Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BR

barbarrosa

17. 1. 2009 18:45
po přečtení

článku nemohu jinak než konstatovat,že jste hlupák,který papouškuje po svých idolech z ODS.Lituji děti které učíte.Jestli jste nepochopil,že ODS neprohrála tak drtivě volby kvůli 30 kč za poplatky,ale že lidi prohlédli jejich zločinou politiku.A jestli říkáte reforma tomu co prováděl min.Julínek,tak to už teprve nevíte která bije.

0 0
možnosti
F

framy

19. 1. 2009 17:10
Re: po přečtení

jseš hňup,on není fanatik ODS,ale velmi správně poznal kvality Julínka,které poznáš až za pár let.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

16. 1. 2009 15:55
Ti rodice

by sve potomky mohli ze stejneho duvodu, z jakeho je neposlou do lecebny doma podrezat. I tam totiz deticky neco sni /mozna i za 60 Kc/ a jejich stravu stat ne a ne zaplatit. Co pak ma starostlivy rodic na vyber, nez se zraveho potomka zbavit? Spratek je jenom spratek, ale 60 Kc jsou penize!!!

0 0
možnosti
V

Vikina

15. 1. 2009 1:37
Šubrlíku, příteli nejvěrnější,

nemíním Tě tesat za článek, je to prostě názor a Julínekovo odvolání není zřejmě dobré. Nicméně reformu ve zdravotnictví, na něž se vybírají tak nekřesťanské daně, si představuji jinak - třeba šetřením vybraných peněz. Proč musí mít pojišťovny paláce s mraky dobře placených ředitelů a zázemím, jaké si nedovolil ani velkokapitalista Baťa. Proč se nikde neuvede, kolik se vybere na pojištění a kolik z toho jde do péče? Proč jediným řešením je nakonec ožebračovat poplatkem obyčejného občana, včetně nejchudších. Nejsem věru nějaký rebel a s poplatky jsem se jaksi smířil, nicméně přece jen mě trochu veme, když při pravidelné návštěvě lékaře vyklopím nejen 30 Kč, ale dalších 90 Kč za recepty a již nespecifikovanou částku za léky. Ne, že bych nepřežil ty 2 až 3 stovky za kvartál, ale přece jen! A jsou lidé, co jsou na tom podstatně hůř.

Jinak naprostý nesouhlas s tím, že by se k lékařům chodili důchodci vykecávat a ohřívat, spíš platí, že mnozí nemocní nemoc přechodí, to se státu teda vyplatí.

0 0
možnosti
KM

kleo

20. 1. 2009 9:12
Re: Šubrlíku, příteli nejvěrnější,

máš pravdu Viki, ale jen zčásti - co se pohotovosti a pobytu v nemocnicích týká, myslím, že je poplatek na místě.  Ale u privátních lékařů s ním nesouhlasím - nikdo neví, jestli si za naše peníze doktor pořídí modernější zařízení do ordinace, nebo jede na Malorku:-/....ano, spousta lidí raději nemoc přechází, ale proč?

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

14. 1. 2009 18:13
Dobrý článek

a klobouk dolů! Jasná karma, o tom žádná R^

0 0
možnosti
PM

freespace

14. 1. 2009 10:56
nevim kam...

Zdravim,

nejsem ani levicovy, ani pravicovy a ani stredovy. Jsem vsechno dohromady. Proste od kazde strany me pripada neco zajimave. Proti poplatkum nic nemam, ani jsem nic nemel. Nevim jestli nekdo chodil do ordinace jenom aby si pokecal. Jestli jo, tak asi duchodce, protoze ten ma cas a hlavne nema trebas kam jit. Taky vim, ze pokud nekdo zaplatil na poplatcich pres x tisic korun, byl dale od poplatku osvobozen. Nekde jsem cetl, ze se vybralo za lonsky rok asi pul miliardy korun, parada.

Spise mi nekdo vysvetlete, kam mesicne mizi penize za vybrane pojisteni? kdyz vynasobim pocet obyvatel minimalnim pojistenim jsem na castce cca. 13 000 000 000 mesicne.

0 0
možnosti

lubossula

14. 1. 2009 11:04
Re: nevim kam...

ten dotaz nemyslite vazne ci ano? :-)

0 0
možnosti
M

martin123xxx

14. 1. 2009 9:53
Ajaj

Toje, pane ,diktatura! "Občan si začne zvykat, sociální pracovníci budou zkoumat jestli dá občan 60,- Kč pro dítě anebo za pivo". Já se opravdu nedivím co se stalo v roce 1948. Nenasytná pakáž pokud nasere občany, tak ty poplatky nezavedete a postavte se na hlavu. Demokracie - vůle občanů. Chápete to? Jistě ne.

