Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bihouy

24. 3. 2008 8:48
pravda

Mate pravdu, me to hodne stve, kolik krat si delam legraci kdyz jdu do restaurace, tak zaklepu na dvere a hodne, cca po 7 vterinach otevru a reknu dosti hlasite dobry den... A vsichni koukaji jako kravy a nepozdravi a ja se smeju, proste dneska lidi nevedi co to je a pokud me nekdo nepozdravi jako novy kolega v praci kdyz ho prijmam, tak mu ihned oznamim ze se muze otocit a jit nekam jinam...

0 0
možnosti
H

halohalo

24. 3. 2008 9:54
Re: pravda

To je typický příklad jak děti trpí za rodiče. Rodiče dítě nenaučili zdravit a dítě letí od zapčklého nemoderního moralisty obloukem. Jen počkej zajíci !! :-) Jdi do hrobu !!

0 0
možnosti
A

akki

21. 3. 2008 20:53
Kinderstube

Vsadím se, že 90% spoluobčanů netuší, o čem je řeč. Je to něco, co do vaší duše vloží rodiče a taky trochu vlastní sebevzdělávání. To zmizelo před mnoha lety, takže dnešní mládež je v tom celkem nevinně. Těm "šťastnějším" se navíc velmi často stává že na pozdrav se nedočkají odpovědi. Už v dětství jsem četla poučku: Nepozdravit je neslušné, neodpovědět na pozdrav je vrchol sprosťáctví.

0 0
možnosti
H

halohalo

21. 3. 2008 2:47
Zase moralizování.

Moderní mladý člověk na to ve svobodné společnosti není zvědavý a bude si dělat to co uzná za vhodné. :-(Není zvědavý na nějaké středověké zvyklosti.

0 0
možnosti
V

Vikina

21. 3. 2008 13:30
Re: Zase moralizování.

Ve skutečně svobodné společnosti je zdravení normální. To není moralizování ani středověk, to je pochopení, že všechno souvisí se vším. Tedy i s tím, že děti, vedené ke zdravení, Vás asi těžko se skupinou svých vrstevníků přepadnou na ulici. Je to prostě jen první krok k socializaci a jistotě, že budete ve svobodné společnosti žít opravdu svobodně a beze strachu.. Vy nejste moderní mladý člověk, Vy jste zatím jen mladý nevychovaný spratek, který možná časem přijde k rozumu - teda pokud máte aspoň průměrné IQ.

0 0
možnosti
PL

peterel

18. 3. 2008 15:40
Kto je vlastne vinný?

Koho vlastne kritizujete? Deti? "Mládež"? Rodičov? Pamätám sa na roky, keď sa na dedine zdravili všetci, aj prechádzajúci cezpoľní a úplne cudzí mešťania. V horách sa zdravili taktiež všetci, a v mnohých jazykoch... Držím sa tohoto zvyku (teda v lesoch) a často priam počujem, ako turistke (alebo aj dvom) odľahne, keď môžu odpovedať na pozdrav od človeka, ktorého sa chceli báť.

Neviem veru, kto s tým zdravením prestal. Viac viny však vidím na nás, skôr narodených.

0 0
možnosti
PB

barpet

18. 3. 2008 14:07
Pozdrav

Dobrý den.

Čtu si tady Vaše přispěvky o zdravení a zatím jsem nenašel žádného, který by ostatní pozdravil.

Takže ještě jednou. Přeji všem pěkný dobrý den.;-D

0 0
možnosti
LB

bombai

18. 3. 2008 16:04
Re: Pozdrav

No, pan autor ve svém příspěvku také nepozdravil....jinak si myslím, že poněkud přehání. Já bydlím v tém opovrhované a hnusné Praze, a zdravíme se úplně běžně. V domě, v obchodech, v zaměstnání. Pravda, při nástupu do metra, tramvaje nebo chůzi po pěší zóně fakt nezdravím. Hezký den.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

18. 3. 2008 14:06
Zdravte jen koho uznáte ...

Když jsme byl malý, tak jsme dostal kolikrát vynadáno, ře řezník v našem malém městečku si stěžoval rodičům že jsem ho nepozdravil. Hajzlík jeden místo toho aby se staral, o své, tak znal děti, kdo se jak jmenuje a vynucoval si zdravení i když nám, klukům byl ukrutně nesympatický. Abychom ho nemuseli pozdravit, tak jsme se mu promyšleně vyhýbali. Možná řeknete, že jsme byli neslušní, ale mně je to jedno. Tak byli.

