Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KU

Karelur

15. 12. 2007 12:32
VOLTE ČUNKA

Jediná volba je volit Čunka. Ten jediný je schopen cikánům stáhnout dávky a tím je poslat do práce. Cikán chodící (nedobrovolně) do práce se chtě nechtě integruje. To je metoda vyzkoušená historií lidstva na všech kontinentech. (naposledy na Slovensku) profesionální ochránci cikánů sice budou řvát , že přišli o kšeft, ale nedá se nic dělat.

0 0
možnosti

petr stursa

13. 12. 2007 20:11
No jo...

Posledni veta je klicem k celemu clanku. Tedy je problem, jedni se boji druhych a problem vyresime tak, ze, krome jineho, budeme povinne vysilat pozitivni reportaze.

Vite, ono tech pozitivnich zprav je dost. taky se treba objevuji clanky, kde se mluvi o kradezich barevnych kovu, popripade o neskutecne mire kriminality v URCITE ctvrti. Pro jistotu u techto clanku neexistuje diskuze.

O me taky nikdo pozitivni zpravy nevysila. A nema duvod to delat, kdyz me nahodou uvidi, ze nekradu, ale studuju a pracuju.

0 0
možnosti
MH

Helena1

13. 12. 2007 15:22
Nejvíce se bojí úřady něco řešit.

Nejcennější věta v článku. Ale jinak, když cikáni nezačnou od sebe dělat svoje "národní obrození" vždy zůstanou vředem společnosti.

0 0
možnosti

dušan

13. 12. 2007 15:02
otázka

Myslímsi ,že všechny ty organizace které dostávají peníze na řešení

 romské otázky jsou k ničemu,protože jakmile se napíše něco negativního o romech,ozvou se právě ti, kterých se to netýká.Právě tito romové -úspěšní podnikatelé,vzdělaní a bohatí by se měli by hlavně pomáhat  tomu, aby ti kritizovaní,tedy bordeláři a nemakačenkové se dokázali umývat,chodit do školy ,nekrást a udržovat pořádek.Zatím je ale asi snažší zvát lordy z Anglije a stěžovat si u soudu ve Štrasburku.R^

0 0
možnosti

Zuzana

13. 12. 2007 15:37
Re: otázka

Oni mnozí skutečně pomáhají - ale jaksi to není tak mediálně zajímavé.

0 0
možnosti

Zuzana

13. 12. 2007 13:27
V podstatě máte pravdu

a v posledních dvou odstavcích jste dal hřebíčkovi na hlavičku:-). Občas trochu zjednodušujete, ale  - váš pohled...

Ještě drobné upřesnění, ale spíš pro diskutéry: Romové z velké části přišli ze Slovenska, ale už v padesátých a šedesátých letech, a to, pro mnohé překvapivě, za prací. Migrace po zpřísnění sociálních dávek na Slovensku není zas tak veliká, jak naznačují média.

0 0
možnosti

Jiří

13. 12. 2007 13:05
Autor si dovoli napsat dosti, snad ho nezažalují

nebo mu nesmažou článek. Ale přidám pár myšlenek.

Autor dobře píše, že většina Romů nyní v Čechách žijících sem přišla ze Slovenska. Dosti jich i přišlo, když vláda na Slovensku výrazně omezila sociální dávky, kdežto u nás výhody zůstaly.

Nebaví mě věčné polemiky s Romy. Chtěl jsem jen říci, většina z Vás tu je poměrně krátkou dobu, přišli jste dobrovolně. Tak se podle toho chovejte - nebo jděte o dům dál. Tohl přece říká každý zaměstnavatel nespokojenému pracovníkovi - když se nelíbí, sbal si kufry a běž jinam. Jak prosté

Stále řeči o diskriminaci, jednou by byli schopni tvrdit, že sem přišli nedobrovolně a pracovali jako otroci - jak černoši v Americe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1593x
Mezi ušima pragmatik, v hrudi romantik.