Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Viados

12. 9. 2008 13:52
Hurá, zrušili 23 !!!

Martin Šubrt píše kvalitní příspěvky do svého blogu a zatím jsem s ním v podstatě vždy souhlasil (prohlukové stěny, prodloužení metra A ap.), ale tentokrát s ním mohu konečně v něčem nesouhlasit. :-)

Mám velkou radost, že 23 je zrušena (a 22 posílena). Kdyby Martin Šubrt bydlel v Břevnově, byl by jistě rád také. Protože dokud 23 jezdila a končila na Malovance, bylo v odpoledně-večerní špičce zcela běžné, že přijely 1-3 dvouvozové soupravy linky 23, lidé cestující dále (Drinopol, Vypich) se kumulovali na ostrůvku a vyhlíželi tramvaj 15, 25 nebo 22. Ta přijela, ale už dost plná. Nejlepší to bylo u 15 (a dříve také u 25), která byla jednovozová.

Roky jsem obesílal Ropid i radnici na Praze 6, aby prodloužili 23 aspoň na Vypich. Vzhledem k tomu, že stoupla i poptávka na opačné straně (Hostivař-Strašnice), situaci tam neznám, ale mám z doslechu, že byla podobná, logicky 23 zrušili.

0 0
možnosti
MS

Viados

12. 9. 2008 14:05
Re: Hurá, zrušili 23 !!!

Hmm, tak teď jsem si přečetl diskusi a ne jen článek a mé nadšení opadá. Že chtějí zase zkrátit 25 na Malovanku. Nešlo by ji zkrátit na Vypich, sakra?! I když teď je to kvůli uzavřené Letné stejně jedno, když 25 končí u Sparty, a než se 25 podívá po Letech znovu aspoň na tu Malovanku, koncepce už bude možná po zuřivém křiku postižených cestujících smetena ze stolu i spolu s těmi, kteří ji vymysleli. 

Připadá mi, že stávající systém byl OK až na drobnosti. Od r. 1985 byl systém denních linek dlouho v základních rysech stabilní. Po roce 2000 astala éra častých změn a nemyslím si, že je to dobré a potřebné. Cena systému je do jisté míry i v jeho stabilitě. Když všechno jezdí každý rok jinak, neustále se tisknou nové letáky, mapy, plánky, lidé se musí učit nové trasy, budou spokojenější? Bude více cestujících? Nebo jde o to, že DP ušetří více Radovanovi Š. do kapsy??? Či pro slavnou konzultační firmu???

0 0
možnosti
MK

Komár

4. 9. 2008 9:28
Buďte shovívaví, autor článku na tom není psychicky nejlépe.

Rád bych poznamenal, že většinu veskrze lživých a zavádějících informací si autor tohoto článku vycucal z prstu. Dle soudu psychologů není kompetentní vyjadřovat se ani k barvě sedaček v tramvajích natož k vedení linek.

Důkazem chorobného stavu jeho mysli je i to, že setrvává ve svém zaměstnání a nejde někam, kde by dělal něco rozumně oceněného atd. (no nebudeme nad ti tady TeSKnit, že)

Předním českým psychologem, HUDr. Hugem Humvítem (který se specializuje na psychické stavy šotoušů) byla stanovena následující diagnóza: pokročilé šotoušství, 14Tfóbie, hypernaivita a k tomu ZCELA nevhodné abstinování.

Martin IV. 

0 0
možnosti

Martin Šubrt

4. 9. 2008 10:00
Re: Buďte shovívaví, autor článku na tom není psychicky nejlépe.

Kolego, jak jsi tak dokonale odhalil můj zdravotní stav? Humvítovi asi unikla složka s mou diagnózou. Kolik jsi mu za to dal? Že se nestydíš uplácet doktory, aby ses dostal jako bulvární pisálek k tak intimním věcem o jednom mediálně známém šílencovi :-). Ale dal ti nějakou neaktualizovanou složku s tím šotouštvím a 14T fóbií by to ještě sedělo, ale abstineci jsem před týdnem na svatbě zapil slivovicí, čímž jsem vypálil z hlavy i naivitu. Hyper zůstalo, ale jen hyperaktivita :-). S barvo sedaček v tramvajích měl problémy DP odjakživa, nemohl se rozhodnout, a tak byla jedna červená a druhá šedivá. Teď už jsou konečně špatné látkové všechy :-). Mimochodem, gratuuji ke šťastné rodinné události :-). A pracuj, pracuj. Nebo si na tebe pan horolezec, případně paní Bezvadně Věřící Novotám došlápne a brzy budeš na trvalé neplacené dovolené :-). P.S.: Pozdravuj pana kolegu naproti a paní kolegyně za dveřmi a pana kolegu naproti kolegyním :-).   