A proto na mladých nevyžaduji, aby mně zdravili a nevynucuji si to např. ironickým pozravením jako první. Hlavně ani děti ve svém okolí neznám, nevím ze které jsou rodiny a je mně to jedno.

0 0
možnosti
9

987a9

18. 3. 2008 13:46
Cesi a cizina

Pobyvam uz delsi dobu ve Skotsku. Tady se lidi zdravi na prochazce bezne. Jdu parkem a naprosto kazdy, kdo tu venci psa, mne pozdravi a jeste se na mne usmeje. Na to si clovek rychle zvykne. Tak ted zdravim ja jako prvni.

Naproti tomu Cesi jsou vnimani jako nerudny narod bez vychovani.

Ono pozdravit nekoho nic nestoji a muze mne slusne zdravit i vrah (jak tady jeden trouba radovy vtipne poznamenava), ale s tim zdravenim se poranu zije lip.

0 0
možnosti
X

xs123

18. 3. 2008 12:20
Kdo zdraví, nemusí být slušný

Zdravení lidí je jenom jakousi formální stránkou slušnosti. To je jenom pozlátko a to si nesmíme v žádném případě plést s opravdovou slušností. Tak např. slušným zdravením starých babiček se vyznačoval vrah Lubina, co zastřelil v Praze Velíška. Takovej slušnej kluk to byl. Podobně slušnej kluk byl orlický vrah Černý - dnes doživotně odsouzený. A ti podvodníci, co ty staré hloupé babičky okradou poté, co slušně požádají třeba o návštěvu WC.  Naproti tomu leckterý puberťák, kterému je zdravení skoro cizích sousedů a sousedek protivné, může být normální slušnej člověk.Chce to více lásky k mladým a více tolerance, pedagogu!

0 0
možnosti
VP

vasapro

18. 3. 2008 13:02
Re: Kdo zdraví, nemusí být slušný

hloupy priklad :-/ ... pozdravenim, podrzenim dveri, ustoupenim a nechanim projit starsiho ukazujes svoji slusnost a uctu ke svemu okoli ... z techto duvodu s Tvym nazorem nesouhlasim, protoze jak se chovas ke svemu okoli, tak se ono vetsinou bude chovat k Tobe ... a extremy z obou protipolu jsou zcela nevhodne jako argumenty ;-)

0 0
možnosti
ČZČ

Člověk z Čech

18. 3. 2008 12:09
Zdravím, až se uzdravím

Když jsem byl před několika roky poprvé na dovolené v rakouských Alpách, zdravil jsem "jako doma", takže jsem neznámé lidi (99,9%) míjel bez pozdravení. Přešlo mě to velice rychle, protože naopak mne pozdravil prakticky každý, koho jsem potkal. No a když jsem to "Grüss Gott" slyšel i od podstatně starších lidí, tak jsem na ten jejich zvyk velmi rychle přistoupil. Tu rakouskou dovolenou jsem si několikrát zopakoval a to "domácí" zdravení jsem zkorigoval aspoň do té míry, že se snažím pozdravit jako první všechny které znám, a to i tehdy, jsou-li mladší a k pozdravu se nechystali.

0 0
možnosti
MM

Doktor.bota

18. 3. 2008 13:16
Re: Zdravím, až se uzdravím

jo něco podobnýho jsem zažil s turistama s dánska. o generaci starší a zdravili mě první. když jsem je poprvé potkal, říkal jsem si budu je ignorovat, ale oni mě pozdravili a ještě se usmáli. to mě jako správnýho buranskýho čecha rozhodilo, a příště už jsem je zdravil sám první na dálku.

0 0
možnosti
PZ

Tuřínek

18. 3. 2008 11:48
...

Nojo, jenže jak mám zdravit ve městě?

Když jsem o víkendu doma na vesnici, tak zdravím (i ty, které neznám, a pěkně mi leze krkem, když neodpoví!), ale když jedu ráno do práce, to mám jako pozdravit těch několik set lidí, co cestou potkám? :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.