

petrs51

7. 3. 2011 10:20
Vážený pane

je Vám už dost let na to aby jste věděl, že taková dohoda je naprosto nemožná. Nejen, že lidé nejsou schopni se dohodnout v jednotlivých stranách, ale Vy by jste chtěl, aby se dohodly strany mezi sebou. To je na práce na dalších 100 let a výsledek bude, že žádná reforma se nebude konat, protože se nikdo s nikým nedohodne. Podívejte se kolik je stran se stejným programem které jdou do voleb a nejsou schopné spolu komunikovat, natož se spojit a VY by jste chtěl, aby si padly kolem krku. To bde dřív Filip předsedou ČSSD než se strany domluví.

0 0
možnosti

Stará kára

7. 3. 2011 10:15
Myslíte? Alespoň občas?

Pokud se má reforma projednat s ČSSD, pak nikdy nebude. Současný důchodový systém přináší výhody těm, kteří do něj přinesli velmi málo, někdy skoro nic.  To jsou voliči ČSSD (a komunistů).  Nový systém musí být bezesporu penzijní (tedy fondový, ať už fond bude jakýkoliv) a tedy zásluhový. S tím nemůže ČSSD nikdy souhlasit.  Nebalamuťte se.    Můžeme pouze doufat, že nový systém další vlády nezmrší příliš.

Jo - prof. Klaus má pravdu, že by byl dobrý konsenzus. Jen by měl vysvětlit, proč něčeho takového nedosáhl za dobu 7 let v čele vlád. Proč tento konsenzus neprosadil za čtyři roky koalice se Zemanem. Taková příležitost již nebude!!!  Dnes se diví, že tato vláda považuje za hlavní cíl důležité reformy. Která jiná? Sám celé čtyři roky fňukal, jak malou mají jeho vlády sílu (vzhledem k minimální většině).

Ne, pane Šulo.  Změnu zákonů musí prosadit ta koalice, která je právě u moci. Zejména, pokud má téměř 2/3 většinu.

0 0
možnosti

praveverka

7. 3. 2011 10:20
Re: Myslíte? Alespoň občas?

s fondem souhlasím R^

0 0
možnosti

praveverka

7. 3. 2011 10:09
úpravy a různé dodatky budou

klidně za 10-20 let. soucasný návrh vybírá bez ohledu na realný příjem...očekávám daňové úlevy ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.