Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dandini

22. 6. 2008 7:44
Nejseš pitomej...

...ani naivní Ivánku. Napsals to hezky a ještě lépe jsi to tehdy za "svazáků" dělal1

0 0
možnosti
K

kion1

8. 6. 2008 9:55
Volič Národní strany

KarmaR^

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

8. 6. 2008 8:55
Hele, zdrhnul jsi..

za kovboji je to tvoje věc. Ale jestli tady chceš někomu vnucovat hru s pistolkama , se zlou se potážeš. Emigranti, jsou ti praví co mají vždycky nejvíc keců.;-D

0 0
možnosti
M

mimon3

8. 6. 2008 16:04
Re: Hele, zdrhnul jsi..

Lide meli k uteku ruzne duvody. Nechci vnucovat nikomu svuj nazor, jen je treba o techto vecech mluvit. Je me lito , ze vase kratkozrakost nedokaze pochopit co pro republiku dokazala udelat emigrace nebo alespon jeji valna vetsina. Vas postoj je typicky zapskly negativismus a ukazuje jasnou neschopnost prijmout jiny nahled na vec. To ze nekdo vidi veci jinak neznamena ze vam je vnucuje nebo je dokonce vas nepritel. Mel by jste se nad sebou zamyslet.V

0 0
možnosti
RR

rezjir

8. 6. 2008 8:46
Problém s br. Mašíny

Problém s bratry Mašíny spočívá

v tom,že volili nevhodný způsob boje (terorismus) v nevhodnou dobu (sázka na válku v momentu, kdy už americká administrativa v čele novým prezidentem tuto možnost začala vylučovat) s nejasnými motivy (např. členvoé skupiny použili peníze z lupu k osobnímu obohacení, po útěku do USA se už pouze věnovali soukromému byznysu). Tím vším vlastně posílili v daných mezinárodních podmínkách zpětně komunistický režim v éře jeho expanze a napomohli legitimizovat použití represí, a to i zpětně. Jejich efektivnost služeb pro režim je vyšší než efektivnost agenta Malého v Babicích. Ukázali v praxi, co znamená použití metod partyzánského boje v českých podmínkách, které doporučil podpořit Ripke v jednom ze svých posledních dopisů Horákové

0 0
možnosti
RP

radim36

8. 6. 2008 11:24
Re: Problém s br. Mašíny

V podstatě souhlas.  Zatímco za války na jednoho partyzána nebo ilegálního pracovníka připadala až přes stovka pomocníků, kteří je zásobovali penězi , potravinami a roznášeli letáky a zprávy a podobně, Mašínové si nemohli prakticky nikoho takového dovolit, protože by byli velice rychle prozrazeni.  Ozbrojený odpor neměl lidovou základnu a tím i budoucnost. Po útěku oba Mašínové vstoupili do armády, jeden z nich bojoval v Koreji, teprve potom se oba věnovali soukromé kariéře.

0 0
možnosti
RK

McCorner

7. 6. 2008 21:33
Zbabělci/hrdinové

No pro mě lidi co utíkali za komunistů do zahraničí nejsou žádní hrdinové  ... hrdinové jsou ti co zůstali a  vystupovali proti komunistům

Kdyby všichni ti co tak milovali svobodu neutekli ale něco udělali tady a byli třeba ochotni obětovat život .. jak o tom tak často honostě mluví ... měli bychom tu demokracii dřív ... ale ono je jednodužší odejít někam jinak a držet hubu ... respektive říkat jak to ti druzí dělali špatně.

0 0
možnosti
RK

McCorner

7. 6. 2008 21:47
Re: Zbabělci/hrdinové

A ještě jednu poznámku k panu Eriku Taberymu, (nevím jestli je to američan, ani nevím jestli tu někdy byl). Ale je jednoduché hodnotit něco/někoho z knihy nebo z doslechu. A v případě že je američan by si měl možná spíš sypat popel na hlavu že jeho prezident souhlasil se smlouvou díky které jsme se ocitli ve svéře vlivu Ruska.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

7. 6. 2008 18:27
cesi jsou narod zbabelcu

cesi jsou narod zbabelcu, navic jsou velmi zapskli, velmi neprijemna narodni povaha

byt cechem, stydel bych se za to

ale nastesti jsem evropan

0 0
možnosti
KA

karel60

7. 6. 2008 21:37
Re: cesi jsou narod zbabelcu

Neurážejte evropany, všichni nejsou stejní hlupáci jako vy.;-€;-O(Y)

0 0
možnosti
RR

rezjir

7. 6. 2008 17:40
Zcela určitě 2,5 milionů Amíků ve

vězeních touží po svobodě a sem tam někoho nevinného popraví a sem tam při útěku někoho zastřelí a jsou zastřeleni.

