Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MORAK

11. 4. 2010 22:05
Irving je skvělý historik

Na tom nic nemění  ani některé jeho sporná tvrzení.   Jeho knihy jsou plně  podloženy dokumenty, kriticky vyhodnocených osobních svědectví  a  faktů. Samozřejmě do nich promítá i své osobní postoje a  priority. Je skvělé, že jste si kriticky  přečetl  i knihu "Moje probuzení" od DD.   Můžete mi sdělit odkaz na celé a původní  Irvingovo  prohlášení  /text/, které  obsahuje- podle Vás - tvrzení DI, že   Adolf Hitler byl nějvětší přítel  Židů v Německu ? Děkuji. [>-]

0 0
možnosti

Emmanuel Goldstein

11. 4. 2010 20:25
0 0
možnosti

Vikina

11. 4. 2010 17:02
Milý Šubrlíku,

znám plno graduovaných historiků, kteří bez ohledu na své vzdělání napsali úplná svinstva, zkreslené či přímo prolhané "dějiny". Kolik ruských "historiků" popíralo Katyň, Molotovův pakt apod. A kolik britských historiků popíralo poválečné vydání ruských běženců zpět Stalinovi (čekala je jistá smrt nebo gulagy, což je totéž). Hraběte Tolstého, který o tom napsal knihu (šlo o prokazatelná fakta) poslal britský soud dokonce do vězení. Takže shrnuto: Tvé závěry stojí na hodně tenkém ledě, o nezávislosti nějakých soudů v tak ožehavé otázce si můžeme myslet svoje, stejně tak o kvalitě a nezávislosti historiků (stačí se porozhlédnout u nás doma, jak co se historiků, tak soudů týče).

Je mi šumák, jestli Irving vystudoval či nevystudoval historii, podstatné je to, co ve svých knihách napsal a co dokumentoval prameny. Přečetl jsem si celou řadu jeho knih a mohu jen konstatovat, že poskytl pohled také z jiné strany, z té, která je úmyslně zakrývána (a vůbec se to netýká Židů).

0 0
možnosti

Vikina

11. 4. 2010 17:16
Re: Milý Šubrlíku,

Z jeho děl se člověk doví mnoho ze zákulisí ať již války či třeba Norimberského procesu. Knihy jsou nabity fakty a vypovídají o válce mnohem víc, než většina běžných publikací. Co zjevně vadí, je to, že konečně odkrývají to, co mainstream běžně zakrývá, co se prostě nehodí do slabikářového světa. Jako doplněk a pochopení mnoha jinak nevysvětlených událostí jsou jeho knihy k nezaplacení. Není to prostě černobílý svět, který se nám elity snaží vnutit: my dobří, oni zlí. To vadí?

Ještě bych zdůraznil (což je hlavní nedostatek Tvých rozborů): Irving většinou vůbec nepíše o Židech či holocaustu, zabývá se především dějinami války. Jeho knihy tedy vůbec nejsou o popírání holocaustu. jsou to klasické historické publikace. O židovské otázce se pouze zmiňuje a - což je jeho hlavní hřích - dovolil si zpochybnit některé "nezpochybnitelné pravdy", to se nesmí! O těchto jeho pochybnostech lze polemizovat (mezi odborníky), lze je možná i vyvrátit, ale dělat z něj popírače nebo nehistorika? Chabé,ne?

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

11. 4. 2010 16:55
no, možná nebyl inženýr

to ale neznamená, že se nomohl vyznat vchemických a fyzikálních procesech. on pracoval v oboru a dokonce vlastní patent na některé přístroje. To že někteří řekli, že na daných místech nepracoval je spíše důsledkem toho, že se k němu dané instituce otočily zády kvůli tomu procesu. za politicky nekorektní názory se vyhazuje z práce dnes stejně, jako v dobách minulých.

Každopádně by tedy bylo vhodné, zpřístupnit osvětim a archivy každému vědci, který má zájem v dané oblasti bádat.

0 0
možnosti

BoboHml

11. 4. 2010 16:11
.

R^

0 0
možnosti

Emmanuel Goldstein

11. 4. 2010 15:57
Mr. Death: The Rise and Fall of Fred A. Leuchter, Jr.

http://www.sprword.com/videos/mrdeath/

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.