Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Píšete výborně s vtipem a navíc vlastníte poměrně vzácnou komoditu - zdravý rozum.

1 0
možnosti
AS

Díky!!! Těší mne každý komentář. Zvlášť takový, ve kterém mi lidé nenadávají, že jsem neschopná socka, co neudrží na uzdě svou peněženku, že jsem blbá a svaluji to na navigaci či jiné veselé postoje :-)

0 0
možnosti
DS

Upřímně, absolutně Vám nerozumím. Vždy (i s ohedem na skutečnost, že jsem byla poměrně dlouho samoživitelkou) jsem svá přání a tužby a představy, co si mohu dovolit, řídila podle svého reálného měsíčního cash flow. Peníze, o kterých jsem věděla, že jdou na trvalé příkazy (tedy i stavební spoření a hypotéku), jsem se naučila nepotřebovat a max jsem si každých 11 měsíců na splátky pořídila (ideálně na bezúročnou, max s přeplatkem 1/10 ceny) jeden spotřebič, který se právě odporoučel "do věčných lovišť". Kreditní kartu jsem vždy odmítala, odmítám a odmítat budu a jsem nesmírně ráda, že tak fungují i moje nejstarší děti. Představa života v pasti splácení kreditu, který si "žije svým životem", mě zkrátka děsí. Něco jiného jsou hypotéky či leasing. Bydlet se musí a šetřit 20 let na bydlení si prostě s malými dětmi nemůžete dovolit. Ale vždy by splátka na něco, co bude jednou do budoucna Vaše, neměla převýšit platbu za nájem stejné komodity a stále platí, že částka, která Vám zbude na běžné živobytí, měla být dostačující. Dětem zkrátka nevysvětlíte, že nemohou jet na výlet se spolužáky, protože jste si s tatínkem "lízli" každý jedno auto namísto abyste pořídili auta ojetá.... Anebo současný trend půjčování si na dovolenou či Vánoce... to mě děsí snad ještě více... Zkrátka když na to nemám, tak to nepotřebuju.

3 0
možnosti
VP

Nerozumím, čemu nerozumíte?

2 0
možnosti
PS

Ja tenhle zivot od vyplaty k vyplate absolutne nechapu. Naposledy jsem si v zivote pujcil na dluh 10 korun na videohry od spoluzaka v 5te tride a dostal jsem takovou prednasku na tema nezodpovedneho utraceni na dluh od rodicu ze si to pamatuji dodnes :D

Ale bohuzel znam vic pripadu takovych kde rodice vychovu zpackali a vlastne se nebylo cemu divit protoze i ty rodice to valili pred sebou stylem "doufam ze vyplata prijde na ucet uz v patek jinak nevim co budu do pondeli varit"

Nejhorsti je ze ta mentalita "nejak se to udela" je tak silne zakorenena v hlavach tech lidi ze jejich mozek absolutne odmita si priznat kde je chyba a co muzou zlepsit. V drtive vetsine pripadu opravdu toho lze zlepsit spousta a jen dodrzovanim par pravidel by si clovek uplne zmenil zivot. Ale kdyz to mozek odmita tak vymluva a chyba kdekoliv jinde jen ne u sebe se vzdy najde.

Je to asi podobne jako prestat kourit. Staci dodrzovat jedno naprosto primitivne jednoduche pravidlo ... NEKOURIT ... ale kolik lidi to zvladne.

0 0
možnosti
JH

J37o25s90e84f 24H38e78r67t27l

27. 6. 2016 15:05

Veškerá ekonomika funguje pouze díky lidské blbosti. Kdyby lidi uvažovali racionálně, všechno se zasekne.

1 0
možnosti
Foto

Všechno je o vůli a zdravém rozumu. Karty, ať debetní či kreditní, jsou skvělým vynálezem a přináší mnohé výhody...... Ovšem jedincům rozumu mdlého přinesou spíše problémy v podobě dluhů.....:-)

2 0
možnosti

Je sranda, jak mnoho lidí pokládá ostatní za hlupáky, pečlivě zapomínajíce na své vlastní chyby a hlouposti.

Kreditní karty jsou skvělým vynálezem hlavně pro banky. Pro lidi už vůbec ne. Tam platí staré "příležitost dělá zloděje". V tomto případě malá obměna, "příležitost dělá dlužníky"

1 0
možnosti
Foto

Já se bráním platit kartou. Raději si vybírám peníze z bankomatu a platím v hotovosti. Ono se víc brzdíte, když musíte vytahovat peníze z peněženky a sledovat, kolik jich vám tam zbylo. Také mám pouze debetní kartu, ačkoliv mi už mnohokrát byla nabízena karta kreditní. Stačilo mi, když jsem si podrobně přečetl podmínky používání kreditní karty. Mám dojem, že SOC kartami mají problémy spíše ženy než muži.

0 0
možnosti
MT

No, dokud exekutor neklepe na dvere tak to je v pohodě...

0 0
možnosti
PS

No presne timhle blbym uvazovanim se stane ze jednoho dne zaklepe ... a pak uz bude pozde.

2 0
možnosti
MS

Na kreditních kartách je podezřelé už jenom to, jak vehementně je banky (mBank nevyjímaje) nabízejí. Přitom jsou vhodné jen pro ty, kteří nemají s financemi (a s včasnou úhradou dlužné částky) žádný problém a kreditní karta jim pak výborně slouží jako levná půjčovna peněz třeba na cestách. Banky však mají více rády ty klienty, kteří na kreditní kartu pohlížejí jako na SOC kartu a rádi "zapomínají" včas uhradit dlužnou částku, nedbajíce toho, že se jim to v konečném důsledku řádně prodraží.

4 0
možnosti
Foto

Dobré, řekl bych i vtipné, kdybychom neznali ty konce!:-)

1 0
možnosti
Foto

Jojo, závislost se vkrádá vždy nenápadně a s ní pak ustupuje soudnost. Vzdělání a inteligence nehraje roli, jen síla vůle a osobnosti.

2 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1743x
Sdílejte se mnou zážitky čtyřnásobné maminky, co se navíc pokouší znovu zapojit do pracovního procesu!

Seznam rubrik