Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jednou z příčin pádu ropy je i posílení dolaru, který se v několika posledních měsících vymanil z několikaletého pásma a poměrně prudce vystoupal. Invertovaný index dolaru je s cenou ropy poměrne slušně korelovaný.

0 0
možnosti
JK

Perfektní! Velmi přesně popsáno a shrnuto.

0 0
možnosti
MR

M45i59l73a21n 87R25a10d12e50k

29. 12. 2014 19:38

nic netrva vecne, a to ze staty ktere zavisi pouze na vyvozu surovin jdou brzo do kopru je stara zalezitost. Takova Brazilie to musi vedet, Manaus skoro bylo sezrano pralesem kdyz nekdo vymyslel umely kaucuk. To same se stane s ropou, uz dnes vime ze se da ziskat vsude mozne, Nemci zase prisli na to jak ji delat umele, sice pokud to pujde, bude to trvat par let nezli se to zprovozni, ale jednou ropa uz nebude nutny artikl. To uz jsem psal minuly rok, kdyz si to verejne uvedomil saudsky princ, s hruzou zjistil ze 95% vseho bohatstvi je z ropy, a uz mu dochazi ze kdyz USA kupuji stale mene a mene, ze to je novy trend. A je. Venezuela, Rusko, Arabasi, Nigerie, pujdou do kytek. To se dalo ocekavat uz pred mnoha lety, ale jako vzdy, clovek - homo sapiens - vi ze strecha nejak hnije, ale je strasne prekvapen kdyz mu konecne spadne na hlavu

1 0
možnosti
RE

O to, co jsme tady mohli ušetřit na PHM nás připraví ČNB. Nebýt její devalvace koruny, mohl být litr už za 25Kč.

1 0
možnosti
JS

J87a41n 80S61e86m26i39k

29. 12. 2014 18:57

Dulezita vec v motivaci Saudske arabie a dalsich statu v Zalivu ktera se casto neuvadi:

ve chvili kdy se naplno rozjede technologie a tezba nekonvencnimi technologiemi, ty zeme ztrati nynejsi zvlastni postaveni u americanu vyplyvajici z jejich vlady nad cenami ropy.

To zvlastni postaveni jim umoznuje ze jim nyni prochazi treba stav lidskych prav ktery by jinde byl cilem kritiky nebo dokonce sankci.

Taktez na tom zvlastnim postaveni zavisi i ochrana tech statu pred vnejsimi hrozbami ze strany US.

Proste ve chvili kdy pojedou nove zdroje ropy naplno, bude to vsechno pryc.

Bude to znamenat nejen velke financni ztraty, ale predevsim zasadni hrozbu zakotveni bezpecnosti danych zemi i jejich vnitrnich rezimu.

Takze Saudska Arabie hraje o mnohem vice nez o prijmy z ropy!

2 0
možnosti
SS

Jinak KSA a OPEC valku prohrali - vrty v USA uz jsou takze vetsina nakladu na provoz je jiz utracena ... par firem "zkrachuje" = bude koupeno velkymi hraci, ale vysledkem je nezavislost USA na dovozu (krome od "trusted" partners - Kanada a Mexiko). Jejich chyba byla, ze tento tah neudelali pred cca 5ti lety ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 351x
Jsem soukromým investorem a jednatelem společnosti Aura Invest Group. Zabývám se investováním na globálních kapitálových trzích a investičním výzkumem.

Seznam rubrik

Oblíbené články