Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprosto souhlasím a přiznávám, že jsem též několikrát bojovala s pokušením nechat si udělat nehty ve vietnamském "salonu", ale naštěstí jsem odolala. Ten poslední obrázek je odstrašující. Prospěšný článek R^R^!

1 0
možnosti
Foto

Pryskyřičná hmota, kterou používají (nejen) naši vietnamští přátelé je skutečně z doby kamenné a věřte, že její aplikace nepoznamenala zdravotně pouze Vaše nehty, ale pokud jste neměla při pilování na obličeji důkladný náhubek, pak jistě nějaký pozdrav dolehl i do Vašeho dýchacího ústrojí.

Nehtové lůžko, pokud jej přidusíte čímkoliv, nebude přirozeně vyživováno a nehet bude strádat. Pod kvalitnějšími materiály méně, je to individuální.

Asi bych Vám doporučila celkovou detoxikaci, protože ten toxický materiál proniká opravdu hluboko, masírovat jak nehet, tak okolí obyčejným olivovým olejem, nemusíte kupovat nesmyslné přípravky se zvučnými jmény. Při úklidu noste rukavice. Vaše nehty jsou teď jako novorozenec a to navíc oslabený, tak se k nim podle toho chovejte. Bude to trvat, ale spraví se to. Je to vnitřní záležitost. Nikoliv jen kosmetická.:-)

2 0
možnosti
SI

Já mám přesně opačnou zkušenost. Měla jsem slabé, lámavé nehty, tak jsem si řekla, že umělými už není co zkazit. Nejdříve jsem šla do běžného českého salonu, odkud jsem odcházela s rukama pořezanýma pilníkem a do čtrnácti dnů se mi na každé ruce odlámaly tři nehty. Tak jsem zašla k Vietnamcům, kde mi na to sice dali nevím co, ale nehty držely (navíc to bylo bezbolestné) a potom, co jsem je asi po roce sundala, tak moje vlastní narostly pevnější a odolnější. Přeju Vám, abyste měla zase brzy drápky jako kočka ;-)

1 0
možnosti
VH

Vazena paní, jsem otcem dcery ktera vystudovala 4lety

obor kosmetička. Ve svých prostorách jsem zaridil salon cca sto tisicovym nakladem. Věnovala se kompletní péči o nehty a o kosmetiku. Bohužel české ženy se radši svěřují do peče neodborniku hazarduji se svym zdravím. Cela živnost skoncila právě na tom, ze přeci nedam někomu o 50 korun vic a to podotykam, že to bylten rozdil v ceně. Používala laky renomovaných kosmetických firem a bohužel zajem nebyl. V teto branži tento stát dovolil hazardovat se zdravím lidi ohromnym způsobem. Jak je mozne, že muzou dělat takovou službu lidi bez patřičného vzdělání. Co maji vietnamci za zdravotni skoly, že jim to povoli. Take k nam chodily damy a slečny se znicenymy nehty, ale ta léčba trva min. půl roku. Je mi to lito, ze to musim napsat, ale můžete si za to samy. Staci se kolem nich projit a vidět jak hvizdaji brusky a je citit zapach. Je to jen o výběru služby.

5 0
možnosti
AS

Máte pravdu! Podepisuji v plném rozsahu. :-(

0 0
možnosti
KT

Myslím, že se to vám to časem spraví, měla jsem poškozené nehty zřejmě špatnou životosprávou, objevila se i slabá mykóza a nehty mám zase krásné pevné. Zkuste koupele v odvaru z přesličky, semen kopru nebo dubové kůry, měsíčkovou mast nejlépe z vepřového sádla, zábaly z olivového nebo mandlového oleje nebo sádla jak vám níže radí paní Novotná. Zkuste i další balení třeba jiného potravinového doplňku. Chce to trpělivost, je to běh na dlouhou trať, když jste nehty tak dlouho trápila.:-)

1 0
možnosti
AS

Děkuji za radu, vyzkouším.

0 0
možnosti
MP

Před lety jsem prodělala chemoterapii, která se podepsala i na nehtech, většinou slezly. Ovšem nevypadalo to tak děsivě, jak ten dolní obrázek. Pak začaly narůstat nové, mnohem pevnější a lesklejší. Považuji si jich a nic na nich nechci vylepšovat:-).

To mi tedy hlava nebere, co za sajrajt na tu manikuru dávají.

1 0
možnosti
KN

Jo jo, umělé nehty.

Já bych jen dodala že mizerné nehty "poté" jsou obecnou komplikací umělých nehtů (tedy těch "nastálo", né nalepovacích), i když problémy se jistě liší podle použitého materiálu.

Ohledně problémů s nehty mi částečně pomohlo vepřové sádlo (napatlat co nejvíc, nandat rukavice na barvení vlasů a navrch nějaké textilní rukavice - speciální kosmetické jsou tenké a nehřejou, např. od essence která je v DM a Rossmannu - a nechat přes noc).

1 0
možnosti
AS

Děkuji za radu, vyzkouším. Jsem ráda, že existuje ještě něco, co jsem nezkusila.

0 0
možnosti
Foto

J39a95n90a 88M42a71j14o61v49á

26. 2. 2016 23:27

Díky. I nadále si nechám nehty své vlastní. Nejspíš mi vyhovují a stejně bych byla líná někam lítat...

3 0
možnosti