0 0
možnosti

lubossula

14. 1. 2009 9:57
Re: Ajaj

samozrejme ze chapu, pokud nekdo zvoli pivo misto 60 kc pro nemocne dite, prosim. Ale hlavne at pak nenatahuje ruku, ze nema, o tom je demokracie. O odpovednosti jedince za sebe samehoRv

0 0
možnosti
MK

Kousavka

14. 1. 2009 9:51
Co tu

Co tu vykládáte o pivu? Já jsem dárce krve, darovala jsem více než 50x a zadarmo a nějakých 30,- Kč mne proto hluboce uráží. Pivo nepiju, nechutná mi, cigarety nekouřím a nikdy jsem nekouřila, snažím se žít zdravě. K doktorovi jdu, když už není zbytí a tak 1x za dva roky. Přesto mám platit nějaký přiblblý poplatek? PROČ????

0 0
možnosti

lubossula

14. 1. 2009 9:55
Re: Co tu

Zijete zdrave a chodite k lekari jednou za dva roky a to i jako zena? NEvim, ale obavam se, ze anatomicka stavba zenskeho tela vyzaduje pravidelne prohlidky jisteho specialisty a nemam na mysli stomatologa, kam by se melo tez chodit 2 x rocne8-o

0 0
možnosti

originalni_demokrat

14. 1. 2009 9:36
to je zajímavý nezaujatý pohled

lepší než od těch propagandistů, pánů:...... no však víme. Poplatky jsou potřeba a jsem rád že to zaznělo i od člověka, který asi doktora navštěvuje často.

0 0
možnosti
MC

inzinierbula

14. 1. 2009 9:22
Nemyslím si, že by kolektivní trest

za plýtvání ve zdravotnictví ve formě paušálního polatku, který si lékaři ihned uměli ohnout k obrazu svému, by něco vyřešil. Co takhle odbourat opravdu zbytečné výdaje pojišťoven a lékařů, nemocnic..., zlepšit výběr pojistného, diferencovat pojistné podle toho, jak se kdo stará o svoje zdraví (znevýhodnit pijany, kuřáky, narkomany, žrouty)? Jak k tomu přijdu, abych platil několik tisíc měsíčně pojištění, nebyl nemocný  a pak ještě platil v ordinaci za prevenci nebo zbytečnou návštěvu, na niž jsme byl objednán lékařem? Kdyby se i poté ukázalo, že je ve zdravotnictví opravdu málo peněz na LÉČBU, tak zvýšit pojistné! Jenže do toho se evidentně nikomu nechce, tak jde cestou nejmenšího odporu! (Y)

0 0
možnosti
MR

slonisko

14. 1. 2009 9:40
Re: Nemyslím si, že by kolektivní trest

Ráda bych jen podotkla, že za preventivní návštěvu a opakované vyšetření stejného problému byste platit neměl. Pokud platíte, jste vy špatně informován a váš doktor na vás vydělává.

Myslím si, že 30,- dnes není závratná suma, a je mi líto, že schopný ministr doplatil na neschopného premiéra. Je jedno, jestli těch 30,- přepočítáte na pivo, čokoládu, časopis nebo jinou neřest, které podléháte. Zdraví má cenu mnohem vyšší. Samozřejmě, i tato reforma má své chyby, např. poplatky v lékárně za léky pro chronicky nemocné jsou blbost, v řeznictví taky neplatím za nákup masa poplatek (jen marži a tu mají lékárny taky). Ale za paraleny a jiné dostupné léky bych to nechala.

Nemusíte se mnou souhlasit, ale díky ČSSD teď platíme zdravotní pojištění, u většiny lékařů poplatek a ještě z našich daní ty, co vzali dar. Tak za to děkuji.

0 0
možnosti
H

Hufner

14. 1. 2009 9:20
Další hlupák nám píše...

Lubomíre, jste jednička, mám prostředníček nahoře...."Občan si začal zvykat"... na to, že pro tu vládnoucí pakáž je výhodnějš, aby si obyčejní lidé angínu, chřipku, cukrovku, nádor, zápal plic a další nemoci léčili heřmánkovým čajem a neotravovali u doktora. A ti otrlí si dokonce při dvouhodinovém čekání spolu povykládají!!!;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.