Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alexander Doktor

8. 1. 2008 18:12
prolínání formátů

Podle mne ani nejde tak o to opakování, masa, která se bude ráda dívat na oblíbený film 5x do roka se vždy najde. Jde spíš o to, že dramaturgie televize zamrzla ve vývoji a mnohdy jde spíše zpět a hůř. Proč jsou například současné silvestrovské šarády trapné a jediné vtipné jsou archivní snímky z estrád let dávno uplynulých? Proč se pořád dokola opakuje to samé vysílací schéma? Je to škoda, televize má pořád velký potenciál, který internet ani levná DVD nemohou stále plně nahradit. Ale za chvilku tu budeme mít všichni digitální signál z větší nabídkou a snad to bude o něco lepší. Snad i ten pokles sledovanosti pomůže napravit kvalitu nabízených pořadů a celkové dramaturgie. Uvidíme ...

http://www.internet-magazin.cz/tag/film/

0 0
možnosti

ak1975

8. 1. 2008 16:16
radio a TV

kdysi a kdesi jsem četl, že se lidé budou rozdělovat na ty co pasibně konzumují (TV a video) a ti co aktivně volí (Internet, knihy)

Ta doba nastala,,,   

Stále častěji ovšem slyším,,  zase čučíš do počítače?   A co ? To se mám dívat na 1500 tý díl Ulice a 250 díl růžovky??

0 0
možnosti

slina

8. 1. 2008 15:01
postřeh

to je dobrý. Připojím taky komnetář k tomu uvedenému příkladu dílů "komisaře REXE". Kdyby naší nejoblíběnější televizi všehomíra nebylo blbé dávat Troškovo "Slunce, seno...." každý víkend vždy v pátek, v sobotu i v neděli v hlavním vysílavím čase, věřím, že by to tam její rumunští manažeři dali.  Co mi jako divákovi vlastně může televize nabídnout - jakou přidává hodnotu? Hodnotu mají představovat "čteči zpráv" v hlavních relacích největší televize, kteří místo objektivního zpravodajství a vlastního úsudku či komentáře pouze využívají slovíčko "až"  - třeba až 10 let, až milion, až třetina lidí, až ......tedy čtou text, který jim někdo napsal? nebo dokola opakované "megafilmy" - tedy většinou věci, které jsem viděl na DVD nebo kazetě před 6 lety, podobně jako 90% ostatních? Sorry, ale to není nabídka, takže Internet vyhrává. A slovutné redakce nechŤ SE Z TOHO KLIDNĚ POSEROU.

0 0
možnosti

Kim

8. 1. 2008 16:54
Re: postřeh

Asi máš pravdu, leč.....Mě může být jedno, co dávají, komentují atd. na "nejoblíbňější televizi všehomíra", neb ji téměř nesleduji. Já nechci nic po ní, ona nic po mně. Je tu ovšem jiná televize. Plná spacákového šmejdu, rudých ku*ev, pravdoláskových patolízalů, plná provařených estrád, idiotských rozhovorů, plná kamarádíčkovských tzv. tvůrčích skupin, rodinných klanů, plná Orbitreku a mopu H2O. A tato televize nejen že bezostyšně ukusuje z toho, co odvedu státu, ale ještě po mně chce přímou platbu. Co je větším problémem ?

0 0
možnosti

Rickr

8. 1. 2008 14:31
Není to totéž

Dovolím si tady vzpomenout na postřeh F.R.Čecha, který někdy v 80.letech výstižně napsal: Rádio a televize si svůj čas rozdělili - rádio nás baví během dne při práci kulisovým poslechem a televize večer. 

Dnes rádiu jeho funkce zůstává - v práci stále běží. Oproti tomu televizi tento potenciál chybí a večer je vytlačována internetem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1593x
Mezi ušima pragmatik, v hrudi romantik.