Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Saltos Alim

5. 12. 2007 22:35
Čemu se divit?

Celkem jednoduchý model naší politiky- vytrvalé dělení na pravici a levici se všemi důsledky, no a mezi nimi střed  který se zcela přirozeně přiklání k tomu rameni vah který je lidovcům programově bilžší. Tedy žádná špína, hrůza, zlovolnost  a ani  abnormalita, zcela přirozený stav odpovídající  politické scéně.8-o

0 0
možnosti

Jiří

5. 12. 2007 16:46
Proč jsou lidovci v každé vládě?

To je jednoduché. ODS je chce radši, než velkou koalici. I když jednou v rámci osobní msty se VK radši sčuchl se socanama a lidovce vyšachovali.

Standardně ale radši malou stranu. Říká se, že malé strany vydírají. Nevydírají, vždy je možnost dohodnout se s velkou stranou. Se socanama nebo s ods. Případně s bolševikem.

Lidovci jsou pro mě volbou z nouze. Lepší než socani. Tuneláře a bývalé komunisty typu Dyby, Tlustého - taky nechci. Tak radši podpořit lidovce. Radši než zelené. I zelení jsou jazýčkem na vahách, vydírají neskutečně, jsou nevyzpytatelní. Lidi volili umírněného pragmatika Bursíka, Kuchtová ale se pokouší o puč. Kolik lidí by volilo jí?

Dobrá, lidovci třeba neprojdou 5% limitem, zelení taktéž. Kdo bude mít většinu? ODS by si tím polepšila, většinu by ale měla "levice". Tj Paroubek a bolševici. Což není zas takový rozdíl.

Včera vadili hlupákovi kantoři, dnes zas lidovci. Kdo nevadí?

0 0
možnosti

Vlastimil Kováč

5. 12. 2007 16:11
hezké

Také sem si všiml v historických přehledech že strana KDU byla prakticky v každé vládě na slabé vyjímky. No, tak vůle boží je velice silná, nebo je to vůle zboží?

Ale hezké

0 0
možnosti