Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

A víte, co to znamená, že ta houbička je v inventuře?

To znamená, že houbička byla úředníky uznána za nezničitelnou. To znamená, že už nutně vždycky musí v té kanceláři být. Kdyby nedejbože se celá časem opotřebovala o tu tabuli nebo přes vánoční svátky zpelsnivěla a rozpadla se nebo ji někdo vzal, protože má taky tabuli doma, dříve, než uplyne úředníkem stanovená doba odpisů či životnosti, byl by z toho obrovský průšvih.

Z popisu administrativních procedur soudím, že kdyby se ta houbička předčasně "spotřebovala" , vyřízení toho, odhaduji 2 eur na nákup nové houbičky, by zaměstnalo 5 úředníků na jeden týden vypisování papírů a zdůvodňování toho výdaje.

1 0
možnosti
AS

To jsem se celkem nařehtala, jo, to je vlastně fakt!;-D

0 0
možnosti
Foto

No nevím píšete o Německé firmě, ale pracujete tam vy a kolegyně Jana.....

Jestli problém nebude třeba v tom, že zas tak úplně Německá není;-)

2 1
možnosti
ML

Vy sa tú českú gramatika nenaučíte. Prídavné mená "islámský", "křesťanský", "český", "německý" ... atď, sa píšu s veľkým písmenom len na začiatku vety.;-(

9 1
možnosti
ZH

Sám se občas divím, jak je možný, že to funguje. Příklad takového šileného hospodářství mám denně před očima. Heidelberg Cement má v Brémách 2 úplně stejné lodě (1300t). Jednu provozuje sám, jednu má v pronájmu můj šéf. Před pár lety nám odešlo elektrické zvedáni předniho stožáru. Opravit to nešlo, nový mororek na 24V by stál 400€ a 3 neděle čekáni, kdy bych musel u každýho mostu vybíhat a sklápět ručně. Tedy dědek koupil malý stavební naviják za 80€ a během vykládky cca 4hod. jsme udělali úplně jiné zvedání. O měsic později se to samé stalo na lodi, kterou provozuje HC. Přišli 2 papaláši, okoukli to, podívali se i na náš nový princip zvedání pomoci navijáku a vypsali výběrové řizeni. Za týden přijela firma a během jednoho dne jim namontovala naviják z Mercesa. Suma sumárum, Luessen 13 náklady 80€. Luessen 14 náklady 4 500€ plus 2 dny prostoj, což je tak 3 000€ ztráta.

Jediné co mne napadá je, že dali práci Mercedesu a té firmě, která to montovala. Tudíž všechny ta peníze se točili v Německu. :-)

5 0
možnosti
JL

Civilizace je prostě složitá a pomalá, podobně to měli Římani. Když se římská říše rozpadla, trvalo dost dlouho, než někdo začal vytvářet Evropskou unii. Asi 1500 let. Tedy pokoušel se o to Napoleon a Hitler, ale šli na to blbě.

2 0
možnosti
ZH

No, Adolf určitě nevytvářel evropskou říši. Římané a Napoleon ano.

0 0
možnosti
JL

Tak už se nedivím, že prohráli světovou válku - tohle proti Rusům nemohlo fungovat.

2 0
možnosti
PB

..... se už vůůůbec nedivím že se jim v průběhu cca třiceti let podařilo prohrát dvě světový války !!!

5 0
možnosti
Foto

Proč mi to připadá, jako u nás?

Potřeboval jsem delší pravítko (50cm). To ovšem nebylo v seznamu položek ve výběrovém řízení na dodavatele kancelářských potřeb, takže se kvůli tomuto kousku a ještě pár dalším, podobně "nestandardním" musela udělat poptávka a nakonec, po půl roce, pravítko dorazilo, když už jsem ho vlastně nepotřeboval.

Ještě před 10 lety se nekontrolovaně plýtvalo - šel jsem si to pravítko koupit do papírnictví za rohem a účtenku mi proplatili.

12 0
možnosti
Foto

To se musí, aby se potírala tadlencta korupce, je úplně jasný, že jinak byste si koupil předražené pravítko od švagra. Jedné věci nerozumím, příprava a výběr firmy se specifikací všech výrobků zaměstná na docela dlouhou dobu docela dost lidí, to není zadarmo. Složité objednávání také zaměstná spoustu lidí, takže další peníze fuč. Navíc v dodávání kancelářských potřeb je tak velká konkurence, že cena už se usadila nízko. Ale pan Babiš říkal, že v Agrofertu to báječně funguje. 8-o

6 0
možnosti
OP

Napínavé čtení i uspokojení že v tom úžasném Némecko to je docela obyčejné

6 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Sdílejte se mnou zážitky čtyřnásobné maminky, co se navíc pokouší znovu zapojit do pracovního procesu!

Seznam rubrik