Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

4. 2. 2009 23:18
Vojenská dobrodružství dnešního režimu

stojí plno peněz z našich daní. Volme tu jedinou stranu, která přesměruje prostředky z vraždění a loupeží na pomoc trpícím. 

0 0
možnosti
G

garumna

4. 2. 2009 19:54
KARMA!

Ano je to tak. Take bych si takove politiky prala, potoze jsem koneckoncu dospela osoba a dokazu se o sebe postarat i bez milodaru. O to smutnejsi je sledovat, kolik dospelych Cechu se chova jako deti - vyzaduji, aby je stat vodil za rucicku a staral se o ne. Krasne je to videt na tolikrat omilanych poplatcich...

0 0
možnosti
RB

erben3

4. 2. 2009 17:31
.

Čím víc dáme státu, tím víc on nacpe cikánům a jiným parazitům. ;-DR^

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

4. 2. 2009 18:08
Re: .

R^

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

4. 2. 2009 17:03
Šulibrku, příteli nejvěrnější,

tak jsem ti dal karmu! Tentokrát ses nepustil do multikulti blábolů (těm stát sype horem dolem a co to nevidím - ty najednou proti!), takže po povrním šoku říkám, to je ono, návrat ke kořenům talentovaného autora! Konečně (to to trvalo!):-)!R^

0 0
možnosti
KN

CarolinaC

4. 2. 2009 19:06
Re: Šulibrku, příteli nejvěrnější,

Já věděla, že se jen tak kočkujete, ale ve skutečnosti se máte rádi. A tak to má být.;-D

0 0
možnosti
S

Sampis

4. 2. 2009 17:02
Toto je ovšem vize

pravicového liberála. Já oproti tomu vnímám stát jako nástroj společnosti a je jen na společnosti, na jakých službách poskytovaných státem se dohodne. Vůbec se nedomnívám, že to musí být nějaké minimum. Dokonce si dovedu představit stoprocentní daň výměnou za zajištění všech potřeb a nějakého luxusu navíc. Tím neříkám, že o to stojím.

Popravdě, on i tento liberální přístup má svoje hranice, které již vidíme, byť jsme jich, naštěstí nedosáhly.  Ve své podstatě je totiž bezohledný a tudíž i destruktivní.

Takže narozdíl od Vás je můj soud není o tom, že stát má být minimální, ale je o tom, že stát má být takový, jaký ho chceme. Je to naše firma a my jsme její akcionáři. A jen na nás záleží, jak se dohodneme, že bude fungovat.

Já vždycky dodávám, že minimální stát, s nízkými daněmi se vyplatí schopným, pracovitým a úspěšným do té doby, než potkají strom. Navíc se nedomnívám, že práce je smyslem lidského života, ale prostředkem, jak dosáhnout k tomu smyslu.

0 0
možnosti
W

Wolf778

4. 2. 2009 17:24
Re: Toto je ovšem vize

Ta Vaše teze o tom, že jsme všichni "akcionáři" státu a že je na nás, abychom si domluvili, kolik služeb si necháme zajišťovat z eráru,  je sice hezká, ale bohužel je tu jeden podstatný rozdíl. V akciové společnosti rozhodují akcionáři na valné hromadě podle svého majetkového podílu, zatímco v demokracii má každý hlas stejnou váhu.

 

Aniž bych chtěl po x-té rozvinout dlouhou diskusi bez šance na rozuzlení, rád bych poznamenal dvě věci: Bezohlednost, případně destrukce, vyplývá z chování lidí a individualismus nevede k bezohlednosti o nic více, než kolektivismus. Není ani třeba srovnávat  dnešek s minulým režimem (kdy se k sobě samzřejmě všichni chovali strašně hezky). Stačí se na věc podívat prakticky - když vychytralý "podnikatel" (v mezích zákona) napálí stádo důvěřivců, je to jistě bezohlednost. Když pro změnu stádo důvěřivců (v mezích zákona) progresivně zdaní úspěšnější menšinu, je to také bezohlednost, jen jí nepáchá jednotlivec, ale je rozložena na statisíce anonymních občanů.

0 0
možnosti
R

Raduzator

4. 2. 2009 16:13
Stát

Tohle je problém většiny "tradičních" států, které mají kořeny ve feudálním středověku. Jejich obyvatelé se pořád podvědomě považují spíš za poddané než za svobodné občany, a jejich politici za všemocnou vrchnost, která má právo téměř na cokoliv. V "mladých" státech, jako jsou USA, Austrálie a další odtržené kolonie tenhle pocit tak výrazný není. Všichni připluli na stejné lodi, vybudovali tu zemi z ničeho, a berou ji jako svou ve všech směrecch. Ten duch tam pořád je.

A jinak zdravíme Šulistu (a potažmo i Šónistu :-) )

0 0
možnosti
LK

liuk

4. 2. 2009 16:44
Re: Stát

Tak něco na té Vaší tezi možná bude, ale spíš bych na to koukal na kulturní determinaci z pohledu náboženství - ty země, o kterých mluvíte, maj převážně protestanské dědictví. Zato takové odtržené kolonie v Latinské Americe taky připluli na stejné lodi a od demokratizujících 70. let tam měli navrch levicové vlády, které dotáhly svými rozdavačnými, znárodňujícími politikami k největším dluhům na světě až ke tzv. Ztracené dekádě 80. let. No a to jsou hlavně katolíci.

A ono s tou Austrálií to nebude taky tak individualisticky žhavé, vždyť mají i jeden z hlavních národních prvků tzv. mateship, který si vypěstovali v těžkých dobách osidlování, kdy v nehostinných podmínkách těžko někdo na vlastní pěst přežil. Ale je fakt, že tuhle solidaritu dělali/dělají spíše zdola než shora.

Ale dobrý článek.

0 0
možnosti
W

Wolf778

4. 2. 2009 16:08
Souhlas,

teď už jen počkejte, až sem přitroublo "cenzuramodreidnes" vyblije tu svojí tapetu o výplatě 2x měsíčně bez odírání bank :-)

0 0
možnosti
VR

vver440 re-powering

4. 2. 2009 14:37
karma a souhlas

už by to jen chtělo přestat dotovat nepřizpůsobivý spoluobčany a je to super:-)

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

4. 2. 2009 17:04
Re: karma a souhlas

R^ že by to takto Šulibrk myslel?

0 0
možnosti
MV

phoebe79

4. 2. 2009 14:29
další

v řadě vašich posledních článků, se kterými lze jen souhlasitR^

0 0
možnosti
M

mammamia

4. 2. 2009 15:10
Re: další

nejak se nam lubos lepsi, ze?:-)

0 0
možnosti
V

veskawesi

4. 2. 2009 14:22
Teď s tím jen objíždět republiku

a cpát to do hlav voličů ČSSD a Komunistů horem a dolem. A rákosku na ně.

0 0
možnosti

lepidlo999

4. 2. 2009 14:44
Re: Teď s tím jen objíždět republiku

Myslíte, že to bude něco platné? Možná kdyby k tomu byl guláš a pívo zdarma :-/

0 0
možnosti