  Nevím, že by Amicí někomu z nich dali státní vyznamenání.

   I kdybych tedy připustil, že tehdejší Československo bylo zadrátovaným vězením, tak každý i ten sebenevinnější vězeń se jak samotným útěkem, tak i připadně zastřelením svého strážce dopouští trestního činu,. ne?

 A bratří Mašínové nebyli zase tak úplně nevinnými, pomáhali jak oni sami,tak i jako rodina ten režim instalovat. I ten jejich otec musel tušit, že zapuzením fašistů otvírá jenom prostor pro Sověty a komunisty.

0 0
možnosti
PM

merrygold

7. 6. 2008 17:37
Pokud

vím, v r. 1938 byla mobilizace v počtu víc jak 1 milion a to byly většinou samé "socky", ochotné  padnout za vlast. Páni podnikatelé a jejich synci seděli zřejmě doma ve sklepích a třásli se strachy, že ji Germáni seberou majetky nebo rozbombardují jejich fabriky. Kdo ty vojáky odvolal z pevností? Komunisté nebo soc. dem.? Beneš a jeho melody boys zdrhnu do Anglie a ponechal národ jeho osudu. Tak to bylo.

0 0
možnosti
V

Vikina

7. 6. 2008 16:54
Co dodat

Já bych to řekl tak: 3/4 národa jsou Mašínové šumafuk, neboť vůbec netuší, o co jde. Navíc mladí nemají vůbec představu, co  50. léta znamenala a svědectví o nich vnímají jen jako jakýsi folklór (jó, to takový pohlavek od učitele ve škole, to je opravdové bezpráví, ale nějaká poprava, s tím je prosím neotravujte). Nevzdělanost, která u nás graduje, vede k tomu, že mladí prostě nechápou, že nebylo možné odjet mýrnyx dýrnyx do Německa; oni dnes mohou a jsou nejchytřejší na světě, tak ať jim nikdo nic nevykládá. Proto snadno podléhají propagandě komoušů, kteří samozřejmě Mašínům nemohou přijít na jméno. Většina pamětníků těch dob patří k ovcím, co se zajímají jen o žlab, teprve ti ostatní vědí a chápou.

Komouši Mašíny pochopí až tehdy, co se na ně uplatní stejná měřítka, která používali oni, teprve pak se jim snad v těch lebkách rozsvítí.

0 0
možnosti
MS

sergej_stokurev

7. 6. 2008 17:25
Re: Co dodat

Pod to bych se podepsal R^[>-] Zatím nejlepší zhodnocení siatuace kolem Mašínů. 3/4 národa má své idoly ve vilách vvolených a Mašíny zná jen z rudé ideologie. :-©8-o

0 0
možnosti
0

007alfik

7. 6. 2008 16:48
Nejsme národem srabů

Hm, že se národ v r. 1938 vzdal bez jediného výstřelu. No jo, Hitler holt hrozil, že srovná Prahu se zemí a Češi mu věřili, já mu to věřím taky, že by to udělal. Rok 1948?? 3 roky po strašné válce... Těžko chtít po lidech soudnost a pohled do budoucna, když se vám oči tmí vděčností k sovětským bratřím. A 1968? Většinou nejvíce ječí ti, co ten rok ani nezažili. Pochybuji, že se Češi chtěli vzdát.

Bratři Mašínové pro mě byli, jsou a zůstanou vrahy. Pevně doufám, že už nikdy žádné vyznamenání nedostanou. Nikdy.

0 0
možnosti
W

wiki5

7. 6. 2008 16:53
Re: Nejsme národem srabů

lidi jako vy si svobodu nezaslouzi. Nikdy

0 0
možnosti