0 0
možnosti
D

DJ-Danissimo

1. 9. 2008 20:48
můj názor

Ještě bych dodal že jsem rád že se tu tento blog objevil, a doufam že se Ropid zamyslí a pokud někdy čtu diskuze  obyčejných lidí nebo tzv. šotoušů tak ti se daleko více vyznají v mhd a jejich " amatérské a vlastní " návrhy jsou daleko lepší než Ropidí

0 0
možnosti
D

DJ-Danissimo

1. 9. 2008 20:46
můj názor

Zdravi. Od malička se o mhd zajímam, dělam si sám průzkumy, projíždim v každém volném čase různé linky mhd v Praze, a vždycky jsem se těšil když přijde nějaká nová změna. Ale v poslední době, od metra do Letňan se mi zdá že ty změny jsou spíš horší, ano sice nikdy nebude vše každému vyhovovat ale teď se mi zdá že se Ropid vzhlédl někde v cizině nebo v jiných městech a bezhlavě jen snižuje počty linek za každou cenu ale neuvědomuje si že Praha je Praha, je prostě specifická a to co funguje třebas v Plzni nebo Brně tak tady to tak nepůjde. Nemyslím si že méně linek je přehlednějších..pak má jedna linka víc konečných viz bus 102...a můžu říct že se nechci dožít aby v Praze ubylo tramvajových linek, lidé budou jen naštvaní že musí přestupovat, v okrajích budou jezdit prázdné a v centru plné..už mě štvou ty " páteřní linky " nemyslim si že devítkou jezdí víc lidí protože jezdí častěji ale proto že jezdila plná tak ji posílili. Linkové vedení tramvají myslím bylo OK ale teď to jen pokazili..

0 0
možnosti
OK

Ondřej Kališ

16. 9. 2008 11:13
Re: můj názor

Cizinomilství zvláště v pražském (i českém) pojetí opravdu nesnáším, ale s zde se musím vyjádřit hlavně ke dvěma věcem:

Linka 9 skutečně jezdí v polovičním intervalu, protože její trasa je natolik důležitá, že dvojlinku zcela přirozeně uživí.

A změny k horšímu? Vždyť ty se dějí vlastně už od revoluce, zahájil je pan Klaus a všelijací neznalci a ekonomové jim staví korunu až do nebe, poslední ťafkou byla správní reforma (zvýšení významu krajů); jen občas inteligentní a schopní zastupitelé a jiní dopravní teoretici dokážou někde zlepšit dopravní kulturu.

Závěrem - páteřními linkami jsou v Praze 3, ne víc, ne míň: A, B, C. Ten termín je užíván naprosto nelogicky, samozřejmě proto, že to dobře zní.

0 0
možnosti
TM

tx999

1. 9. 2008 13:36
Martine,

chtel bych podekovat za zajimavy rozbor. Nicmene mam par pripominek - prijde mi vcelku jedno, jestli jezdi 2* casteji 22, nebo dohromady 22 a 23. Pro Vami uvadenou situaci, kdy se sjedou treba 3 tramvaje za sebou, neni argumentem, ze by pak vznikaly prostoje, protoze to na konecne dozenou. Samozrejme, pokud se stane nejaky vetsi prusvih a doparva se v centru zastavi treba na pul hodiny, tak je urcite vyhodnejsi, kdyz se 23 tocila driv a jezdila alespon jedna tramvaj v kazdem smeru. Jinak jestli ROPID zrusil 26 do hostivare, tak je to podle me docela chyba. Toto vsak nevim, protoze to je cast Prahy, kam se dostanu tak max. 1* za rok, takze tyto zmeny se me nijak nedorknou.

Co me vsak zaujalo tady v diskuzi, tak to je prispevek o tom, ze ROPID chce rusit 10 tram linek. Docel by me zajimalo, ktere to maji byt a proc. Tak jestli mate nejake info, tak sem s nima:)

Nicmene jak rikam, soucasne zmeny se mych pohybu nedotykaji:)

0 0
možnosti

Martin Šubrt

1. 9. 2008 17:27
Re: Martine,

36 do Hostivaře ještě jede, vypadá to, ale že jen do prosince...

Na konečné je to těžké dohnat, když tam jsou krátké pauzy, neb se třeba na Bílou Horu slušně vejdou jen 4 soupravy (6 souprav neslušně). Řidiči také musí mít pauzy. Stačí zdržení o 8 až 12 minut, což je na 22 zcela běžné a obratový čas se už nestíhá, tudíž už z konečné vyjíždí dva vlaky za sebou...

Pokud jde o to rušení linek, povídá se povídá a podle toho, jaké změny byly teď jsou ohroženy linky 2, 5, 6, 13, 14, 15, 16, 19, 21 a 23 už to má za sebou :-). Naopak na 4 minuty by moly být s mírně změněnými trasami posíleny linky 1, 3, 7, 10, 17, 20, 25, 26, tedy k těm dnešním 9 a 22... Ale jsou to jen spekulace...   

0 0
možnosti
JN

dajana.p

1. 9. 2008 10:33
linka 183

Zrovna dneska jsem jela od zastávky Kablo na Vysočanskou. Už před Spojovací jsme se šinuli v koloně jak šneci až k Sazce. Byla jsem totálně nepříčetná.

0 0
možnosti
-

-sl-

1. 9. 2008 10:38
Re: linka 183

nicméně tenhle stav je řešitelný buspruhy (stejně jako úsek Pod Táborem - Spojovací), které by tam stejně měly být s metrolinkyzací 177 zavedeny, k čemuž je tento stav dalším argumentem..

na Průmyslové byste si postála úplně stejně.. ;-)

0 0
možnosti
-

-sl-

1. 9. 2008 9:54
133, 183

Martine, v některých věcech se mýlíš.. se 183 je to trošku jinak a problémem je spíš Kbelská a V Chaloupkách (až budu mít čas pošlu Ti počty nastupujících/vystupujících ze středy - výrazná jen Kbelská -11).. se 133 je to taky trošku jinak - zrovna dneska i při 6 min intervalu to v Malešicích bylo se stojícíma a to 8:23 z Depa neberu za špičku.. zkus se těmahle konkrétníma linkama projet a sčítat si lidi..

u 183 i u 133 to beru jako změnu k lepšímu s tím, že se na Žižkově i na 181 uvidí jestli má smysl lokálně posilovat.. jak je psáno jinde, kapacitně je to na Žižkově nastejno..

0 0
možnosti

Martin Šubrt

1. 9. 2008 8:26
Uvidíme za pár týdnů :-).

Vzhledem k tomu, že ROPID plánuje v Hostivaři a na Bílé Hoře ponechat jen 22, tedy 26 i 25 zkrátit na Radošovickou případně Malovanku, povíme si za pár týdnů, jak se vám bude jezdit. Stačí malý ťukanec 22 s autem na Pavláku a jste bez dopravy. Nevyhovovalo by vám spíš v Hostivaři 22 24 26? Ono by to intervalově vyšlo stejně a měl byste záruku, že vždycky něco přijede... Takhle jí nemáte. Mimochodem. Právě jsem se vrátil z Kubínského nám. Někde se zdržela sedmička a fakt nebylo, jak se na Strašnickou dostat... Jel jsem po 15 minutách a tam musel přestupovat na 19 26, tkže cesta, co v pátek trvala 6 minut trvala minut 25. Asi tak stejně jako pěšky. A totéž čeká bohužel brzo vás... Ale uvidíme, byl bych rád, aby se vám jezdilo dobře.     

0 0
možnosti
TH

corvus frugilegus

1. 9. 2008 7:44
234

Celkem souhlasím; přijde mi, že většina současných změn je výplodem chorého mozku. Ke stupiditám bych možná přidal zkrácení linky 234, která více než 20 let úspěšně jezdila v úseku Žižkov Habrová - Želivského - Strašnická - Skalka - Sídliště Skalka. Nyní zajíždí z Habrové pouze na Želivského a to zcela stupidně v každém směru jinou trasou, čímž je znemožněn dříve poměrně hojný přestup na tram u nákladového nádraží.

Jen tak dál, a aut v metropoli jistě zase přibyde. :-©

0 0
možnosti
P

pasingr

1. 9. 2008 7:26
Na rozdíl od Vás,

bydlím na okraji a např. na 22 mám přesně opačný názor než Vy. :-)

0 0
možnosti